Een 38 jaar oude Nederlander werd op eerste Kerstdag in een karaoke-bar in Chiang Mai bewusteloos geslagen na een discussie over een rekening van ruim 30.000 Baht.

Hoge rekening

De Nederlander, waarvan alleen bekend is gemaakt, dat hij Rob heet, bezocht tijdens de Kerst een niet nader genoemde karaoke-bar in Chiang Mai. Bij het afrekenen werd hij “verrast” met een rekening van 30.000 Baht voor “wat eten en enkele biertjes”. Hij protesteerde bij de eigenaar, die hem na een felle discussie voorstelde dan slechts 10.000 Baht te betalen. Rob ging ook hier niet mee akkoord en stelde voor de politie er bij te halen. Het personeel en de “security” had een betere oplossing. Hij werd door zeker 6 mannen geslagen en geschopt en daarna bewusteloos op straat gegooid.

Karaoke-bars in Chiang Mai

Het bericht haalde de landelijke pers en diverse sociale media waarna de discussie over het bedrog in Chiang Mai karaoke-bars losbarstte. Het commentaar op de website van StickBoy Bangkok vermeldde dat de geslagen Nederlander toegevoegd kan worden aan een lange lijst van buitenlanders die in moeilijkheden komt door een opgeblazen rekening in Chiang Mai karaoke-bars. Op die rekening staan niet alleen de drankjes van het slachtoffer, maar ook extra hoge kosten voor ladydrinks die niet besteld zijn.

In een reactie zegt een buitenlander dat dit soort incidenten schering en inslag zijn in Chiang Mai. Hij voegt er aan toe dat het waarschijnlijk wel in één van de tenten aan Changlarm Road gebeurd zal zijn, waar zich een stuk of acht van deze obscure karaoke-bars bevinden. Alle bars zouden eigendom zijn van een hoge politie-functionaris waardoor op hulp of vervolging doorgaans geen sprake is. Door de extra media-aandacht in dit geval zou het wel eens anders kunnen aflopen.

Naschrift Gringo

In de eerste plaats begrijp ik niet wat buitenlanders in typische Thaise karaoke-bars te zoeken hebben. Meestal wordt er alleen Thaise muziek voor de karaoke aangeboden en vaak kun je op je klompen aanvoelen, dat het niet pluis is.

Mijn advies is, ga alleen naar Thaise karaoke-bars in gezelschap van ter plaatse bekende Thais. Check de rekening na elke (nieuwe) bestelling of liever nog reken elke bestelling direct af.

Voor Rob wensen wij vanzelf van harte beterschap.

Mocht hij dit verhaal lezen en zijn eigen verhaal op thailandblog.nl wil vertellen, dan kan hij contact op met de redactie op info@thailandblog.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Nederlander bewusteloos geslagen in Chiang Mai karaoke-bar”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Zolang de corrupte politie in Chiangmai hier
  niets aan wil veranderen, is de enigste medicijn
  voor deze rotzakken…BOYCOTTEN deze criminelen.
  Gèèn bezoeken meer brengen aan Thaise karaoke,
  bars etc…zodoende niet bewusteloos of erger te worden
  geslagen!
  Bij ons in Khon Kaen spreken de thaise inwoners
  over de thaise politie…THAISE MAFFIA!!!
  Kan je nagaan van hoe de thaise politie het
  bij zijn eigen bevolking hebben verziekt.

  • tinus zegt op

   Deze karaoke barretjes bestaan bij de “gratie” vd thaise politie hier wordt in drugs gehandelt en andere illegale activiteiten bedreven (waar zal dat geld toch naartoe gaan?). Ook al is het je eerste keer hier in Thailand je ziet toch dat het er niet pluis uitziet, over het algemeen zien het er smerig en onverzorgd uit. Maar ja als je het opzoekt ja … dan zijn de rapen gauw gaar. Dit zijn barretjes waar thaise mannen zich vol laten lopen en daarna een vrouwtje meepikken dat is hun goed recht maar als farang zijnde hier binnenkomen is in veel gevallen vragen om moeilijkheden. Ik heb jarenlang gevaren en als je in een haven bent kun je het ook opzoeken dat is niet moeilijk en ik heb het idee dat de farang die naar zulke barretjes gaat iets opzoekt want je krijgt toch wel een bepaald gevoel in je onderbuik als je daar naar binnengaat ????hoop dat ie er snel boven opkomt en zijn les heeft geleerd en de volgende keer naar een bar waar de prijzen zijn aangegeven,

 2. philip zegt op

  Niet alleen in Chang Mai, maar op vele plaatsen kan dit je overkomen. Daarom ga ik nooit een bar binnen waar de deuren toe zijn. Er zijn plaatsen genoeg in Thailand.
  Maar misschien was hij meegevraagd door een plaatselijke schoonheid.
  Dikke pech voor hem.
  Groeten Philip

 3. Jansen zegt op

  Heb het zelfde gehad. Karaoke: Bunny Girls. Politie man stond erbij en keek ernaar.

 4. Martien zegt op

  Gringo,
  Misschien was deze man wel voor het eerst in Thailand en niet zo goed op de hoogte met dat soort
  karaoke-bars. En dan weer met 6 man……..wat een helden.
  Rob wens ik alle goeds toe en alvast een gezond en happy 2015!

