Het is altijd weer vermakelijk om te lezen waar Thai zich druk om kunnen maken. Vooral omdat het nogal hypocriet is.

De kwestie

Vrijdagnacht zijn, tijdens een Songkran feest in het Silom-Narathiwat gebied in Bangkok, drie jonge Thaise vrouwen met ontbloot bovenlichaam op een podium gaan dansen. Hiervan zijn uiteraard opnames gemaakt en verspreid via het internet. Nu staat bijna heel Thailand op haar kop.

Bang Rak district chef, Surakiat Limcharoen, heeft een officiële aanklacht ingediend tegen de drie vrouwen. Zij kunnen een boete verwachten van 500 baht. Degene die de foto’s op internet gezet hebben moeten zeker oppassen. Die kunnen een gevangenisstraf van 5 jaar tegemoet zien en een daarnaast een boete van 100.000 baht

Minister van Cultuur

De minister van cultuur, Nipit Intarasombat, bemoeit zich persoonlijk met deze netelige kwestie. Hij stelt voor dat de schuldigen niet alleen gestraft moeten worden, maar zich ook ten dienste van de maatschappij moeten opstellen. Hij denkt aan een werkstraf waarbij de schuldigen kleine kinderen op een kleuterschool moeten voorlezen over Songkran.

Uit onderzoek blijkt: de Thaise maatschappij is geschokt

Niet de honderden verkeersdoden door het alcoholgebruik tijdens Songkran maar een paar blote borsten houden het land in haar greep. Uit diverse onderzoeken en enquêtes is gebleken dat 94% van de ondervraagde Thai op de hoogte waren van het schokkende nieuws. Ruim 91% is van mening dat de Thaise maatschappij aan het aftakelen is.

Een aantal respondenten merkte op dat volwassenen zelf niet het goede voorbeeld geven, terwijl anderen vinden dat de jeugd zich niet weet te gedragen.

Ongeveer 87 procent van de ondervraagden zeiden dat ze bezorgd waren over de toekomst van hun kinderen in deze maatschappij. Meer dan 80% vindt dat er zwaardere straffen moeten komen voor de plegers van deze immorele daden.

Mocht je erg benieuwd zijn naar de borstjes van deze dames, hier staan foto’s: www.pattayadailynews.com

No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Ophef in Thailand over topless dansen tijdens Songkran feest”

 1. hans zegt op

  Als ik die fotos zo zie ga ik er een klein beetje van uit dat het van origine geen meisjes van geboorte zijn. Kan het wel weer is mis hebben.

  Er zijn toch veel mooier thaise dames om op de foto/video te zetten, maar heb al vaker meegemaakt binnenkamers kan alles en buitenshuis is een kusje nog te veel.

  Wallie, ik heb op 21 jarige leeftijd een canadese stagaire leren kennen van 20 jaar oud,
  tjonge tjonge, die preutsheid daar en in america is echt lachwekkend.

  • jansen ludo zegt op

   die 500 batt boete zla snel terug verdiend zijn

 2. Frans zegt op

  Ik kan het best begrijpen van de Thaise bevolking, bang dat het verwesterd en hun cultuur, gewoontes en gebruiken worden aangetast. Ik heb liever het Thailand van nu met al hun hebbelijkheden en tekortkomingen. Waar waarde en normen nog gelden.

  Kijk naar Nederland, wat is er nog aan cultuur over en over onze gewoontes en gebruiken, waarde en normen.

  • Niek zegt op

   Goed zo, Wallie, en vergeet niet onze culinaire ‘cultuur’, zoals kroket uit de muur, boerekool met worst en uitgebakken spekjes, de nieuwe haring, de gevulde koek, broodje gezond, oliebollen (overigens ook typisch afrikaans) , de bal gehakt (op grootmoeders wijze), hutspot, pannekoeken enz. Oh, er is zoveel kultuur in Nederland. Kijk ook eens naar Cherzo….

  • Henk B zegt op

   wat voor waarden en normen, zeker het velen rijden zonder rijbewijs, stom dronken achter het stuur, kinderen 14 jaar whisky zuipen, roken en Yaba gebruiken, verkeersrgels aan hun laars lappen etc , kan nog wel even door gaan.

  • Theo zegt op

   Frans ik ben het helemaal met je eens de Nederlandse cultuur is naar de knoppen en wat Wallie opmerkt over Sinterklaas nou ik las in de Telegraaf hij mag geen kruis meer op zijn mijter hebben en sommige instellingen plaatsen geen Kerstboom meer want dat geeft aanstoot aan je weet wie,Nederlandse cultuur? bestaat niet meer ,jammer

 3. kick zegt op

  in europa word alles goed gevonden gelukkig probberen ze in azien de hand er aan tehouden ik vind dat maar goed ook .

 4. Frans zegt op

  91% van de Thaise bevolking vindt dat de maatschappij aan het aftakelen is, wie zijn wij omdaar anders over te denken, of zeggen

 5. jan nagelhout zegt op

  Tja wat moet je er van zeggen?
  Aan de ene kant heb je de prostitutie, waar meisjes al dan of niet uit nood in terecht komen. In ieder geval gewoon voor het geld, en niet omdat ze die farang nou zo’n knappert vinden, of wat je ook wel eens hoort, omdat het hun aard is.
  Aan de andere kant een zeer gelovig volk, en met name zeer bijgelovig. Ik kan me dus best wel voorstellen dat door een dergelijk gedrag een grote bevolkingsgroep hier niks van moet hebben…..

  • Henk B zegt op

   Nee de Thai (knijpen de katjes in het donker) zoals wij dat noemen.
   Velen duizenden familieleden profiteren van de centjes die door de meiden opgestuurd worden.
   Dan al die Thaise mannen die er eevriendin op na houden ( Butterflay ) dan je jongelui die al jong moeten trouwen 14 a 15 jaar (familie overeenkomst) dus wat zijn waarden en normen in Thailand, schei toch uit , zijn velen andere dingen om je druk te maken.

