Seksmassage salons bedreigen imago Spa’s

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
27 mei 2016

Het imago van Thaise spa’s wordt te grabbel gegooid door massagesalons die onder de noemer van een Spa, seksuele diensten verlenen. Volgens Apichai Jearadisak, van de Federation of Thai Spa Associations (FTSPA), gebeurt dat in zogeheten ‘pretty spa’s’. Deze salons zijn vaak eigendom van regeringsfunctionarissen en invloedrijke personen. Hij roept de autoriteiten op wat te doen tegen deze misstanden.

Spa’s in de medische en wellness sector zijn een belangrijk dienst voor toeristen. Echter slechts 500 van de 2.000 spa’s zijn officieel geregistreerd. De FTSPA verwacht dat het aantal geregistreerde spa’s aanzienlijk zal toenemen om zich zo te onderscheiden van de salons met een twijfelachtige naam. Het probleem is wel dat ze onder drie verschillende ministeries vallen: Volksgezondheid, dat toezicht houdt op de sector, en Handel en Toerisme. De laatste twee houden zich niet bezig met kwaliteitscontrole.

De belangenorganisatie van officiële Spa’s wil dat de overheid echt werk gaat maken van de controle op de sector door eisen te stellen. Ook is het van belang  om een onderscheid te maken tussen echte traditionele Thaise massage en de armzalige diensten die bijvoorbeeld op het strand en langs de weg worden verleend.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Seksmassage salons bedreigen imago Spa’s”

 1. Rien van de Vorle zegt op

  Als je weinig om handen hebt dan is een bezoek aan een Spa heerlijk. Ik was meestal tevens op ontdekkingsreis in Thailand en probeerde de mogelijkheden en grenzen uit en ontdekte inderdaad dat een masseuse gewillig is als ze je aardig vindt maar dan wel pas na ‘sluitingstijd’. Het is vrij logisch dat ze elke kans aangrijpen om wat bij te verdienen. Als ze direct naar huis zouden gaan, liggen de kinderen toch al te slapen. Het enigszins genante is als je de baliemedewerker van de bank met z’n vrienden zich ergens ziet vermaken waar je alleen komt om een dame uit te zoeken voor een bad en massage en met bijbetaling wat ‘extra service’ kunt genieten. Als ik een dame op een datingsite leer kennen die zegt dat ze in een Spa werkt, denk ik automatisch dat ze zich ook laat vergoeden voor seks. Dat heeft inderdaad met het Imago te maken maar hetzelfde gebeurt ook in Nederland!

 2. Hans zegt op

  Kom op zeg, niet zo straight en niet zo zuur.
  Wie zegt dat het armzalige diensten zijn? Dat kun je pas achteraf bordelen (beoordelen:))

 3. Jack G. zegt op

  Er zijn volop Spa’s in en buiten de hotels in Thailand die goede service op het echte spagebied bieden. Daar kan een ieder een echte spabehandeling ondergaan zonder speciale aanbiedingen. Lekker in de Thaise modder/olie/zeewier of aan de warme stenen op je rug en goede ontspannende gezichtsbehandelingen. Ik vind het best jammer dat veel Thailandgangers op hun eerste of tweede reis niet naar zoiets durven omdat ze uit de verhalen op internet/kennissen met reiservaring gehoord hebben dat allemaal Disneylands voor mannen schijnen te zijn. Ik kom best vaak toeristen tegen die met allerlei waarschuwingen van anderen aan het worstelen zijn om een beetje plezier te maken op hun vakantie. Durven alleen in het hotel te eten of naar de Mac waar ze wereldgerechten van thuis kunnen eten, durven geen taxi’s of Tuktuks te nemen, Bangkokse disco’s zijn link, geen massage, Niet met de BTS omdat ze alleen in Thai omroepen, niet zwemmen omdat er een eng beest uit de Thaise jungle( lees Lumpinipark) kan opduiken in het zwembad van hun 5 sterrenhotel. Of je krijgt van dit of dat slingerpoep. Als het donker is moet je op je hotelkamer zitten voor je eigen veiligheid en vooral jonge westerse vrouwen worstelen regelmatig met die lachende Thaise dames die zo maar lachen naar hun vriendje. Maar een middagje naar een echte Spa kan ik gerust aanbevelen op een regenmiddagje of de dag na aankomst om even te ontspannen van je vakantiestress die je hebt opgelopen door te zeggen aan je omgeving dat je naar Thailand gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website