Op sociale media is ophef ontstaan over een video van een dronken Thaise man die zijn echtgenote ernstig mishandeld. De beelden zijn dan ook misselijkmakend.

De man schopt de vrouw die op de grond zit vol in het gezicht en wanneer ze bewusteloos op de grond ligt trapt hij haar nog een aantal keren in het gezicht. Deze mishandeling vond plaats op klaarlichte dag, langs de kant van de weg in Samut Prakan. Diverse mensen hebben dit kunnen aanschouwen. Een toeschouwer heeft het incident gefilmd en op Youtube gezet.

Het 41-jarige slachtoffer is ernstig gewond geraakt aan haar hoofd en haar gezicht, en is met spoed naar de intensive care afdeling van het Vibharam Chaiprakarn ziekenhuis vervoerd, zo laat politiechef Bunrit Chernchue weten.

De vrouw verklaarde aan de politie dat haar man, Wut Sompakdi (45) agressief werd na een etentje in een restaurant. Het koppel had een paar glazen op en kreeg het aan de stok. Daarbij liep het al snel uit de hand en Wat duwde zijn vrouw op de grond en mishandelde haar.

De politie kon haar man in zijn woning oppakken. Dronken bekende hij de feiten. Hij verklaarde dat hij achterdochtig geworden was. Hij vermoedde dat zijn vrouw een affaire heeft. Sompakdi werd op beschuldiging van het gewelddadig gedrag opgesloten.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld (vooral tegen vrouwen en kinderen) is een ernstig probleem in Thailand. Al eerder schreef Gringo een artikel over dit probleem: www.thailandblog.nl/maatschappij/huiselijk-geweld-thailand/ ook kwam dit item regelmatig terug in onze nieuwsrubrieken: www.thailandblog.nl/tag/huiselijk-geweld/

In Thailand wordt huiselijk geweld vooral gezien als een prive-probleem, daar moeten buitenstaanders zich niet mee bemoeien. Ook de dagelijkse soaps zitten vaak vol geweld tegen vrouwen. Daarmee lijkt het acceptabel dat men een vrouw af en toe hardhandig bejegend. Hoe dit uiteindelijk uit de hand kan lopen blijkt wel uit deze video.

Rest de vraag aan de lezers wat jij zou doen als je getuige bent van een dergelijke mishandeling? Ingrijpen? Doorlopen? De politie bellen? 

Video: Jaloerse Thai mishandelt zijn vrouw op straat

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/cG-36az5CtQ[/youtube]

23 reacties op “Schokkende beelden: Jaloerse Thai mishandelt zijn vrouw op straat (video)”

 1. wibart zegt op

  Wat ik zou doen? Moet je dat nog vragen? Die vent uitschakelen natuurlijk en dan eerst ambulance en vervolgens politie bellen. Hier kan je toch niet aan voorbijgaan. Je bent toch menselijk.
  Als je dit soort gedrag tolereert ben je imho een lafaard. Natrappen terwijl iemand weerloos op de grond ligt zal ik nooit tolereren.

 2. william zegt op

  Begrijp het niet, wel de tijd en de moeite nemen om het te filmen en op youtube te plaatsen, en niet de hersens hebben om in te grijpen., blijft een vreemd volkje.

  • Franky R zegt op

   Helemaal niet raar. De politie adviseert juist om in dat geval te gaan filmen in verband met bewijslast. Dat zal in Thailand niet anders zijn!

 3. Khun Peter zegt op

  Ik heb de beelden aan mijn vriendin laten zien en gevraagd waarom niemand ingrijpt. Zij zegt dat Thai zich niet snel bemoeien met andermans zaken. Tja,….
  Het altijd maar kritiekloos wegkijken is een groot probleem in Thailand. De bron is volgens mij het slechte onderwijs. Daar wordt geen enkele zelfstandigheid of assertiviteit geleerd. In tegenstelling zelfs, het wordt afgestraft.

 4. Stan zegt op

  Kunnen jullie niet lezen ” in Thailand wordt huiselijk geweld vooral gezien als de privé probleem,daar moeten buitenstaanders zich niet mee bemoeien “. En zeker niet als farang zijnde,want dan bestaat de kans dat de Thai’s zich wel eens tegen jou kunnen keren, met alle gevolgen vandien.

 5. kjay zegt op

  De Thai laat weer eens zien hoe die in mekaar steekt. Ik lach me kapot met al die commentaren op het blog over de ” lieve ” Thai. Wat ik zou doen is de vraag? Helemaal niks en ja dat is verschrikkelijk! Maar als ik me als buitenlander daar ook nog mee ga bemoeien dan kan het maar zo zijn ( lees 100% zeker ) dat ik zomaar door 5 van die figuren helemaal tot moes wordt geslagen. Zo zijn ze nu eenmaal, niks aan te veranderen. Nee, dank u!

  • Khun Peter zegt op

   Overal ter wereld komt huiselijk geweld voor, dus nergens ter wereld zijn mensen lief volgens uw stelling. Als je gaat generaliseren dan scheer 65 miljoen Thai over 1 kam, lijkt mij niet juist. Dit soort uitwassen is natuurlijk niet representatief voor de heersende moraal in Thailand.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Eens met Khun Peter.
    Overal ter wereld komt huishoudelijk geweld voor, door mannen én vrouwen.
    Het zijn trouwens niet enkel vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld, al zal dat wel meestal het geval zijn vermoed ik.
    In bepaalde landen zal je er misschien minder van merken, omdat het niet in het openbaar gebeurt maar achter gesloten gordijnen. Die landen en hun bevolking noemen zich dan ook ontwikkeld, en dan hoort het blijkbaar niet dat je je partner in het openbaar afranselt.

