De militaire regering in Thailand wil de betrekkingen met Noord-Korea verstevigen. Bij de start van een bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Ri Su Yong aan Bangkok is gepraat over culturele uitwisseling en technische samenwerking, maar ook over samenwerking op het vlak van landbouw, volksgezondheid en toerisme, zo heeft het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Dat is opmerkelijk omdat onder de derde generatie Kim-machthebbers Noord-Korea internationaal verregaand geïsoleerd is geraakt.

Er moest nog wel wat oud zeer worden weggemasseerd tijdens de bijeenkomst van de bewindslieden. Zo heeft Korea nog een schuld aan Thailand inzake de levering van rijst. Noord Korea heeft de rekening nog steeds niet voldaan. En dan is er nog de zaak van de in 1978 verdwenen Thai, deze heeft de aandacht van de Noord-Koreaanse autoriteiten.

Thailand overweegt in Pyongyang een ambassade te openen. Vijf van de tien Aseanlanden hebben een diplomatieke missie in de Noord-Koreaanse hoofdstad. Noord-Korea verwelkomt op haar beurt Thaise investeerders.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/CIDgbH


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thaise regering wil betrekkingen met Noord-Korea verstevigen”

 1. samee zegt op

  Wel eens in Laos in een Noord-Koreaans restaurant gegeten. Lijkt me geen aanwinst voor Thailand.

 2. Pieter zegt op

  Lijkt me een heel slechte zaak. Dit is zeer slecht voor de reputatie van Thailand. Het zegt echter des te meer over de huidige militaire junta……

 3. theo hua hin zegt op

  Zo, nu gaat het echt de goede kant op met Thailand. Dat is nog eens een goed idee, banden aanknopen met een land dat een mensonterend, dictatoriaal regiem heeft. Tsja, als de rest van de wereld het niet wil doen, dan moet Thailand het maar doen. Ik zou uit protest al geen N-Koreaans eten willen proberen.

  • Evans zegt op

   Waaoowww ….

   Nu gaat Thailand steeds verder weg van de westerse landen ….

   Westerse tourisme gaat reeds achteruit …. westerlingen die in Thailand wonen worden min of meer het land uit gejaagd …

   Dan hebben we nog die vissers-slaven …

   Wat is hier toch aan de hand ?

   Groetjes,
   Evans.

   • NicoB zegt op

    Evans, heb dat nieuws nog niet elders gezien, ben erg benieuwd waar je de informatie vandaan haalt dat westerlingen die in Thailand wonen het land uitgejaagd worden?
    Ik zie niet in dat westerlingen min of meer het land uit gejaagd worden nu Thailand de banden met Noord Korea aan haalt. Er zijn al meerdere landen die dat deden, daar is niet veel ruchtbaarheid aan gegeven.
    Zie verderop mijn antwoord op je vraag.
    NicoB

 4. Cor van Kampen zegt op

  Eigenlijk niet te geloven.
  Je kan je afvragen, waar gaan we als expats naar toe in dit land.
  Het komt toch allemaal heel onbetrouwbaar over.
  Contacten met Rusland aanhalen en nu Noord Korea.
  Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een land wat eigenlijk alles te danken heeft aan
  landen waar een democratie een gegeven is en waar je economie jaren lang van heeft geprofiteerd.
  Gaan de Thaien nou rijst uitvoeren en auto’s verkopen in Noord korea en Rusland?
  Natuurlijk in de rest van de wereld kunnen ze hun producten niet meer kwijt.
  Komen ook op de zwarte lijst te staan net als Rusland.
  Jammer voor de Thai.
  Natuurlijk ook jammer voor ons expats. Wij komen in een compleet gaos terecht.
  Cor.

 5. Leo Th. zegt op

  Bij de machtsovername werd er gecommuniceerd dat het militaire bewind tijdelijk zou zijn met als doel de binnenlandse problemen op te lossen. Dat tijdelijk een rekbaar begrip is blijkt al geruime tijd maar ook beslissingen over samenwerking met een in dit geval totaal achterlijk en dictatoriaal regime als dat van N-Korea, waar mensenrechten niets voorstellen, overstrekken de zelf benoemde bevoegdheden van de huidige Thaise leiders. Misschien een reactie op de internationale kritiek t.a.v. de huidige Thaise bewindvoerder(s)? Naar mijn mening zondert Thailand zich op deze manier steeds verder af van de internationale gemeenschap en dat lijkt mij beslist een ongewenste ontwikkeling voor een democratisch Thailand.

 6. Gerardus Hartman zegt op

  Vandaag in het nieuws dat een Noord-Koreaanse minister is geexecuteerd omdat hij als verantwoordelijke official belast met behoud van foresty, kritiek had op beslissingen van leider Kim die een ander beleid voor ogen heeft. Als minister moet je uitsluitend het beleid van grote leider Kim uitvoeren met oogkleppen op en geen kritiek uiten want anders ben je het haasje. Idee om met een dergelijk bewind te worden geassocieerd, geeft stof tot nadenken. Russen, Chinezen en Noord-Koreanen in en ex-Pats uit zal op termijn niet bijdragen aan verbetering van afglijdende economie.

 7. NicoB zegt op

  Evans, wat hier aan de hand is? … Duidelijk toch, een geweldige machtsverschuiving van USA en EU naar Azië. Je zegt het zelf eigenlijk al, minder westerse toeristen, juist en meer … Chinezen.
  Thailand moet toch z’n rijst en vis kwijt, dat kunnen ze in Noord Korea goed gebruiken.
  Een logische reaktie op de bemoei- en bedilzucht van de USA en EU tav. de mensenrechten, de vissers, etc. Wat ik daarvan denk is een andere zaak, maar dat is geen antwoord op je vraag.
  Thailand is het zat dat de USA hen probeert voor te schrijven hoe het er hier aan toe moet gaan.
  Azië bundelt de krachten als tegenwicht, Asean o.a,, Rusland en China doen hetzelfde.
  Wat te denken van de Chinezen die de yuan devalueren, de USA is het er niet mee eens uiteraard, maar de feitelijk failliete US$ wordt meer en meer uitgeschakeld.
  Thailand en Myanmar gaan in hun landen valuta met elkaar handelen, Rusland en China doen dat ook, de Brics idem, een eigen soort van IMF hebben ze opgericht, als tegenwicht op de US$.
  Dus de conclusie op wat is hier toch aan de hand? … wel een ongekende machtsverschuiving in de wereld, daar maakt het contacten verstevigen met o.a. Noord-Korea onderdeel van uit, of wij nou vinden dat dit juist is of niet.
  NicoB

 8. teun zegt op

  Noord-Korea?? Daar heeft Thailand veel van te verwachten. Namelijk advies over hoe je een echte dictatuur opzet (inclusief executies van vice-premiers en familieleden op belangrijke posten als ze afwijkend gedrag dreigen te vertonen).

  Misschien kan Noord-Korea ook onderzeeers en HSL’s leveren? In ruil voor overtollig e thaise rijst?

  De toegezegde “verkiezingen” zullen wel doorgaan in Thailand. Alleen ben ik bang dat het op z’n Noord-Koreaans zal gebeuren: dus 1 partij en 1 kandidaat………..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website