Het kwam deze week met bakken de hemel uit in Bangkok, vooral maandagavond was het raak. Op 36 plaatsen in Bangkok stonden de wegen onder water. Op sommige plekken stond het water 20 cm hoog, wat niet eerder in 25 jaar is voorgekomen. De komende dagen blijft het flink regenen in de hoofdstad.

Gouverneur Sukhumbhand van Bangkok moest door het stof. Volgens hem zijn dit soort overstromingen onvermijdelijk en blijven deze ook in de toekomst voorkomen omdat Bangkok onder zeeniveau ligt. Op de lange termijn ziet hij de Klong Bang Sue drainagetunnel als een deel van de oplossing. De tunnel moet in april volgend jaar klaar komt. Die tunnel kan de waterproblemen op de Ratchadapisek Road, Lat Phrao Road en Vibhavadi Rangsit Road en de omgeving sterk verminderen. Het liefst laat de gouverneur nog twee tunnels er bij bouwen: de Khlong Prem Prachakorn en Bung Nong Bon, maar daar is nu geen budget voor.

Sukhumbhand kreeg vorig jaar veel kritiek te verduren vanwege overstroomde straten en ook nu weer wijzen beschuldigende vingers naar zijn kant. Ook premier Prayut bemoeid zich er mee en hij vindt dat het drainagestelsel van de stad ingrijpend verbeterd moet worden.

De Nederlandse ambassadeur Karel Hartogh heeft zijn hulp aangeboden en hij zou het een goede zaak vinden als Thailand een keer gebruik gaat maken van de kennis van de Hollanders op het gebied van watermanagement.

Volgense de weersvoorspellingen blijft het in ieder geval tot en met zondag regenen in Bangkok.

9 reacties op “Overstromingen in Bangkok en meer regen op komst”

 1. Harrybr zegt op

  Ach.. in 1942 en 1995 stond ook de boel blank, om over 2011 maar te zwijgen.
  Er valt niet voldoende af voor de elite… als u begrijpt wat ik bedoel…

 2. Petra zegt op

  Is een bezoek aan Bangkok momenteel wel leuk of kunnen we beter na aankomst direct doorreizen naar bijv. Chiang Mai. Regent het constant of is het dagelijks een flinke bui?

  • Nicole zegt op

   In chiang Mai regent het bijna niet. je waant je hier dan ook niet in het regenseizoen. Pukhet schijnt ook behoorlijk nat te zijn

 3. Leo zegt op

  Ik denk dat de Thai niet zo’ n behoefte hebben aan Nederlands management op het gebied van waterbeheersing. De Thai hebben daar inmiddels zelf genoeg ervaring mee en dom zijn ze zeker niet. Probleem blijft, wie betaalt en wie zorgt voor de uitvoering.

 4. Wim Feeleus zegt op

  Ik las eerder dat er in het noorden van Thailand een enorme droogte heerste en dat de boeren daarom geen tweede rijstoogst konden telen. Is het daar inmiddels ook gaan regenen of is het nog steeds droog daar?

  • chris zegt op

   het regent overal, maar plaatselijk…

  • janbeute zegt op

   Beste Wim .
   In het noorden van Thailand omgeving CM , regent het nu ook en niet zo een beetje ook .
   Net rond vijf uur s avonds op 23 Juni dus vandaag , een gigantische regen bui gepaard met veel onweer .
   En voor degene die het willen weten er is op dit moment geen smog in Chiangmai en Lamphun .
   Ik , van uit mijn huis wonende in het midden van de bergketen , kan al sinds enkele weken weer de top op afstand van Doi Inthanon en Doi Suthep weer zien .
   Maar hou er wel rekening mee dat het overdag benauwd warm is door de hoge vochtigheidsgraad .

   Jan Beute .

 5. Nico zegt op

  tja,

  “Op sommige plekken stond het water 20 cm hoog, wat niet eerder in 25 jaar is voorgekomen. De komende dagen blijft het flink regenen in de hoofdstad”

  Iemand; kort van geheugen?

  In 2011, z’n kleine vijf jaar geleden, stond het water bij mij in Lak Si, in mijn huiskamer. Het was voor het eerst in mijn leven, dat ik ook een binnenzwembad had, met een water diepte van 60 cm.

  Mensen die dit niet hebben meegemaakt, vergeten het snel hé, maar wij niet.

  Groetjes Nico, vanuit een droog Lak Si.

 6. teun zegt op

  Aan het begin van het regenseizoen (ca 4 weken terug) op TV met veel bombarie een nieuwe puttenzuiger-wagen in gebruik nemen,geeft het problem goed weer. Net als rond die tijd ook beelden tonen op TV waarin men bezig is begroeiing uit kanalen en rivieren te verwijderen:

  WAAROM DOET MEN NIET AAN PLANNEN? en het hele jaar door systematisch rioleringen reinigen? evenals verwijderen van begroeiing in kanalen/rivieren.

  In de zomer periode is er geen overstromingsprobleem en dan denkt men niet vooruit, laat staan dat actie dan wordt ondernomen.
  Net zoals men in regentijd niks doet om watertekort in komende zomer te bestrijden/voorkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website