Een 41-jarige Thaise man pleegde zelfmoord nadat hij zes familieleden, waaronder zijn 2 kinderen van 6 en 9 jaar, had doodgeschoten. Het drama gebeurde tijdens een nieuwjaarsfeestje in Chumphon.

De politie kreeg de melding kort na middernacht en spoedde zich, met forensische specialisten en reddingswerkers, naar de onheilsplek. Daar ontdekten in de salon temidden van omgegooide tafels met eten en drinken de levenloze lichamen van twee mensen van 50 jaar oud en nog een derde van 70 jaar oud. Verderop in het huis werden nog eens de lichamen gevonden van een 47-jarige en twee kinderen van de schutter van 6 en 9 jaar. Een 33-jarige man, die gewond raakte door een buikschot, werd met spoed naar het Pato Hospital gebracht.

Het lichaam van de schutter, de 41-jarige Sucheep Sornsang werd in de slaapkamer aangetroffen met een enkel schotwond in het hoofd, hetgeen voor de politie aanleiding was te geloven dat de man zelfmoord had gepleegd nadat hij 6 familieleden had vermoord.

Foto: Archief

De man die naar het ziekenhuis werd gebracht, Khun Thinnakortn, vertelde de politie dat zij een nieuwjaarsfeestje vierden in hun huis. Plotseling verscheen Sucheep, zijn zwager, die dronken was en begon te klagen over het feit dat hij nooit was geaccepteerd door zijn (schoon)familie, ondanks dat hij de familie altijd geholpen had. Hij kwam om de kwestie eens en voor altijd op te lossen. Sucheep haalde het wapen te voorschijn en doodde zijn familieleden. Thinnakorn ontkwam aan de moordpartij omdat hij zich, na in zijn buik te zijn geschoten, voor dood bleef liggen.  Sucheep ging daarna naar de slaapkamer en schoot zichzelf in het hoofd.

De politie vertelde aan verslaggevers dat de moorden kennelijk zijn gepleegd in een vlaag van woede. Er werd aan toegevoegd dat Sucheep, die getrouwd was met de andere dochter van de familie, de 37-jarige Boonnyanuch Sornsang, boos was over de vermeende vijandigheid van de familie jegens hem. Boonnyanuch was niet aanwezig op het feest.

Verder werd bekendgemaakt dat Sucheep twee maanden geleden uit de gevangenis van Nakhon Si Tammarat was vrijgelaten waar hij drie jaar vastzat voor poging tot moord. Volgens de familie was Sucheep werkloos, vaak dronken en had al vaker gedreigd de familie te vermoorden.

Bron: The Nation

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Schietpartij op nieuwjaarsfeestje in Chumphon kost 7 doden”

 1. Lung addie zegt op

  Dit trieste en barbaarse voorval gebeurde in Patho, een van de meest zuidelijke ampheus van de provincie Chumpon. Patho is gelegen op een 50 km van Ranong en op ongeveer 180km van Chumpon.

 2. Henk zegt op

  Sommige Thaise mannen, snel gekrenkt. Meestal opgevoed door grootouders, op handen gedragen en schromelijk verwend. Ze doen waar ze zin in hebben, zuipen, gaan vreemd. “You can’t allways get what you want”.
  Dit lied van de Rolling Stones is niet aan hen besteed. Onderwijs leert deze mannen ook weinig. Het vak maatschappijleer bestaat hier kennelijk niet. Het zijn mijn persoonlijke waarnemingen hier in de Isaan. De vrouwen “dragen” hier de economie voor het grootste deel.

 3. janbeute zegt op

  Veel Thaise mannen zijn kort van lont.
  Als hun ego ook maar een beetje gekrengt wordt is het zeker oppassen geblazen.
  Gebeurt overigens dagelijks in het verkeer hetzelfde verhaal.
  Ze kunnen niet omgaan met hun gevoelens is hun ook nooit geleerd.
  Zie het regelmatig al bij die racende jochies van amper 10 a12 jaar op hun opgevoerde brommers, stralen al een ego uit van heb ik jouw daar.
  Maar een band van hun brommer kunnen ze nog niet eens zelf oppompen,

  Daarom oppassen hier in Thailand wat je doet, voor dat je het weet geld het bovenomschreven verhaal ook voor jou.

  Jan Beute.

 4. sjaak w zegt op

  De moraal:
  Maak nooit een Thaise man kwaad, helemaal niet als hij dronken is.
  Better safe than sorry.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website