(Koy_Hipster / Shutterstock.com)

De Thaise minister van Handel Jurin zegt dat apen bij het plukken van kokosnoten niet worden mishandeld, zoals de dierenactivisten van People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) beweren.

Jurin wil zelfs buitenlandse diplomaten uitnodigen om ze met eigen ogen te laten zien hoe kokosnoten worden geoogst. De apen worden daarvoor niet misbruikt.

De beschuldigingen van Peta hebben de verkoop van Thaise kokosmelk in de EU geschaad, zegt de minister. De export van kokosmelk levert jaarlijks 12,3 miljard baht op, 2,25 miljard baht daarvan (18 procent) komt uit de EU en daarvan komt 8 procent uit Engeland. Volgens Peta, die oproept tot een boycot van Thaise kokosproducten, zullen 15.000 winkels bepaalde merken niet meer verkopen.

Een netwerk van boeren met organische boerderijen in Prachuap Khiri Khan zegt dat de verkoop van biologische kokosnoten niet geschaad wordt door de boycot. EU handelsvertegenwoordigers hebben zich twee jaar geleden al verzet tegen het gebruik van apen, maar ze kwamen daarvan terug toen bleek dat er geen sprake was van dierenmishandeling, zoals sommige dierenrechtenorganisaties beweren.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Thaise minister ontkent mishandeling apen bij kokosnootpluk”

 1. Stefaan zegt op

  Als er officials bij zijn zal er zeker geen misbruik zijn.
  Als er geen officials bij zijn ….

  Maar laat ons eerlijk wezen, in onze varkensslachterijen verloopt ook niet alles perfect volgens het boekje.

 2. bart zegt op

  Een aap uit het wild zal van nature nooit cocosnoten voor de mens plukken, en daarom is dit ook onnatuurlijk gedrag. Een aap is een wild dier en hoort daar dus ook thuis ook al wordt hij zonder mishandeld te worden getraind. Over dolfijnen in een dolfinarium zijn we het allang eens dat hij daar niet thuis hoort, het word tijd dat we over apen het zelfde inzicht gaan krijgen.

  • Johnny BG zegt op

   Wat is uw inzicht in het houden van honden? Die hebben geen habitat meer omdat ze te vergroeid met mensen zijn. Moet je ze houden of hun gang laten gaan?

  • ed zegt op

   Bart, en wat dacht je van politiepaarden en politiehonden, man,man wat hebben die het slecht, lees het eerste bericht hier over die apen.

  • Erik zegt op

   Ja, allemaal of niet, en ook in onze westerse wereld.

   Duiven, goudvissen, het ‘pietje’, hond-kat-hamster-cavia-tamme rat-tam varken, enfin, wat loopt, kruipt, zwemt en vliegt er nog meer rond. Paardenraces op Duindigt, paardenpolo. Er zit veel onschuldig vermaak bij maar ‘eigen’ vermaak goedkeuren en alleen naar andere landen kijken is ongepast.

   En die kokosspullen? Een ander plakkertje er op en het staat straks weer in de schappen. Maak je geen illusie, Peta!

 3. Chris48 zegt op

  Een paard hoort ook in de natuur thuis en gaat ook niet voor een kar of een maaimachine lopen. Dat doet hij alleen als hij daar voor getraind wordt. Dat was in de jaren vijftig zestig heel gewoon. Hier zijn we nog niet zo ver. Op dit gebied. En is er geen alternatief voor het plukken van cocosnoten uit een zeer hoge boom. Dus laat het voor wat het is. De veranderingen komen wel, maar het duurt wat langer in Thailand

 4. Joop zegt op

  Ik heb 10 jaar in Thailand gewoond en ik heb nog nooit gezien dat mensen apen gebruikte om kokosnoten te laten plukken.
  Vaak zag ik de inwoners gewoon met hun side-car scooter de noten van de grond rapen en in de car deden.
  Want als de cocosnoot rijp is valt hij wel vanzelf net als alle andere noten.
  maar ik ben er ook nooit op uitgegaan om nou perse’ te zien of daar apen voor worden gebruikt.

  • Arjen zegt op

   Appels, peren, druiven vallen ook vanzelf als ze rijp zijn. Maar zijn onbruikbaar. Hezelfde geldt voor kokosnoten. Ze beginnen vaak aan de boom al te kiemen. Er zit dan veel minder water in, en het vlees wordt zacht.

   Arjen.

 5. John Chiang rai zegt op

  Zolang je een dier als vriend van de mens beschouwd, en dusdanig ook zo behandeld,mogen ze van mij best gebruikt worden om de mens met verschillende dingen te helpen.
  Natuurlijk is ook geen paard geboren om de mens op zijn rug te dragen,of zoals vroeger meer gebruikelijk was hun karren te trekken.
  Zelfs een hond,is niet als politie of drugshond geboren,om nog maar te zwijgen over een waakhond die in de meeste gevallen nooit het grondstuk wat hij bewaken moet verlaten mag.
  Mensen die hier de meeste moeite mee hebben,zijn vaak opgegroeid ver van de werkelijkheid,zodat je haast kunt praten van een vervreemding van wat reeds eeuwenlang realiteit is.
  Het carbonaatje,de schnitzel of de chickenwings krijgt voor deze mensen plotseling een vreemde bijsmaak als ze horen hoe dit product werkelijk tot stand komt.
  Natuurlijk bestaat er een verschil hoe zo iets geproduceerd wordt,alleen valt het mij op dat velen het leed van een dier in een totaal andere liga zien,als het vele leed van hun medemens op deze wereld.
  Schijnbaar zijn velen gevormd uit hun uiterst beschermde jeugdjaren,waar o.a het beertje Colargol,en de Donald Duck varkentjes Knor,Knar en Knor hebben bijgedragen aan een totale vermenseling van de dierwereld.
  Natuurlijk is onnodig dierleed niet goed,maar geldt dit dan niet voor toenemende ziekelijke vorm van antropomorfisme/vermenseling van dieren, waaronder velen van deze activisten lijden?
  Honden die als een soort statussymbool,soms met een edelstenen bezet halsbandje het leven, en zelfs het bed delen met deze dieren lovers.
  Katten die volgens de reclame alleen nog van hapklare brokjes met peterselie moeten leven,omdat de houder het natuurlijke vangen van muizen niet zo smakelijk vind.
  Zijn we met deze dingen niet verschrikkelijk aan het overdrijven,en zou men zich daar niet minstens zo druk over moeten maken als dierleed activist?
  Zelfs al zou het een paar apen niet zo goed gaan,wat ik natuurlijk niet goed vindt,hou ik het in een wereld waar vele menselijke soortgenoten het geen steek beter gaat,voor erg overdreven om generaliserend een geheel merk uit de handel te nemen.

 6. Ewoud zegt op

  Alles onzin wat Petra denkt te weten , als we al die activisten moeten geloven mogen we helemaal niets meer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website