Een veerboot met Thai en buitenlandse toeristen is onderweg van Koh Larn naar Pattaya gekapseisd.

Het incident vond plaats op ongeveer honderd meter van Nuan Beach om 17.30 uur. Het was de laatste veerboot naar het vasteland.

Reddingswerkers hebben passagiers uit het water gered. Een aantal gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk waarom de veerboot kapseisde, mogelijk waren er te veel passagiers aan boord. De veerboot kan 150 mensen vervoeren en volgens niet bevestigde berichten waren er 200 mensen aan boord.

MCOT meldt dat er zes doden en vijftien zwaargewonden zijn. Bangkok Post heeft dat bevestigd, het gaat om drie Thai en drie buitenlandse toeristen. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse slachtoffers.

6 reacties op “Ramp met veerboot Pattaya: 6 doden en veel gewonden”

 1. Ingrid zegt op

  Wij hebben in 2010 op de Ferry van Chumpon naar Koh Tao gezetten tijdens de overstromingen en storm in november. De boot mocht eerst niet vertrekken van de overheid maar uiteindelijk werd hij losgemaakt . Doodsangsten de boot klapte telkens om en dppr de ramen kwam al het water naar binnen. Wat een doodsangsten moeten deze mensen wel niet hebben mee gemaakt. Bij ons ging het net goed omdat de boot niet helemaal vol was maar nu niet. Er ligt ook altijd zoveel bagage in. Heel veel sterkte voor al deze mensen en de mensen om hen heen.

 2. David zegt op

  Moderator: uw reactie voldoet niet aan onze huisregels.

 3. Henk van't Slot zegt op

  Wat ik begrepen heb uit het Thaise nieuws,de ferry heeft de grond geraakt bij de afvaart,water in de machinekamer,waardoor de motor het liet afweten.
  Lenspompen werkte dus ook niet meer,passagiers zijn massaal een dek hoger gaan staan,hebben waarschijnlijk doorgehad dat er water in de machinekamer stond.
  Omdat iedereen boven was veranderde de stabiliteit van de ferry en kapseisde hij met alle gevolgen.
  De Schipper heeft het overleefd,dus die heeft wat uit te leggen,zaten veels te veel mensen aan boord.

  • Mathias zegt op

   Beste Henk,

   De schipper heeft wat uit te leggen? Ik word hier zo moe van. Het gajes wat die vergunningen geeft naar veilgheid van een schip en het gajes wat eens wat betere controles zou moeten uitvoeren naar de veiligheid van een schip, die zakkenvullers moeten ze eens aanpakken!
   Iedere Thailandblog lezer weet dat dit dus never nooit zal gaan gebeuren, toeristje meer of minder dood, wat maakt t uit. Het is gebeurd, we gaan weer verder met leven en we zien wel wanneer de volgende slachtoffers vallen!

 4. Bert Van Eylen zegt op

  Om te beginnen vertrekt de laatste boot uit Koh Larn om 18u en is de afstand van pier tot pier 9 km( gemeten met GPS). Na meer dan 800 overvaarten weet ik dus warover ik praat.
  Mijn medeleven met de slachtoffers en hun famillie.
  Bert.

 5. Jan.D zegt op

  In mei 2013 wilde ik een bezoek brengen aan het eilandje Koh Larn.bij aankomst. Bij de kassa, zag ik tientallen touringcarbussen staan. Honderden mensen stonden bij het inschepen. Veel te veel mensen aan boord. Had het besluit genomen om niet te gaan, wat een ongeorganiseerde organisatie. Conclusie was voor mij over duidelijk. Nooit meer.
  Prettige dag.
  Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website