   • jan nagelhout zegt op

    Ik maak me er dan ook totaal niet druk om, iedereen moet doen wat hij of zij vind dat die moet doen. En zolang dat op vrijwillige basis gebeurd, vind ik het allemaal prima.

    • jan nagelhout zegt op

     Daar kan ik verder niet over oordelen Wallie, ik ben nieuw hier,,, en een groot liefhebber van Thailand (en de landen er omheen, kom er nu ongeveer een jaar of 15. En als ik iets zeg dan zeg ik gewoon hoe ik dat voel of zie.
     Verder vind ik gewoon dat iedereen een mens is, recht heeft op een mening, en dat die in zijn waarde gelaten dient te worden.
     Generalisatie heb je nou eenmaal ook vrij gauw omdat je het feitelijk over een land hebt en niet 1 persoon.

   • jan nagelhout zegt op

    idd,, en dan ben ik nog eens een Fries ook……:)

   • Henk B zegt op

    Kijk en dat bedoel ik nu, uit 16 provncies bestaat de Isaan , mensen met een armoedloon, die velen producten verbouwen, voor de Thaise export , en vooral voor de mensen in de fabrieken, met een dagloon van 4 tot 5 € dag , en 6 dagen perweek 12 uur per dag
    En velen de school niet kunnen of mogen af maken wegens geld gebrek;
    En wil tegen je zeggen: zint eer gij begint.

   • Henk B zegt op

    Khun Peter heeft eens een heel mooi stuk geschreven over de Isaan, als de deze eerst eens gaat lezen, begrijp je misschien meer over Thailand, en zijn inwoners.een heel belangrijk bevolkingsdeel.

 6. Iedereen heeft recht op een eigen mening en visie. En daardoor ben je niet dom. Je moet een waardeoordeel over iemand die je niet kent achterwege laten. Dat heeft met fatsoen te maken.

 7. Frans zegt op

  Lees de kop nog eeens,

 8. Frans zegt op

  Ik zal het anders zeggen.Wie ben Ik om daar anders over te denken, of te zeggen

 9. de laender zegt op

  Ja dat is natuurlijk thailand het meest hyprokiete land in de wereld niets mag maar alles kan.
  Voor ons westerlingen moeilijk te be grijpen

 10. miranda zegt op

  Ik zie dat de reacties allang niet meer over de inhoud van het blogje gaan.

  Toen ik de berichten las had ik ook gelijk zoiets van: En al die verkeersdoden zijn gelijk vergeten…. ? Het percentage dat geschokt was door een 6-tal blote borsten schokte mij weer. Zijn de meeste Thai werkelijk zo of wordt de schone schijn opgehouden?

  • Antoni Uni zegt op

   Je slaat de spijker op de kop Miranda!!!

   Aan de ene kant een ondoordachte (of hypocriete) formele aanklacht en aan de andere kant de bekende vertoning van de drie apen: een aantal kilometers verderop de borsten (en soms zelfs meer) ongehinderd vertoond kunnen worden (wel publiekelijk “binnenskamers”) en vrouwen zichzelf in de aanbieding hebben ongeacht de bestaande wetten en het straatbeeld overheerst ga ik mij toch weer het e.e.a. afvragen!

   En sprekend over de Isaan, wel het zijn vrouwen van geheel Thailand. Armoede? Tsja, wanneer men zo gemakkelijk met kind(eren) door een ex-vriend of man die weer naar een ander gevlinderd is onverzorgd achtergelaten wordt……….

 11. ferdinand zegt op

  Heb hier vandaag in “mijn” Isaan dorp even een kort onderzoek gehouden. De helft van de mensen had van niets gehoord, de andere helft wel, en die snapte niet waarover men zich druk maakte.
  In elk geval had geen enkele jongere er een probleem mee, enkele ouderen “geen mening” of een enkele “niet zo netjes” daarbij een glimlach onderdrukkend.
  Vervolgens gingen diverse dorpelingen vanavond weer lekker volgetankt naar de plaatselijke karaoke’s, waar tientallen “laotiaanse” meisjes werken, die geen enkel probleem met hun borstjes hebben. Maar ja dat is “in besloten kring” en niet in het openbaar op een podium.
  Hebben we in Europa niet de “danceparades” in Brazilie het carnaval in Amerika andere bekende optochten, zijn dat allemaal gedegenereerde landen ? of hebben ze daar gewoon lol zoals deze 3 meisjes op het Silom podium ook.??
  Zijn ca 300 doden na Songkran, vaak door alcohol, niet meer de aandacht waard.? Maar ja da’s een dooddoener.
  Overigens heb ik op het vdo filmpje op you tube geen toeschouwer gezien die er aanstoot aan nam of wegliep.

 12. Hans van den Pitak zegt op

  Als je foto’s bekijkt van pakweg 80 jaar en ouder van het Thaise platteland, dan zie je veel blote borsten. Dat was toen heel gewoon en niemand maakte daar drukte over. Maar omdat sinds die tijd de Thaise samenleving aan het aftakelen is, is het nu een probleem.
  Het ene onderdeel van de Thaise cultuur na het andere gaat zo verloren. Maar daar komen gelukkig andere voor terug. Met dank aan McDonalds, Burger King, 7/11, enzovoort.

  • Niek zegt op

   En vergeet niet de negatieve en sex-vijandige invloed van de christelijke missionarissen en de verburgerlijking van de kultuur in het algemeen. Ik noem dat geen aftakeling maar eerder een verandering van een volkskultuur naar een , vaak hypokriete, schaamtekultuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website