prayut-premier

Premier Prayut sluit niet uit dat hij na de verkiezingen de volgende premier wordt, echter dat zal hij alleen in overweging nemen als er geen andere goede kandidaten zijn.

Prayut zei dit gisteren in een reactie op een vraag over het plan van Paiboon Nititawan die een nieuwe politieke partij oprichten. Het plan wordt gezien als een poging om Prayut na de verkiezingen te laten terugkeren als premier.

Zelf zegt Prayut daar op voorhand niet voor open voor te staan: “Paiboon is vrij om te zeggen wat hij wil, maar het is niet correct om mij nu in deze zaak te betrekken.”

Prayut ziet ook nadelen aan een volgende termijn: “Een nieuwe premier is wellicht beter. Laat mij er maar erbuiten, want dat levert alleen conflicten op. We moeten ons land voorruit helpen.”

De Kiesraad denkt dat op 10 december volgend jaar verkiezingen kunnen worden gehouden. Dit heeft Kiesraad-commissaris Somchai bekend gemaakt. Die datum kan gehaald worden wanneer het opstellen en uitvoeren van vier wetten, nodig voor de organisatie van de verkiezingen, niet op problemen stuit.

Een hindernis is mogelijk de kandidaatstelling voor het premierschap. Sommige parlementsleden willen dat een regel in de ontwerp-grondwet wordt geschrapt, die stelt dat de politieke partijen de kandidaten moeten voordragen. Tegenstanders van dat artikel willen dat de (benoemde) Senaat en het Huis van Afgevaardigden samen de kandidaten voor het premieschap selecteren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Prayut overweegt aanblijven als premier”

  1. Cor Verkerk zegt op

    Het is mijn inziens duidelijk dat deze mijnheer er nog niet aan denkt om de macht over te dragen c.q. geven.
    Of het goed is voor het land of voor hemzelf of misschien we voor beiden kan ik niet over oordelen.
    Maar het is wel duidelijk dat wie eenmaal aan de macht heeft geroken deze lucht niet wil/kan missen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website