Geduldig wachten tienduizenden Thai vele uren in de hitte om getuige te zijn van het overbrengen van het lichaam van Koning Bhumibol van het Siriraj ziekenhuis naar het Grand Palace in Bangkok.

Langs de route ook militairen in witte uniformen die knielde voor de overleden vorst. In het paleis vindt de rituele wassing plaats en een aantal boeddhistische rituelen.

Bijzonder was ook dat Hare Majesteit de Koningin weer in het openbaar te zien was. Zij zat in een volgauto van de rouwstoet en zwaaide af en toe naar het publiek. De koningin is de afgelopen jaren zelden in het openbaar gezien. Op 12 augustus dit jaar is zij 84 jaar geworden.

Gratis vervoer

De Thaise overheid zet extra (gratis) vervoer in voor publiek dat naar Bangkok wil komen om te rouwen. Dertig buslijnen richting Sanam Luang en de veerdienst van de Chao Phraya Express Boat zijn tot en met zondag gratis. Vanaf enkele metrostations rijden gratis bussen. Busmaatschappijen en de spoorwegen zetten extra transportmiddelen in. De minister van transport waarschuwt dat deze week er ernstige verkeersopstoppingen kunnen voorkomen in Bangkok.

Radio en tv weer in de lucht met aangepaste programmering

De TV- en radiostations hebben hun uitzendingen weer hervat. De programmering is op last van de regering aangepast. Presentatoren en gasten dienen gekleed te zijn in zwart of wit.

Tijdelijke regent

Prem Tinsulanonda, voorzitter van de Privy Council, is aangesteld als tijdelijk regent. De aanstelling van een regent is geregeld in de grondwet. De voorzitter van de Privy Council wordt regent indien de troon onbezet is. Omdat kroonprins Vajiralongkorn tijd heeft gevraagd om te rouwen is er nog geen troonopvolging.

Prem (96) is sinds 1988 voorzitter van de Privy Council, een adviesorgaan van de koning. Vanaf 1980 was hij acht jaar premier.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Koning Bhumibol overgebracht naar Grand Palace”

 1. J.C. van den Ende zegt op

  Ik maak wekelijks dagelijks gebruik van uw informatie.

  Mijn dank hiervoor.

  Ing. J.C. van den Ende

 2. Siamees zegt op

  RIP ZKH Bhumibol

 3. Christina zegt op

  Thailand land van de glimlach nu het land van tranen. Indruk wekkend. Volg het nieuws op de voet.

 4. Mertens Bruno zegt op

  Rip King Bhumibol ……Thánk you


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website