De kritiek in Thailand op de screeningsmethode van reizigers uit China neemt toe nu ook een besmetting in Hua Hin bekend is geworden. Een 73-jarige vrouw is op 19 januari met twee vriendinnen op Suvarnabhumi is gearriveerd en met een taxi naar Hua Hin is gereden. Ze is met koorts in het ziekenhuis opgenomen en in quarantaine geplaatst. Volgens de gouverneur vertonen de vriendinnen geen symptomen van de ziekte maar de taxichauffeur is nog niet gevonden.

Tot nu toe zijn in Thailand vijf besmettingen met het virus bevestigd en er zijn twintig gevallen van patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat ze het virus hebben opgelopen. Zij worden nog verder onderzocht. Alle personen komen uit Wuhan of zijn daar geweest.

De luchthavens in Thailand zijn op 3 januari begonnen met de screening van passagiers uit China, maar alleen op passagiers die uit het risicogebied komen. Naar schatting landen dagelijks 24.000 Chinese passagiers op Don Mueang. Er zijn 13 inkomende en 12 uitgaande vluchten tussen Guangzhou en Don Mueang.

China Southern Airlines, die dagelijks driemaal tussen Wuhan en Suvarnabhumi vliegt, heeft alle vluchten tot 8 februari geschorst. Managing director Sutheerawat van Suvarnabhumi zegt dat voorzieningen worden getroffen voor reizigers die niet naar Wuhan kunnen terugkeren. De luchthaven van Chiang Mai meldt dat zo’n 200 tot 300 passagiers zijn gestrand. Vluchten worden geregeld zodat ze binnen drie dagen naar hun bestemming kunnen reizen.

Functionarissen op Suvarnabhumi wachten op informatie van de Chinese autoriteiten voordat ze beslissen ook Chinese toeristen uit andere steden dan Wuhan en Guangzhou te screenen op koorts. Veel Thai zijn hier boos over en uitten hun frustratie op sociale media. Zij vinden dat de Thaise regering zich meer zorgen maakt om het toerisme dan om de gezondheid van Thai. China is met bijna 11 miljoen bezoekers de grootste toeristenbron in Thailand.

Er zijn inmiddels meer dan 2.000 mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus, het dodental is opgelopen tot 56. Bijna alle doden zijn gevallen in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt. Dat is de stad waar het longvirus eind vorige maand uitbrak. Ook in de aangrenzende provincie Henan en in Shanghai, zo’n 800 kilometer van Wuhan, zijn mensen overleden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand in de ban van Coronavirus: kritiek op de overheid”

 1. RobVinke zegt op

  Heb mij wel eens afgevraagd, als je met 500 man in de rij bij immigratie staat en vervolgens allemaal de vingerscan doet, hoe makkelijk kunnen reizigers elkaar zo besmetten.

 2. John Chiang rai zegt op

  Wat betreft een goed georganiseerde controle,in hoeverre dit überhaupt mogelijk is,heb ik vooral betreffende Thailand toch wel mijn problemen.
  Als we alleen kijken naar de uiterst gebrekkige controle op de bestaande wetgeving,in zake rijden onder invloed van alcohol,het afbranden van akkers,gebrekkige maatregelen tegen het luchtvervuilende verkeer, waardoor vaak maandenlang in steeds grotere delen van Thailand de lucht uiterst gevaarlijke vormen aanneemt,dan heb ik weinig vertrouwen dat in deze gezondheids controle werkelijk iets functioneren gaat.
  Vooral het feit dat alleen Chinesen onder de controle vallen die uit de risico gebieden stammen geeft reeds aan dat de zelfde procedure wordt toegepast als de controle op de rest van de wetgeving.

 3. Hans Bos zegt op

  Inmiddels staat het aantal vastgestelde gevallen op 7. Ik ben bang dat dit nog maar het begin is. Als inderdaad het besmettingsgevaar groot is, terwijl de man of vrouw in kwestie niets voelt en (nog) geen koorts heeft, hebben de scanners slechts beperkt nut en staat Thailand nog heel wat te wachten.

  • Het nieuwe coronavirus is ook al besmettelijk tijdens de incubatietijd, waardoor het aantal infecties flink zal toenemen. Dat zegt de Chinese gezondheidsautoriteit. Bron: NOS.nl

   Als er geen strenge (quarantaine-)maatregelen worden genomen, ligt een wereldwijde pandemie van het coronavirus op de loer. Dat zeggen vooraanstaande virologen tegen persbureau Reuters. Bron: Telegraaf

 4. Maarten zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 5. Hans Bos zegt op

  https://www.thaipbsworld.com/eight-confirmed-coronavirus-cases-in-thailand-so-far/

 6. KhunKoen zegt op

  Maar ze waren er wel sneller mee dan diverse andere overheden.
  Ik denk trouwens niet dat er een adequate manier is om iets te screenen waar nog zo weinig over bekend is.
  Wat dat betreft heeft de moderator hier het makkelijker.
  Misschien kan hij of zij wat zeggen over het gebruik van de spatiebalk, die wordt door sommigen nogal veronachtzaamd.

  Wat het virus betreft: dit wil ik zeker niet bagatelliseren, maar vraag me wel af hoeveel patiënten zijn gestorven met het virus en hoeveel door het virus.
  De hoeveelheid aandacht staat in geen verhouding tot de hoeveelheid doden die te relateren zijn aan dit specifieke virus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website