Rond de nieuwjaarsvakantie (30 december tot 2 januari) wordt het druk in het openbaar vervoer. Naar verwachting gaan 16,5 miljoen personen zich verplaatsen met trein of bus.

Het openbaarvervoerbedrijf van Bangkok verwacht 7,9 miljoen passagiers te vervoeren. De frequentie op de Blue en Purple metrolijnen wordt vergeleken met vorig jaar verhoogd.

Op de luchthavens Don Mueang en Suvarnabhumi is het ook een drukte van belang met 20.000 vluchten. Op Suvarnabhumi worden meer taxi’s ingezet. Directeur Sirote van Suvarnabhumi verwacht deze maand tussen de 9.000 en 10.000 taxiritten per dag van en naar Suvarnabhumi. Nu al zijn elke vrijdag tussen 17 en 22 uur duizend extra taxi’s beschikbaar.

De interprovinciale busdienst Transport Co vervoerd ruim 1 miljoen passagiers. De Spoorwegen zetten meer treinen in om de verwachte stroom van 783.000 passagiers in goede banen te leiden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website