Nog veel regen door afgezwakte Pabuk

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
6 januari 2019

De gevreesde tropische storm Pabuk, inmiddels verzwakt tot een depressie, trok gistermiddag langzaam richting Andaman zee. Pabuk zorgt nog wel voor veel regen in de noordelijker gelegen provincies Phetchaburi en Prachup Khiri Khan.

De provincie Nakhon Si Thammarat is het zwaarst getroffen. Door water vanaf de bergen dreigde gisteravond het stadscentrum te overstromen, nadat eerder die dag al enkele wegen onder water waren gelopen.

De totale schade die Pabuk heeft aangericht, valt nog moeilijk exact te ramen. Het Centre for Economic and Business Forecasting van de UTCC schat de economische schade voorlopig op 3 tot 5 miljard baht. In de provincie Nakhon Si Thammarat zijn 32 elektriciteitspalen omgewaaid, aldus het Department of Disaster Prevention and Mitigation. Het elektriciteitsbedrijf is vrijdag begonnen met reparaties.

De storm kostte uiteindelijk aan vier personen het leven: drie in Nakhon Si Thammarat en een visser in Pattani. Ook dieren zoals vee, kwamen om.

Pabuk heeft ook gevolgen voor het toerime. Veel toeristen hielden het voor gezien en vertrokken voortijdig van de populaire vakantie-eilanden in de Golf van Thailand en Andaman zee.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website