Thailand verwacht ergste droogte in 10 jaar

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
17 juli 2019

De neerslag in Thailand blijft tot nu toe ver onder het gemiddelde en dat is zeer zorgelijk. Adjunct directeur-generaal Kornrawee van het Meteorological Department zei dat vooral het Noorden, Noordoosten en het Centrale gedeelte hiervan de dupe zullen zijn. Deze regio’s zijn juist het belangrijkste voor de rijstoost.

De seizoensstormen zijn dit minder krachtig dan voorgaande jaren. Boeren zullen daarom tot eind augustus of begin september moeten wachten op flinke regen.

Het waterpeil in de grote stuwmeren is ook zorgelijk. In het Noorden staat deze op 38 procent, in het Noordoosten op 33 procent, in de Centrale gedeelte op 22 procent en in het Oosten op 35 procent. In het  Zuiden gaat het beter: daar staat het waterpeil op 60 procent. In Nakhon Ratchasima zijn vier middelgrote reservoirs volledig droog gevallen.

Sommige getroffen provincies hebben al maatregelen genomen om de waterschaarste te lijf te gaan. Buri Ram heeft plannen om uit een verlaten mijn water te pompen voor consumptie.

De droogte slaat naar verwachting in 105 districten van 12 provincies toe. Dat zijn Loei, Nong Bua Lam Phu, Kalasin, Yasothon, Chaiyaphum, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket en Nakhon Ratchasima.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website