Een cruiseschip in de Andaman zee

Cruiseschepen zijn aantrekkelijk om het toerisme te stimuleren en Phuket wil daarom dat ze in de havens aanmeren. De 2.000 à 3.000 passagiers per schip geven gemiddeld per dag 6.000 baht uit als ze eenmaal aan wal zijn, aldus een onderzoek van de Graduate School of Tourism Management van het National Institute of Development Administration (Nida).

Het koopgedrag van cruisepassagiers komt overeen met opvarenden van jachten en cruiseschepen, zo blijkt uit een eerder onderzoek van het Phuket Marine Office. Gedurende het jaar arriveren 15 miljoen toeristen, die 20 miljard baht besteden bij de jachthaven-, haven- en gerelateerde bedrijven, zegt een bron in de toerisme-industrie.

De resultaten van het onderzoek is koren op de molen van de Thaise regering, want zij willen jachthavens en grote havens in Phuket aanleggen om zo de economie te stimuleren.

Nida-onderzoeker Paithoon zegt dat er nog wel veel moet gebeuren, wil Thailand volledig profiteren van cruiseschepen die aanmeren. Het aantal cruiseschepen dat richting Thailand vaart is wisselend en loopt niet in de pas met de groei van het aantal cruises wereldwijd. De redenen daarvoor zijn het ontbreken van behoorlijke infrastructuur en voldoende aanlegplaatsen. Andere landen zoals Singapore, Hong Kong, China, Korea en Japan hebben moderne faciliteiten ontwikkeld voor grote cruiseschepen en zijn daarom interessanter voor cruise rederijen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Phuket wil geld verdienen aan cruiseschepen die aanmeren”

 1. Pjotr Patong zegt op

  Gemiddeld 6.000 baht ? Als ze op het strand horen dat ze 200 baht voor 2 bedjes en een parasol moeten betalen lopen de meeste door. Sommige huren dan 1 bedje en gaan daar samen op zitten en na verloop van tijd stiekem op het tweede bedje waar de beachboy ze dan weer af jaagt of bijbetalen.
  Ik denk dat dit bedrag in de categorie wishfull thinking valt.

  • Ger-Korat zegt op

   Zelf denk ik dat de 6000 baht nog onderschat is. Er zijn gegevens beschikbaar van wat Aziatische toeristen als gewone toerist uitgeven in Thailand. De Chinese toerist geeft per dag 6400 baht uit en de gemiddelde toerist 5690 baht. Dit is ook de reden waarom men de” Westerse toeristen welke niets uitgeven” liever niet heeft, vooral als deze ook nog eens loopt te klagen over een strandbedje welke voor de Westerling vaak “te duur” is. Een Aziaat heeft nl. niets met goedkoop vertier waar wil echt plezier.

   In de link het verhaal van de TAT over de uutgaven per persoon:
   https://www.bangkokpost.com/business/884120/tat-aims-to-attract-rich-chinese-tourists

 2. frank h vlasman zegt op

  ik geloof niet dat het “bestede” bedrag per passagier zo hoog is.Mijn ervaring op cruiseschepen is in ieder geval een stuk lager.

 3. Inge zegt op

  200 baht zijn anders absurde prijzen voor Thailand. Worden vast en zeker verhuurd door Westerlingendie makkelijk geld willen verdienen en het personeel ver onderbetalen. 200 baht is alleen redelijk als ook de Thai naar verhouding zoveel verdienen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website