Premier Prayut heeft het ministerie van justitie de opdracht gegeven om de wetgeving inzake (seksueel) geweld tegen vrouwen opnieuw te beoordelen.

De premier wil dat de bestaande wetten in Thailand in de pas moeten gaan lopen met de internationale wetgeving. De wetswijzigingen vrouwen in de toekomst beter te beschermen tegen seksueel geweld. Zo wordt de bepaling dat verkrachters op borgtocht kunnen vrijkomen waarschijnlijk geschrapt.

De maatschappelijke druk op de regering om vrouwen in Thailand beter te beschermen en wetsovertreders strenger te straffen neemt toe na de publieke verontwaardiging bij meerdere incidenten. In 2014 werd een 13-jarig meisje verkracht, gewurgd en uit een trein gegooid door een personeelslid van de spoorwegen. Recentelijk werd een lerares in Saraburi in haar condo vermoord, door een vrijgelaten delinquent die probeerde haar te verkrachten.

Als reactie daarop zei Prayut dat hij voorstander was van de doodstraf voor verkrachters, die uitspraak trok hij even later weer in.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand wil zedenmisdrijven en geweld tegen vrouwen strenger bestraffen”

 1. LOUISE zegt op

  En wat te denken als een man/vriend/familielid een vrouw in elkaar slaat op straat en niemand helpt zo’n vrouw die echt in elkaar geramd wordt.
  Ja, het is bekend dat niemand hier tussen springt.
  Wij hebben dit gelukkig nog nooit meegemaakt, maar mocht dit gebeuren, zou ik toch rond om kijken of ik niet ergens een Jerommeke zie.

  Altijd wel tig camera’s rondom dat gewelds delict, dus ook duidelijk aan de politie te laten zien.
  Opsluiten zo’n kerel en de sleutel weggooien.

  Dit mag ook dan gelijk in diezelfde wetgeving vermeld worden.

  LOUISE

 2. Rens zegt op

  Ach, zo lang er meer belang wordt gehecht aan het ‘weg pixelen” van een sigaret in een tv soap dan aan het geweld tegen vrouwen in dezelfde soap, zullen de domme denkers geweld tegen vrouwen gewoon vinden. Ze zien immers niet anders in hun geliefde tv programma`s.

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Mr. Prayut schijnt zo ongeveer een soort van “ethisch reveil” te lanceren. Weg met alcohol, strandverkoop enz. Helaas lijkt herstel van de democratie geen deel uit te maken van het progamma.

 4. antoine zegt op

  vele hebben een grote bek maar durven niks doen. Zelf meegemaakt. Man tuigde zijn vrouw of vriendin af. Ik als enige van amper 65 kilo goed nat kwam er tussen terwijl er enkele 10 tallen thai stond te kijken. De vechtende man zei het is mijn vrouw ik doe met haar wat IK wil. Toen ik de man zijn mes had ontnomen kwamen de andere thai ook tussen. Normaal begrijpt de thai geen woord engels maar plots lukte het wel. Toen kreeg ik te horen dat de vrouw iets had gedaan dat echt niet kon. ( wat dat zeg ik hier niet ) Na wat gepraat en nog wat duw en trek werk ging de man in zijn wagen een geweer halen. Ondertussen had ik politie gebeld.Dus dan maar de man tegen houden met een geweer in zijn hand. Politie ja die kwam een dag later. De man heeft niet geschoten de andere thai mannen hebben dat kunnen verhinderen denk ik. Maar toe ik s morgens naar de winkel ging riep men mij :” he farang…… drink …. ” de rest begrijp je wel. Soms moet de farang zijn verstand op 0 zetten en helpen aar het kan. Ik eet het het was dom van mij maar toch zou ik het terug doen. En als een farang 1 vinger uitsteekt naar een kind dan zal het zeker de laatste keer geweest zijn. Thailand heeft veel meer dan te bieden dan sex. Dus farang en thai hou je poten van kinderen en sla niet op een vrouw. Ik amuzeer mij in thailand en wil het nog jaren doen maar niet met iets wat echt niet kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website