 5. Jack zegt op

  Algemeen bekend dat de Thaise Politie de Maffia van Thailand is.

 6. Jan Hoekstra zegt op

  Helden, zes tegen één. Vervelend dat wij farang op veel plaatsen in Thailand worden opgelicht. Ik zat afgelopen week in een seafood restaurant en de rekening klopte weer eens niet. Nu waren de prijzen van het bier verschillend, 1 Singha bier was 100 baht en de volgende was 180 baht, als je op deze fout wijst dan wordt er ook geen excuses aangeboden, maar je krijgt meer een blik van “wat zeurt die farang om die paar bahtjes”. Daarna naar een barretje werd er weer 200 baht te weinig wisselgeld gegeven. Ik word er persoonlijk erg moe van. Als ze zo doorgaan in de toeristenindustrie dan is het volgend jaar nog rustiger.

 7. Hans van Mourik zegt op

  Moderator: Niet generaliseren svp.

 8. colin de jong zegt op

  Mijd vooral deze Karaoke bars want deze zijn een poel van criminaliteit voor farangs. Tientallen voorbeelden afgelopen jaar met drugs,schietpartijen en oplichting. Ga uitsluitend naar Karaoke Bars in een hotel,want het risico is levensgroot dat je het volgend slachtoffer bent.

  • jan zegt op

   Ik ben vorig jaar eveneens naar een karaoke bar in Chiang Mai geweest. het was in september. ik was er ongeveer een uur en vijftien minuten in gezelschap van drie Thaise dames. We hebben wat gedronken en wat hapjes gegeten en de dames zongen wat liedjes. Na afloop werd mij een rekening geprezenteerd van 13000 Baht. Ik heb toen betaald om te vermijden dat ik in mekaar getimmerd zou worden. ik sprak erover met mijn Thaise kleermaker en zei hem dat ik klacht wilde indienen bij de politie maar hij zei mij dat dit zinloos was. Ik had er een heel wrang gevoel bij want dit is natuurlijk pure afpersing en rechteloosheid want er valt niets tegen te doen…

 9. robert zegt op

  Helaas, maar gebeurt niet alleen in Thailand, dit gebeurt overal ter wereld.
  Gewoon een kwestie van opletten.
  In Turkye, Hongarye en Spanje ook zulke dingen beleefd en zelfs in Amsterdam.
  Zeg dus niet dat het het goed is, nee zeker niet. maar niet allen in Thailand.

  In bepaalde plaatsen moet je gewoon extra voorzichtig zijn.
  En voor Rob sterkte en beterschap.

 10. Erik V. zegt op

  Allereerst veel beterschap voor Rob !
  Ik ben net 2 dagen terug uit Chiang Mai . Ik ben in diverse bars en cafeetjes geweest . Ik hou wel nauwgezet mijn rekeningen in het oog en laat dit ook zeer demonstratief zien dat ik het nakijk telkens men zo’n rekening bijsteekt in je bekertje .
  Maar zelfs dan nog heb ik foutieve afrekeningen gehad in verschillende gevallen. Ofwel maakt men een optelfout als men de bonnetjes optelt ( steeds in jouw nadeel) of men geeft te weinig terug . Als je de fout merkt herstelt men dit altijd wel , maar bijna steeds zonder verontschuldigingen.
  Als je je dus volledig laat gaan in zo’n bar en op het einde van de avond pas je rekening vraagt , dan vrees ik voor een gepeperde rekening . Spijtig dat dit zo evolueert in Thailand .
  Ook in restaurants is het niet altijd netjes. Mijn vrouw ( een Thaise) had een typisch Thais gerecht besteld ( redelijk spicy dus). Toen onze gerechten kwamen was dat van haar allesbehalve wat ze gevraagd had. Veel te zoet en helemaal niet spicy. Ze heeft dit gerecht dan ook gewoon teruggegeven. Uitleg van de garcon was : Sorry , maar blijkbaar heeft men het in de keuken niet begrepen. Zij kunnen geen Thais lezen want in de keuken zijn het allemaal mensen van Birma. Zij zijn gewend om deze gerechten aan te passen aan de toerist en maken het dus te zoet klaar want eigenlijk kennen zij deze gerechten niet. Enige compensatie kon de garcon ons niet aanbieden want de eigenaar was niet aanwezig en zij had geen machtiging om zelf iets commercieels te doen ( bv een korting geven , of een koffie aanbieden ) , niks , nada , nul. Gewoon de volledige rekening moeten betalen . Dit was nochtans in één van de betere zaken in Chiang Mai ; Teak House restaurant .

 11. lung addie zegt op

  Hoe en waarom deze man in zo een bar is verzeild geraakt weet ik niet, maar, als toerist, de Thaise taal niet machtig, vraag ik me wel af wat je in een bar met enkel Thais te zoeken hebt. Een verstandig mens of een expat zal dat nooit doen. Dat is puur miserie zoeken, je gaat toch ook in je eigen land niet in een bar of café waar enkel vreemdelingen samen komen. Er zijn tenslotte meer dan bars genoeg waar farangs komen. Als je dan toch “toevallig” in zo een Thaise bar zou terecht komen dan zie je, als verstandig mens, toch onmiddellijk dat het niet pluis is, drink snel je drankje en maak dat je weg komt. Tenzij je natuurlijk zelf risicos wil nemen.
  lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website