De ouders van de Britse Nick Pearson (25), die op Nieuwjaarsdag onder verdachte omstandigheden op Koh Tao overleed, zijn ervan overtuigd dat hij vermoord werd en dat sprake is van een cover-up om het toerisme te beschermen. Dit schrijft de Britse krant Daily Mirror, die de ouders uitgebreid aan het woord laat.

Nick’s lichaam werd in zee gevonden, niet ver vanaf de plaats waar de Britten Hannah Witheridge en David Miller een maand geleden werden vermoord. Volgens de politie zou Nick zijn overleden na een val van 50 voet, maar zijn ouders geloven er niets van. Ze denken dat hij gevolgd werd toen hij terugliep naar zijn vakantiebungalow en vervolgens vermoord werd. De ouders waren samen met Nick en hun andere zoon Matt (29) op vakantie toen het drama plaatsvond. Voor Nick was het zijn zevende vakantie in Thailand.

Tracy en Graham Pearson (foto homepagina) denken dat de politie de verkeerde verdachten heeft opgepakt voor de dood van Hannah en David. Tracy: ‘We geloven niet dat de mannen die ze hebben gearresteerd er iets mee te maken hebben. Het is gewoon een plan om te laten zien dat de politie de zaak serieus heeft aangepakt zodat toeristen niet worden afgeschrikt.’

Het nieuws over de twee Britten heeft oude wonden opengereten. Tracy: ‘Het is voor ons afschuwelijk, een nachtmerrie. We moeten leven met de vreselijke werkelijkheid dat we nooit de antwoorden krijgen die we nodig hebben. Ik hoop alleen dat iemand eens tot op de bodem uitzoekt wat er op Koh Tao gebeurt, en wat er echt gebeurd is met onze lieve zoon. Wij blijven strijden voor gerechtigheid. We hopen dat het kan helpen dat de spotlights nu op Koh Tao staan gericht.’

Gevallen, maar geen wonden en gebroken botten

De Pearsons brachten Oudejaarsavond door in de Choppers Bar and Grill, dezelfde bar waar Hannah en David waren, kort voordat ze vermoord werden. Om 1 uur gingen ze terug naar hun vakantiepark. Graham begeleidde Nick naar zijn bungalow en zag dat hij naar bed ging.

De volgende dag begonnen de ouders zich zorgen te maken omdat ze Nick niet zagen en uren niets van hem hoorden. Later vertelde vrienden dat de hotelstaf hen had geïnformeerd over de dood van Nick. Hij was in zee gevonden. De ouders werden meegenomen naar een tempel om hun zoon te identificeren. Ze zagen een diepe wond op zijn hoofd.

Aan de versie van de politie dat Nick was gaan zwemmen, hechtten ze direct al geen geloof. Tracy: ‘Dat zou hij nooit doen. En wanneer hij gevallen was, zoals de politie zegt, zou hij rotsen geraakt hebben en zwaar gewond zijn. Hij zag er niet uit als iemand die uren in het water had gelegen. Op zijn gezicht was nog geronnen bloed. Het klopt allemaal niet.’

Volgens Tracy nam de politie de zaak niet serieus. Nick’s kamer werd niet onderzocht en de agenten aan wie ze vragen stelden, lachten de hele tijd en maakten grappen. Tracy zegt dat Nick belangstelling had voor een Thaise vrouw. ‘Misschien dat iemand dat niet beviel, hem gevolgd is en gedood heeft.’

Ze vertelt dat Matt, de andere zoon, gewaarschuwd is voor ‘powerful people on the island’ en dat de Pearsons beter het eiland konden verlaten dan problemen maken.

Uit een postmortem onderzoek in Engeland bleek dat verdrinking de doodsoorzaak was, maar niet uitgesloten kon worden dat hij was aangevallen, aldus het verslag van de lijkschouwer. Nick had geen breuken, wat verdacht is voor iemand die zo’n eind gevallen is. De Britse politie probeert samen met Buitenlandse Zaken helderheid te krijgen bij de Thaise autoriteiten in verband met het gerechtelijk onderzoek in december.

(Bron: Daly Mirror, 9 oktober 2014)

Later vandaag: Politie ontkent dat de twee verdachten hun bekentenis hebben ingetrokken. 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ouders Nick Pearson: Ook onze zoon werd vermoord op Koh Tao”

 1. loe zegt op

  Zo, nu horen we het eens van een andere kant. En zo waar met bronvermelding.
  Er gebeuren vreemde dingen in Thailand en zeker op Koh Tao.
  Het zal de toeristen industrie op dat eiland geen goed doen, ben ik bang.
  Ik denk, dat vooral Engelsen voorzichtiger zullen worden met een bezoek.

 2. John E zegt op

  Wordt tijd dat de reizigers het eiland Koh Tao eens gaan boycotten, misschien dat dan de waarheid eens boven komt.

 3. TLB-IK zegt op

  Als je zo denkt, kun je alles boycotten. Wat denk je van de tien tallen touristen die over de balkon reling vallen ?. Zijn die gestruikeld, of bij een lolletje er over heen geduwd ? Er zijn duizenden touristen en expats die niet vermoord werden omdat zij zich misschien niet in een hagelijk situatie begeven ? Ik denk, gewoon even realisties blijven.

  Hij die het risiko zoekt of het lot tard, heeft grote kans het niet te overleven. Dat heeft niets met Koh Tao te maken. Of moet ik nu zeggen als ferment Koh Tao bezoeker dat ik steeds geluk heb het eiland levend te kunnen verlaten ?. En als je dan toch om zeep geholpen wordt en zeker niet van te voren weet waar het gebeurd, moet je dus heel Thailand boykotteren ? Ben je dan in Nederland per definitie veiliger als je door de Schildersbuurd of de Walletjes wandeld ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website