Afgelopen week was de Nederlandse Ambassade in Bangkok gastheer van een ‘match-making’ conferentie met als titel ‘Technology & Trends in the Maritime Sector: Prospects for enhancing Thai-Dutch Cooperation’ dat gehouden werd in het Conrad Hotel. Wederom een prima initiatief van de Nederlandse Ambassade om de Nederlandse branchevereniging te steunen in hun pogingen meer werk uit Thailand te genereren.

Op de Facebook-pagina van de Ambassade is het volgende verslag te lezen:

“De belangstelling voor het evenement was overweldigend en werd bijgewoond door meer dan 100 topvertegenwoordigers en ambtenaren van maritieme bedrijven en instellingen van beide landen.

Aan de Nederlandse kant van de deelnemers waren o.a. grote bedrijven uit de scheepsbouw aanwezig, zoals Damen Shipyards, Koninklijke IHC en Thales, maar ook een aantal kleinere maar zeer innovatieve bedrijven, zoals Radio Holland en VSTEP.

Aan de Thaise kant waren er vertegenwoordigers van de Thai Ship Building and Repairing Association, de Port Authority of Thailand en het Marine Department present. Thai Ship Building and Repairing Association

Ambassadeur Karel Hartogh, opende het seminar samen met de directeur-generaal van de Port Authority of Thailand, Lt. Sutthinan Hatthawong, en de adjunct-directeur-generaal van het Marine Department, Mrs. Jiraporn Jantarasiri, als vertegenwoordiger van de vice-minister van Transport.

Na de openingsspeeches, gaf de Nederlandse maritieme branchevereniging ‘Nederland Maritieme Techniek’ bij monde van mevrouw Marjan Lacet een overzicht van de ontwikkelingen binnen de Nederlandse maritieme sector, waarna het Nederlandse maritieme onderzoeksinstituut MARIN haar bevindingen over de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties in Nederland deelde met het aanwezigen. Daarna werden de deelnemende Nederlandse bedrijven aan het publiek voorgesteld.

Last but not least gaf Thai Ship Building and Repairing Association een overzicht van de laatste ontwikkelingen in de Thaise scheepsbouw- en reparatieindustrie en gaf inzicht in het werk en de nieuwste innovaties van een aantal Thaise scheepswerven, zoals Unithai, Marsun en ItalThai Marine. Ook werd daarbij een mening geventileerd over de vooruitzichten voor het verbeteren van Thai-Nederlandse samenwerking in deze sector.

Het seminar wordt gezien als een eerste stap in een bredere agenda om de bilaterale relaties in de maritieme sector aan te moedigen. De volgende stap zal een bredere missie maritieme handel zijn, dat in het voorjaar van 2017 zal worden georganiseerd door de Nederland branchevereniging ‘Nederland Maritieme Techniek’ en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Thailand. Tijdens die te verwachten maritieme missie, zal een groep vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven Thailand bezoeken voor business to business matchmaking sessies en zullen ook bezoeken worden afgelegd aan een aantal Thaise scheepswerven”

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website