In oktober gaat het Buri Ram International Circuit open (kosten 2 miljard baht). Het circuit heeft een lengte van 4,55 km en telt 12 bochten. 50.000 bezoekers kunnen zich er vergapen aan motor- en autoraces. Het circuit is een initiatief van oud-politicus Newin Chidchob, voorzitter van de succesvolle voetbalclub Buriram United.

Newin bouwde ook het nieuwe voetbalstadion dat 34.000 stoelen telt. Wekelijks komen achttien- tot twintigduizend voetbalfans naar de wedstrijden kijken. Het grootste deel daarvan komt van buiten de provincie.

– De smokkel van Cambodjanen via de provincie Sa Keao lijkt nog in volle gang te zijn, want opnieuw zijn illegale Cambodjanen aangehouden. In een suikerrietplantage bij Ban Khao Din (Sa Keao) trof de politie gisteren 106 Cambodjanen aan: 67 mannen, 33 vrouwen en zes kinderen. Ze kwamen uit de Cambodjaanse provincie Battambang en zouden op bouwplaatsen in Chon Buri en Rayong te werk worden gesteld.

Hen was verteld dat ze na aankomst in Chon Buri en Rayong in een one-stop servicecentrum een werkvergunning konden aanvragen. Door de smokkel ontliepen ze de uitgave van 3.000 tot 3.500 baht voor een grenspasje, maar ze moesten de smokkelaars wel 2.500 baht per persoon betalen. Nadat de vereiste juridische procedure is afgerond, worden de Cambodjanen het land uitgezet.

– Tweedejaars Vietnamese vrouwelijke agenten in opleiding gaan hun opleiding vervolgen aan de Thai Royal Police Cadet Academy. Vietnam en Thailand tekenen daarvoor binnenkort een Memorandum of Understanding. De Vietnamese kadetten krijgen later gezelschap van politiekadetten uit Myanmar.

Dat voor de Thaise politieacademie is gekozen, is niet zo verwonderlijk want de 104 jaar bestaande opleiding heeft een goede reputatie. De academie heeft al 120 Thaise politievrouwen klaar gestoomd voor het mooie beroep van politieagent.

Ze hebben volgens commissaris Sakda Techakriangkrai bij strafzaken al faam verworven, net name zaken met vrouwelijke slachtoffers. Volgens hem neemt het aantal misdrijven tegen vrouwen en kinderen toe, dus is hun aanwezigheid meer dan gewenst. Van de 120 zijn 60 al gestationeerd en 60 lopen nog stage.

– Geld dat ze tegoed hadden was de drijfveer van de drie mannen die vorige week een zakenman doodden, zijn lichaam in het bagagecompartiment van zijn auto legden en de auto in de Chi rivier in Khon Kaen dumpte. Zaterdagavond werd een van hen in een hotel in Ubon Ratchathani aangehouden. De politie vond 50.000 baht aan contant geld en een gouden ketting van 3-baht gewicht. De twee medeverdachten zijn nog voortvluchtig. Gisteren vond een reconstructie plaats (foto homepagina).

Het drietal beroofde de man en zijn vrouw, wurgde de man en dacht ook de vrouw gedood te hebben, maar die deed alsof ze dood was en ontsnapte later toen de mannen weg waren.

Volgens de nu aangehouden verdachte hadden ze samen met het echtpaar mensen bij het gokken opgelicht, maar het echtpaar had geweigerd hun deel van het geld te geven.

– Drie recente verkrachtingsgevallen zijn voor de Women and Men Progressive Movement Foundation aanleiding de junta te vragen geweld tegen vrouwen op de nationale agenda te zetten, zodat het probleem systematisch kan worden aangepakt. ‘Iedereen moet helpen het geweld tegen vrouwen te voorkomen’, zegt de directeur van de stichting.

De drie verkrachtingen betreffen een 70-jarige vrouw, een 20-jarige universiteitsstudente en een leerling van 13. De vrouw werd in een ziekenhuis door de operateur van een röntgenapparaat verkracht, de studente door de bestuurder van een song taew en de 13-jarige door twee oudere leerlingen. Dat gebeurde in het toilet bij een leraar thuis, terwijl een derde op de uitkijk stond.

– Nog meer geweld tegen vrouwen en in dit geval een actrice. In de media zijn foto’s opgedoken van een mishandelde vrouw die sterk op Janie Thienposuwan lijkt. Ze heeft een blauw oog en blauwe plekken op de rechterbovenarm en rug. Janie is getrouwd met de voorzitter van de Provinciale Staten van Samut Prakan. Hun huwelijk zou op scherp staan. Naar verluidt praat Janie morgen met de media. Ze heeft een trip naar de VS gepland.

– Zet u even schrap. Dit bericht gaat over buccal mucosal graft urethroplasty. Veel honden en katten die aangereden zijn, hebben een beschadigd nierbekken en plasbuis. Veeartsen verbonden aan het Veterinary Teaching Hospital in Prachuap Khiri Khan zijn er dinsdag in geslaagd een hersteloperatie uit te voeren en dat is een primeur.

Normaal krijgen de dieren een bypass via de maag, maar die operatie veroorzaakt vaak complicaties, zoals incontinentie en infecties. Hun baasjes hebben dan geen andere keus dan hen te laten inslapen.

Met de nieuwe methode is dat allemaal verleden tijd. Bij de operatie wordt gebruik gemaakt van buccal mucosa, beter bekend als de binnenvoering van de wang, omdat die flexibel is en bestand tegen vocht.

– De National Press Council of Thailand gaat een onderzoek doen naar vermeende onjuiste berichtgeving door het tijdschrift Manager Weekly, maar er is één probleem: de raad heeft geen idee wat onderzocht moet worden. Het onderzoek vindt plaats op verzoek van de junta maar die heeft niet gezegd welke berichten haar gram hebben gewekt.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Meer nieuws in:

Trein ontspoord in Ratchaburi; twee Japanse vrouwen gewond
Betong: Doortrapte aanslag met twee bommen


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website