Het Department of Disease Control (DDC) luidt de noodklok over de opmars van de SOA, syfilis bij tieners en jonge volwassenen. Uit gegevens van de DDC blijkt dat 36,9 procent van de nieuwe syfilis infecties vorig jaar in de leeftijdscategorie 15 tot 24 plaatsvonden. Zeker 30 procent gebruikt geen condoom.

Volgens DDC directeur-generaal Suwanchai is de stijging een indicatie van de toenemende voorkeur voor onveilige seks waardoor ook het risico op besmetting met het HIV virus toeneemt.

Syfilis is zeldzame, ernstige SOA die veroorzaakt wordt door een bacterie. Syfilis is goed te behandelen. Doe je dat niet, dan zijn de gevolgen ernstig. Syfilis kent verschillende stadia:

 • Tijdens het eerste stadium ontstaat er een harde, pijnloze zweer in of rond de mond, penis of anus. Het zweertje verdwijnt vanzelf, maar de bacterie gaat zich via het bloed door je lichaam verspreiden.
 • In het tweede stadium kun je last krijgen van een grieperig gevoel, haaruitval of vlekjes op je huid.
 • Als je er lang mee door blijft lopen, kun je beschadigingen aan je inwendige organen krijgen (het derde stadium). Het derde stadium komt in Nederland haast niet meer voor. De ziekte wordt meestal eerder ontdekt en behandeld.

Syfilis is goed te behandelen met een hoge dosis antibiotica (via injecties), maar ook als je succesvol behandeld bent, kun je daarna wel weer opnieuw syfilis oplopen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Opmars van de SOA syfilis bij jongeren in Thailand”

 1. P. de Bruin zegt op

  Angstwekkend stil bij de Thaise overheden aangaande het Aids probleem.
  Speciale ziekenhuizen voor stervende Aidspatiënten overvol.

  Waarschuwende voorlichtingen van de overheid de laatste jaren niet meer waargenomen.
  Relevante gegevens worden de laatste jaren niet meer waargenomen!

  Dit zou het toerisme niet bevorderen blijkbaar.

  • TH.NL zegt op

   Eerder in een andere topic heb ik U dit ook zien schrijven. Het is absolute onzin wat u schrijft.
   Ik heb een aantal vrienden die in Thailand werken voor organisaties die aan voorlichting doen over HIV en HIV besmette patiënten helpen voor hulp bij gewone ziekenhuizen. Ze zijn zeer actief en te vinden tijdens festivals, bij winkelcentra’s etc. Ook zie je ze bijna dagelijks op sociale media schrijven zoals Facebook. En ja de Thaise overheid steunt hun. Ook zorgt de Thaise overheid er voor dat – zoals Tino hier onder ook al schrijft – dat mensen die besmet zijn met HIV hun leven lang gratis medicijnen krijgen en doorlopende controles. en de medicijnen die ze krijgen zijn de zelfde als die men in Nederland krijgt heb ik gezien.

 2. Tino Kuis zegt op

  Citaat

  ‘Speciale ziekenhuizen voor stervende Aidspatiënten overvol’.

  Kun je me daar iets meer over vertellen? Welke ziekenhuizen? Waar?

  Voor zover ik weet is het aantal nieuwe HIV patiënten dalende, en nu een 6.000 per jaar. Bovendien krijgt nu vrijwel iedereen de gratis Hiv-remmers.

  https://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/asia-pacific/thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website