Thai in het zuiden hebben banden met IS

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
23 november 2016

Een melding van de Australische politie, die onderzoek doet naar de radicale islamitische groeperingen, dat een aantal Thai in het zuiden contacten heeft met de terreurgroep IS, blijkt juist. De Thaise politie bevestigd voor het eerst dat ‘enkele Thais’ in het Zuiden banden hebben en ook steun verlenen aan IS. 

Deze personen reizen regelmatig heen en weer tussen Thailand en Syrië. Ook is er veel interesse in propagandamateriaal van IS. Zo hebben 100.000 Thaise Facebook-gebruikers berichten van IS bekeken. De Thaise sympathisanten van IS wonen in zeven zuidelijke provincies.

Het Central Investigation Bureau en de inlichtingendiensten doen nader onderzoek naar de personen die gelinkt worden aan IS. Premier Prayut laat weten dat de autoriteiten bezig zijn om de verdachten in kaart te brengen en maatregelen te treffen. Eventueel worden er personen preventief gearresteerd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thai in het zuiden hebben banden met IS”

 1. Daniël M. zegt op

  Eerder deze week werd gemeld dat het toerisme uit China fors is teruggevallen, waardoor mogelijk problemen zouden kunnen ontstaan voor een aantal luchtvaartmaatschijppijen. Hierbij werd niet vermeld over welke maatschappijen het zou (kunnen) gaan.

  Nu spreekt men over 7 zuidelijke provincies. Ook hier zegt men niet over welke provincies het gaat. We kunnen nu zelf in de atlas of in maps gaan opzoeken welke 7 Thaise provincies het meest zuidelijk gelegen zijn. Maar of dat werkelijk ook die provincies zouden zijn? In het bericht gaan het over 7 (willekeurige) zuidelijke provincies. Daar zou Phuket dus ook kunnen bijhoren…

  Ik zou het erg op prijs stellen indien deze informatie meer specifiek zou zijn. Uiteraard kan Thailandblog hier niks aan veranderen en waarschijnlijk ook niet de bron vanwaar deze informatie komt. Ik bedoel dus uiteraard dat de Thaise politici wat mij betreft veel te vage informatie geeft.

  Is het nu de bedoeling dat de toeristen op eigen risiko hun vluchten boeken en op eigen risiko bepaalde provincies gaan bezoeken? Handelen de Thaise politici net zoals op de Nederlandse ambassade en schudden ze alle verantwoordelijkheid van zich af?

  Ik ga nog zeer bang worden om naar Thailand te reizen! Het doet mij denken aan de spot van mijn dochters over de naam van de Thaise hoofdstad. BANG-kok.

  • Fransamsterdam zegt op

   U bezoekt heel Thailand ‘op eigen risico’.
   Welke 7 provincies het zijn is voor een toerist niet interessant, zolang er geen verhoogd gevaar is. In Nederland geeft de regering ook niet aan in welke provincies lieden die banden met IS hebben wonen.
   Voor de veiligheidssituatie kunt u het beste uitgaan van het reisadvies van de Nederlandse overheid. U ziet daar dat er in het hele land veiligheidsrisico’s zijn, en dat onder meer in de zuidelijkste vier provincies niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Op de kaart kunt u zowel de ligging van als de namen van de desbetreffende provincies zien.
   .
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/thailand

 2. Pieter zegt op

  Verschrikkelijk. Waar kun je nog vrij zijn!

  • Ger zegt op

   Op Groenland denk ik.
   En daarnaast lees ik nooit iets over Laos dat betekent dus dat dit een vredelievend, sociaal en prettig land is voor de bewoners. Want ik hoor er nooit een negatief bericht over. En het voordeel is er dat ze er Thais verstaan en ik lees nooit over problemen voor buitenlanders wat betreft visa of verblijf in Laos. Kortom misschien is Laos wel het 2e Thailand.

 3. Bert Schimmel zegt op

  Vandaag staat in de Bangkok Post dat de Thaise politie tot op heden geen enkel bewijs heeft gevonden voor de bewering van de Australische politie.

  • Khun Peter zegt op

   Ik lees het anders: Adjunct politiecommissaris Srivara zegt dat er tot nu toe geen bewijs is voor financiële steun van Thai aan de Islamic State groep. Ook zijn geen aanwijzingen gevonden van IS-activiteiten in het land. Naar de informatie die door Australië is verstrekt, wordt verder onderzoek gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website