De boswachterij van het Kaeng Krachan National Park in het district Hua Hin van de provincie Prachuap Khiri Khan waarschuwt voor wilde olifanten, die zich op de openbare wegen kunnen bevinden op zoek naar voedsel.

Zij worden nu regelmatig gespot op de landelijke weg van Nong Plab naar Huey Satyai naar de watervallen in het Pa La-u bosgebied.

Het is een druk bezochte toeristenattractie en, zoals het in Thailand gewoon is, wordt er door de automobilisten vaak afval van voedsel en fruit simpelweg uit de auto gegooid. Olifanten zijn slim genoeg om op zoek te gaan naar die lekkere hapjes en laten zich door automobilisten niet wegjagen.

Integendeel, het is de toerist, die uit moet kijken om niet in “aanvaring” te komen met een wilde olifant en dient zich dan ook strikt aan de geldende regels te houden, die de boswachterij stelt.

Als u in een dergelijke situatie terechtkomt, zet de motor niet af en observeer de bewegingen van de olifant. Indien het beest aan de linkerkant van de weg in de berm scharrelt, ga dan naar de rechterrijstrook en passeer langzaam zonder te claxonneren of met de lichten te knipperen. Doe niets onverwachts zoals extra gas geven of fotograferen met flitslicht en als u het niet vertrouwt keer om en rij terug in de richting van waar u gekomen bent. Gooi in geen geval voedsel naar buiten.

Olifanten op de openbare weg, vooral in nationale parken, komt vaker voor. Zie hieronder een instructieve video van olifanten op de weg in het Khao Yai National Park:

Bron: PBS News/You Tube

2 reacties op “Waarschuwing voor olifanten op de openbare wegen!”

  1. Frank zegt op

    dit is nog eens wat anders dan vliegjes op je grill. Het zou je maar overkomen.

  2. Jack G. zegt op

    Wat een brute kracht. Rij je rustig op de openbare weg in de buurt van het slaperige Hua Hin en dan wordt je auto even getest door een olifant die dat zo te zien met veel plezier doet. Spiegeltje bijstellen, even de schokbrekers testen en vervolgens even de radarverklikker onder de voorspoiler demonteren. Toch niet Hans Bos zijn auto? Opvallend dat niemand achteruit ging rijden. Dat is de Afrikaanse manier bij olifant problemen. Voedsel doet rare dingen met wilde dieren. Heb 1 keer gezien hoe een auto van 4 senioren te grazen werd genomen door een troep apen. Nou alles was gesloopt door deze roadgangsters toen de parkranger arriveerde. Ze waren erg blij met de zakken snoep die ze als buit hadden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website