Volgens onderzoekers zijn er onder de 2,1 miljoen Thaise gokkers ook 207.000 jongeren en kinderen. De grootste groep zijn tieners en het worden er steeds meer, zegt directeur Mathurada Suwannapho van het Child and Adolescent Mental Health Rajanagarindra Institute, die in samenwerking met de National Health Foundation het onderzoek hebben uitgevoerd.

Volgens het onderzoek kan gokken bij kinderen de ontwikkeling van de hersenen belemmeren. Mathurada is van mening dat gokken een slechte invloed heeft op kinderen en dat de stap naar misdaad relatief klein. Uit een onderzoek van Abac uit 2008, blijkt dat jongeren zelfs spijbelen van school om te kunnen gokken. Degenen die hun gokschulden niet konden terugbetalen, maakten zich schuldig aan strafbare feiten. Daarnaast kunnen ze verslaafd raken aan het gokken.

De onderzoekers dringen bij de regering aan op strengere straffen voor degenen die kinderen aanzetten tot online gokken. Ze pleiten voor de vorming van een overheidsorganisatie die online gokken gaat bestrijden en een fonds om activiteiten te organiseren die tot doel hebben de bevolking bewust te maken van het probleem. Vooral leerlingen van Prathom 4-6 dienen te worden voorgelicht.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website