Vier jongens en een meisje van 5 tot 8 jaar werden gisteren in koelen bloede gedood door een 22-jarige man in het dorp Ban Ton Choke in district Chai Prakarn van de noordelijke provincie Chiang Mai. De zwangere moeder van drie van deze vijf kinderen liep in een poging de kinderen te beschermen snijwonden op aan oren en gezicht.

De dader, Asapa Siwua, die volgens de politie een maand geleden was vrijgelaten uit het Suan Prung Psychiatrisch Ziekenhuis in Chiang Mai, ging met een groot mes van zijn huis naar het huis naast hem en sneed bij de kinderen de keel door.

Pol Lt Col Sombat Kalasuk van de plaatselijke politie zei dat het vermoeden bestaat dat de kinderen aan het spelen en dat het lawaai van de kinderen de dader psychotisch maakte.

Na deze brute moorden ging de man terug naar zijn eigen huis dat even later door mensen uit de buurt werd omsingeld. Men durfde evenwel niet naar binnen te gaan uit angst dat de man opnieuw slachtoffers zou maken.

De politie heeft de man uit huis gehaald maar kon niet verhinderen dat de dader alsnog door omstanders werd geslagen en verwond.

Een ander nieuwsbericht (PBS) meldt echter dat buren wel het huis zijn binnen gegaan en de man hebben vastgehouden tot dat de politie kwam. Tijdens dit afwachten werd de psychisch gestoorde man ernstig mishandeld.

Het nieuwsbericht in The Nation eindigt met het cliché dat de lichamen van de kinderen een autopsie zullen ondergaan om de doodsoorzaak vast te stellen en dat de politie de dader gaat ondervragen om een motivatie te kunnen vaststellen voor deze moorden.

Uiteraard zijn de eerste reacties niet mals, zie o.a. ThaiVisa. Op Thaise sociale media zouden ook foto’s getoond zijn van de gedode kinderen.

Bron: The Nation/PBS English News

1 reactie op “Schizofrene man doodt 5 kinderen in Chiang Mai”

  1. joy zegt op

    Deze man gaat de gevangenis niet overleven, zal wel enkeltje krokodillenvijver worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website