In de Asean is Thailand nog steeds ‘nummer een’ als het gaat om het aantal verdrinkingen van kinderen. Het aantal verdrinkingen is tweemaal zo hoog als het wereldgemiddelde, aldus cijfers van wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Elke dag verdrinken er gemiddeld twee kinderen. Het is doodsoorzaak nummer 1 van kinderen onder de 15 jaar. De meeste verdrinkingen vinden plaats in oktober. Tijdens de schoolvakantie en het regenseizoen gaan veel kinderen zwemmen. Ze lopen dan het risico meegesleurd te worden door waterstromen.

Thaksapon Thamarangsi, directeur van het Department of Noncommunicable Diseases and Environmental Health, een onderdeel van WHO’s Southeast Asia Regional Office, zegt dat Thailand weliswaar het aantal heeft weten terug te dringen, maar het gemiddelde is nog steeds te hoog.

Thaksapon adviseert lokale organisaties, overheden en scholen kinderen te trainen hoe ze veilig in en bij het water kunnen spelen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thailand heeft het hoogst aantal verdrinkingen van kinderen in Asean”

 1. Hansest zegt op

  Mr. Thaksapon moet niet adviseren maar scholen dwingen om zwemlessen in het leerpakket op te nemen. En daar iets aantrekkelijks voor de scholen tegenover stellen (anders gebeurt er niets).

 2. Christiaan zegt op

  Beste Hanset,

  Het advies is nog niet zo gek. Er zijn namelijk vrijwel geen zwembaden. De zwembaden, die er zijn, bevinden zich op hotelterreinen

  • Ger-Korat zegt op

   Mijn dochter van 5 jaar zit al 3 jaar op een partikuliere school in Korat met een eigen zwembad. Sinds de eerste schooldag krijgt ze 1x per week zwemles en kan al zwemmen. Ken verschillende moobaans met een zwembad en in sommige wordt zelfs zwemles gegeven. En mijn vriendin heeft bij 1 van haar huizen in Khon Kaen een zwembad van 15 meter. In Bangkok zijn ook vele appartementsgebouwen waar men kan zwemmen, tot en me een 50 meterbad aan de Chayo Praya rivier in Bangkok. En elke grote stad heeft wel een zwemparadijs en vele kleine plaatsen ook. Ik denk daarom dat er genoeg zwembaden zijn maar het lesgeven daar schort het aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website