Een museum saai? Nou dit zeker niet. Dus heb je even genoeg van alle tempels, winkelcentra, restaurants en andere uitgaansgelegenheden in Bangkok, probeer dan eens een bezoek aan Siriraj Medical Museum.  Alleen voor mensen met een sterke maag.

Je vindt daar onder andere een gemummificeerde seriemoordenaar, gigantische testikels, misvormde foetussen, stenen werktuigen uit de prehistorie, een mysterieuze boot, tentoonstellingen voor blinden en nog veel meer rariteiten.

Het Siriraj Medical Museum, bijgenaamd het Museum of Death, heeft een grote collectie voorwerpen die verband houden met de geschiedenis van de geneeskunde in Thailand. Het museum bevat zes permanente tentoonstellingen, plus een tijdelijke tentoonstelling. De zes secties met permanente tentoonstellingen bestaan uit de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Aangeboren aandoeningen
 • Forensische pathologie
 • Pathologie
 • Thaise traditionele geneeskunde
 • Toxicologie

Het museum werd oorspronkelijk opgezet voor studenten geneeskunde en anatomie, maar is nu open voor het publiek. Het Siriraj Ziekenhuis is het oudste en grootste ziekenhuis in Thailand, gelegen in Bangkok op de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier , tegenover Thammasat University ‘s Tha Phrachan campus. Het is het primaire academisch ziekenhuis van de Faculteit der Geneeskunde Siriraj Hospital, Mahidol University.

Meer informatie

 • Adres: Siriraj Medical Museum 2 Prannok road, Bangkoknoi, Bangkok.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend (dinsdag gesloten) van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 • Bereikbaarheid: Bus No. 19, 57, 81, 146, 149 en 157. Express Boat: uitstappen bij de Prannok Pier. Ferry service: Prachan Pier of Tha-chang Pier naar de Wang lang Pier.
 • Website: www.si.mahidol.ac.th/museums

Video: Siriraj Medical Museum

Bekijk de video hieronder:


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Siriraj Medical Museum in Bangkok (video)”

 1. Thaimo zegt op

  Erg interessant. Ben ook blij dat dit geplaatst is met adres, tijden en vervoerroutes. Jaren terug had iemand dit eens aangegeven een kijkje er te gaan nemen.Eigenlijk al die jaren vergeten…Nu mijn dochter verpleegkundige studeert zal het zeker in de volgende reis bij een bezoek aan Bangkok ingepland worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Twee geleden heb ik dit bezocht met de 125 verjaardag van het ziekenhuis.
  Ik vond het echt wel de moeite.

  Het is zeker niet de medische wereld gezien vanuit een doktersromannetje, maar zoals hij is en vooral zoals hij was.

  Toch een waarschuwing.
  Zo goed als alles wat je te zien krijgt heeft ooit geleefd m.a.w.weinig plastic poppen, organen of wat ook.
  Denk er aan dat het ook o.a. ook kinderen betreft, wat bij sommige mensen misschien bepaalde gevoelens kan losmaken.

  Daarom, mensen die nogal “gevoelig” van aard zijn, raad ik aan om bepaalde stukken maar over te slaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Jacqy Cleijne zegt op

  Ik ben er afgelopen zomer geweest met mijn zoon van 15 en dochter van 11. Interessant, fascinerend maar ook heftig. We vonden het alle drie zeer de moeite waard. Goed om te beseffen dat zeker niet alle kinderen (en volwassenen) er tegen kunnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website