Nieuws uit Thailand – 31 januari 2014

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 januari 2014

 

Een gezin van vier is woensdagnacht  in een verzengende vuurzee om het leven gekomen.  De verkoolde lichamen van het echtpaar en twee kinderen (3 en 7 jaar) werden op de bovenverdieping gevonden van een van de vier winkelpanden in Din Daeng (Bangkok), die in vlammen opgingen. Tien familieleden die er logeerden vanwege het Chinese Nieuwjaar, zagen kans tijdig te ontsnappen.

Een eerste onderzoek wijst erop dat de brand is ontstaan in het pand van het gezin. Op de benedenverdieping was een restaurant gevestigd, dat kort voordat de brand uitbrak, was gesloten. Bij de brand raakten vier personen gewond. De brandweer had een half uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

In Hat Yai (Songkhla) ging gisterochtend een winkel van auto-accessoires in vlammen op. De eigenaar, zijn echtgenote en twee dochters wisten op de derde verdieping via het raam van een aangrenzend pand te ontsnappen aan het vuur. De brand is vermoedelijk ontstaan door brandende wierookstokjes in een gebedskamer op de begane grond. De brandweer zag nog kans tijdig een Nissan GTR van 10 mijoen baht uit het pand te halen. Die werd licht beschadigd.

– Als gevolg van de ontbinding van het Huis van Afgevaardigden dreigen werknemers uit Myanmar gearresteerd te worden omdat hun werkvergunning is verlopen. Het voorstel om die vergunningen te verlengen, is door de ontbinding blijven liggen.

Volgens de huidige regeling mogen gastarbeiders vier jaar in Thailand werken en daarna moeten ze minimaal drie jaar terug naar eigen land alvorens te mogen terugkeren. Het ministerie van Werkgelegenheid heeft voorgesteld die regel te schrappen.

Alhoewel de regering van Myanmar heeft laten weten dat de Myanmarezen in Thailand mogen blijven, is de politie begonnen met arrestaties, zegt Sompong Srakaew, directeur van het Labour Rights Promotion Network. De directeur-generaal van het Employment Department zegt dat hij de politie niet kan vragen met de arrestaties te stoppen. De regering van Myanmar moet de zaak maar bij het kabinet aanzwengelen.

– Bij een bomaanslag gisteren in Yaring (Pattani) zijn twee rangers om het leven gekomen. De bom ontplofte zo’n 70 meter vanaf een school. De slachtoffers zaten op een bankje voor het administratiekantoor te wachten totdat ze de onderwijzers naar huis konden escorteren. De bom was onder een tafel begraven, die naast het bankje stond.

– De (jaarlijkse) training voor marinecadetten van 60 dagen in Maleisië, India, Myanmar, Indonesië en Singapore heeft nog niet het groene licht gekregen van premier en minister van Defensie Yingluck. De 283 cadetten zouden maandag moeten vertrekken met de HTMS Kra Buri, Sai Buri en Narathiwat. Inclusief bemanningsleden gaat het om 695 marinemensen. Wanneer Yingluck’s goedkeuring niet op tijd binnen is, wordt de oefening uitgesteld tot een later tijdstip.

Intussen zitten de cadetten niet met hun duimen te draaien. In Sattahip (Chon Buri) volgen ze een voorbereidingscursus. Dus moet er ook gezwommen worden (foto homepagina).

– De 22-jarige soldaat, die woensdag in het Theppanya ziekenhuis in Chiang Mai overleed, is niet bezweken aan vogelpest, zoals gevreesd werd. Uit bloedonderzoek is gebleken dat hij influenza A of H1N1 had opgelopen, een virus dat in 2009 verantwoordelijk was voor de seizoensgriep. De man had ook longontsteking.

Het Department of Disease Control heeft het bloedonderzoek bevestigd en het provinciaal kantoor van het ministerie van Volksgezondheid noemt de berichten in de lokale media over vogelpest als oorzaak onjuist. Het laatste geval van vogelpest in Thailand deed zich in 2006 voor.

Functionarissen van het Kawila ziekenhuis zijn naar de legerbasis van de soldaat gestuurd om diens spullen op te halen voor verder onderzoek. Soldaten die naast hem hebben geslapen, zijn in quarantaine geplaatst.

– Zie verder: Smijt de regering Yingluck 3,8 mld baht over de balk? en Bangkok Breaking News 31 januari 2014.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Nieuws uit Thailand – 31 januari 2014”

 1. Pieter zegt op

  Hallo Dick ,ben net terug van thailand waar ik verbleef regio khaosan waar alles rustig was nu zou ik volgende week terug moeten gaan en dan in silom en sathorn moeten zijn lijkt het je veilig om in silom road te overnachten soi phi phat of beter khaosan en dan openbaar vervoer nemen.mvg pieter

 2. Tyler zegt op

  Mijn Thaise vriendin belde me net met het verhaal dat er een ontploffing zou zijn geweest vlakbij de Tesco Lotus in Bang ka pi…

  • ronnyladphrao zegt op

   We wonen niet zo ver van de Tesco Lotus in Bangkapi en heb eens navraag gedaan maar iedereen reageert hier verbaasd als ik vraag of er daar een ontploffing zou geweest zijn. Kan natuurlijk en als ik bevestiging krijg geef ik wel een seintje.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Tyler Bangkok Post en The Nation maken er geen melding van. Zal wel een gerucht zijn of vuurwerk vanwege het Chinese Nieuwjaar. Er wordt veel geknald.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website