Een Thaise computerreparateur heeft afgelopen dinsdag huisgehouden onder invloed van Yaba (Yaba, is metamfetamine in de vorm van een tabletje). Hij kaapte twee auto’s, vermoorde twee mensen en gijzelde een vrouw alvorens hij werd doodgeschoten door de Thaise politie.

Op dinsdagochtend bezocht de 37-jarige Thada Inthamas, zijn zus in Nonthaburi. Hij had dringend geld nodig en leende 1.000 baht en de auto van zijn zuster.

Politieman doodgeschoten

Thada reed naar een ziekenhuis en stal daar de auto van een gepensioneerde politieman. Hij reed vervolgens naar Bangkok, een politieagent probeerde de auto van Thada aan te houden. De doldrieste man stak met een mes in op de politieagent, pakte zijn dienstwapen en schoot hem door zijn hoofd. Vervolgens ramde hij met zijn wagen tegen de de auto van een 28-jarige vrouwelijke arts. Hij kaapte de Toyota Camry van de vrouw en nam haar mee als gijzelaar.

Een 34-jarige taxichauffeur zette de achtervolging en probeerde de man te stoppen. Dit mislukte en Thada schoot de taxichauffeur dood. Daarna reed hij in op een verkeersagent die trachtte de doorgedraaide man te arresteren.

Vrouw ernstig gewond

Nadat hij uiteindelijk in het nauw gedreven werd, probeerde hij zijn gijzelaar dood te schieten. De vrouw overleefde de aanslag maar raakte ernstig gewond. Uiteindelijk schoot de politie de man dood die zwaar onder invloed was van drugs.

Bron: Bangkok Post voor meer foto’s – www.bangkokpost.com/multimedia/

Doorzeefde Toyota (foto: Bangkok Post)

 

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thaise man onder invloed van Yaba, vermoord twee mensen en gijzelde een vrouw”

 1. Chang Noi zegt op

  Ten eerste moet je ongetrainde mensen (politie agenten) geen wapen geef (veel te gevaarlijk).

  Eh die doorzeefde auto (ik tel 14 kogelgaten) … daar zat dus ook die nu zwaar gewonde vrouw in? Nu dus de vraag welke kogels haar zo hebben verwond?

  Doet me altijd weer denken aan een gijzeling in Kanchanaburi waarbij de politie in een road-block de auto met gijzelnemers en gegijzelde heeft op gewacht en geheel doorzeefd (aaaaanzienlijk meer als 14 kogelgaten). Wonder boven wonder heeft de gegijzelde het overleefd.

  Chang Noi

  • Frans zegt op

   Chang Noi leest eerst het verhaal goed voor je commentaar geeft, [ probeerde hij zijn gijzelaar dood te schieten ]. En hoe weet jij dat het ongetrainde politie agenten zijn???

   • Chang Noi zegt op

    Ik lees ” pakte zijn dienstwapen en schoot hem door zijn hoofd”, dat getuigd mij niet van een slimme zet. Nou kan het altijd gebeuren, maar menig ongetrainde persoon met een vuurwapen denkt dat het handig is om met je wapen ter hand te nemen terwijl de tegenstander binnen hand-bereik is. Dat is een helaas een fout die nog steeds (niet alleen in Thailand) door menig politie-agent wordt gemaakt. Meestal gaat dit goed, maar bij iemand die geen angst kent kan dat verkeerd uitpakken.

    Ik lees ” probeerde hij zijn gijzelaar dood te schieten”, en daar heb ik mijn twijfels als ik de doorzeefde auto zie. Het zou niet de eerste keer dat Thais politie vuurwapens gebruikt ongeacht het risico voor de omstanders (eh … overigens niet alleen de Thaise politie). En na zo een “foutje” zou ik de opmerking ” probeerde hij zijn gijzelaar dood te schieten” dan ook verwachten.

    Nee ik heb geen hoge pet op van de Thaise politie, vooral niet in de “grote steden”.

    Chang Noi

    P.s. Inderdaad geen 14 maar 15 gaten in de auto.

    • De Thaise politie heeft inmiddels toegegeven dat zij deze de kogels heeft afgevuurd waardoor de vrouwelijke arts gewond is geraakt. Het verhaal moet dus op dat punt bijgesteld worden: http://goo.gl/RvLpz (The Nation)

 2. kick zegt op

  ik tel er vijftien


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website