De Nederlandse co-piloot van een toestel van Thai Lion Air is woensdag tijdens een vlucht van Hat Yai naar Bangkok onwel geworden en overleden.

Twintig minuten nadat het toestel was opgestegen, verloor Peter Egberts (47) het bewustzijn. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis van Hat Yai, waar het toestel een uur na opstijgen was teruggekeerd. Volgens Aeronautical Radio of Thailand (Aerothai) overleed Egberts aan een hartaanval.

Egberts was sinds vorig jaar in dienst van de budgetmaatschappij. Bij zijn laatste medische check-up waren geen afwijkingen gevonden, aldus de maatschappij.

Het toestel, een Boeing 737-900 met een onbekend aantal passagiers aan boord, was om 12.15 uur vertrokken uit Hat Yai en keerde er om 13.21 uur terug. Het had om 13.45 op Don Mueang moeten arriveren, maar kwam daar, nadat de vlucht was hervat, om 16.05 uur aan.

(Bron: website Bangkok Post, 20 augustus 2014. De krant maakt geen melding van het overlijden. Naam gewijzigd n.a.v. reactie Bert Gringhuis.)

1 reactie op “Nederlandse co-piloot tijdens vlucht onwel en overleden”

  1. Gringo zegt op

    Zijn naam is Peter Egberts
    zie https://www.facebook.com/peter.egberts?fref=ts


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website