De FDA (Food and Drug Administration) in Thailand waarschuwt voor een nieuwe vorm van taxi scam nadat een aantal passagiers zijn bedwelmd en beroofd door taxichauffeurs, zo schrijft Pattaya Daily News op haar website.

Het probleem is aanzienlijk want zowel Thai als buitenlanders in Thailand worden aangesproken met deze waarschuwing. Volgens de online krant doet zich het probleem al langere tijd voor en lijkt deze vorm van berovingen ook vaker voor te komen.

Passagiers worden tijdens de taxirit bedwelmd door een chemische stof die zich verspreidt via de airco in de auto. Nadat de passagiers buiten bewustzijn raken, doorzoekt de taxichauffeur de bagage en steelt geld en goederen van de slachtoffers.

Het soort chemicaliën die worden gebruikt is nog niet achterhaald., maar er is een vermoeden dat het hierbij om chloroform gaat.

De ambtenaren van FDA waarschuwen dat indien je plotseling misselijk wordt tijdens een taxirit, direct de ramen moet openen voor frisse lucht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise overheid waarschuwt taxipassagiers voor bedwelming en beroving”

  1. RonnyLadPhrao zegt op

    Zo maar een vraag – En de chauffeur dan ? of rijdt die met een gasmasker op en dan zou je toch je bedenkingen moeten hebben.

  2. Peter zegt op

    Bovenstaande vroeg ik mij ook af !, Zelf doe ik altijd het raampje open heerlijk weer de warme lucht door je haren .

  3. Jack zegt op

    Raar bericht. Als….dan heeft hij toch zeker zijn laatste Sushi gegeten 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website