    Het filmen van een mishandeling zonder in te grijpen is ook iets dat tegenwoordig de bovenhand haalt. Men wil vooral eerst de gebeurtenis delen met iedereen, Wat er met het slachtoffer op dat moment gebeurt wordt bijzaak, eerst eeuwige roem halen op de sociale media met het filmpje. Triest, maar je ziet het meer en meer.

    Kun je er als enkeling tegen optreden ? Moeilijk om te zeggen dat je steeds tussen beiden zal kunnen komen. Hangt van de situatie af denk ik. Als enkeling is het in ieder geval heel moeilijk.

   • Roy zegt op

    Khun Peter de heersende moraal is altijd dubbele moraal voor de Thai. Ik zal een voorbeeldje geven. Het meest heilige lichaamsdeel is het hoofd en het minste zijn de voeten.
    Wat is toevallig de nationale sport,Muy Thai. Zo hard mogelijk met je voeten tegen de andere
    zijn hoofd schoppen tot hij niet meer rechtstaat en dit wordt al aan kleine kinderen aangeleerd.
    Ik kom graag in Thailand maar ben niet blind voor de gevaarlijke zaken in hun moraal.

 6. Fedor zegt op

  Dat mensen dit kunnen filmen zonder in te grijpen??!! Ongelooflijk!!!

 7. Fedor zegt op

  IK zou overigens ingrijpen! 100%!

  • koos zegt op

   Ik heb het een keer gedaan.
   En noooooooooooooit meer, gelijk een pistool onder mijn neus van andere thaien.
   Met de woorden je moet je eigen niet bemoeien met anders mans zaken.
   Thuis daarna met vrouw vele woorden gehad met de hoofdman erbij.
   Eind conclusie waar bemoeid die farang zich mee. Einde discussie.
   Ik ben daarna heel anders tegen de thaien gaan aankijken.
   En heb uiteraard geleert mijn hoofd om te draaien en te zeggen T.I.T

 8. Jan zegt op

  Heb zoiets dit jaar in Hua Hin ook meegemaakt. Stond wel aan de andere kant van de weg (zie filmpje zebrapaden). Een paar Thai stonden er om heen en deden niks. De vrouw werd behoorlijk in elkaar gemept. Dan sta je daar en je weet echt niet wat te doen.

 9. Jos zegt op

  Waarom grijpt niemand in?

  Ik zou die gast met iets meer dan gelijke munt corrigeren.

  • Wallie zegt op

   Ik zou best willen ingrijpen, maar ben geen vechtersbaas meer, een klap of vuistslag in de maagstreek veroorzaakt bij mij ernstige inwendige bloedingen. Mijn Thaise vrouw zegt altijd ik bemoei me niet met low people

 10. jay zegt op

  Ik kijk wel uit .
  Iedereen hier weet toch dat wij geen enkel recht in Thailand hebben, ?
  dus ook geen recht om in te grijpen hoe moeilijk dit ook is.
  Bovendien lees het stukje hier boven van Koos nog eens goed .
  Jay

  • edard zegt op

   ik zou gewoon de politie inschakelen en laat hun maar het zaakje oplossen
   Als farang heb je in thailand toch geen rechten en heb je de kans dat je een strafblad krijgt ook nog
   als je zelf ingrijpt en met zulke misserabele zaken bemoeit

 11. Soi zegt op

  Nooit, maar dan nooit zelf ingrijpen met geweld. Nooit, maar dan nooit met je handen, laat staan vuisten aan een Thai zitten. Je gaat dat absoluut bezuren! Degenen die zo stoer roepen dat zij wel zullen ingrijpen, geef ik de goede raad dat dan enkel verbaal te doen. Maw: dit is hetzelfde advies als ook in NL wordt gegeven als je getuige bent van zinloos geweld. Niet zelf ingrijpen want de groep keert zich tegen me. Het zijn nooit eenlingen. Zo ook niet in TH. Het principe geldt: bemoei je niet met de gang van zaken van een Thai. Hoe ernstig het ook is. Maak zo nodig veel rumoer, probeer omstanders te mobiliseren in het deëscaleren van de situatie, maar blijf er met je handen vanaf. Bel politie en hulpdiensten als je vermoedt dat het slachtoffer ernstige letsels gaat overhouden. Of die gasten op tijd komen, is een andere zaak.
  Overigens bestaat ee geen huishoudelijk geweld, de term is: huiselijk geweld.

  • Franky R zegt op

   Inderdaad omstanders aanspreken of filmen voor bewijslast

 12. Frank zegt op

  Gruwelijk, heb het filmpje niet af kunnen kijken. Wat bestaan er toch achterlijke mensen in de wereld. Want dit gebeurt niet alleen in Thailand. Opsluiten.

 13. Sjaak S zegt op

  Vreselijk… ik wil het filmpje nog niet eens zien… ik denk dat ik door het lint zou slaan en op die man, ongeacht de consequenties zou losstormen… Maar dat is wat ik nu denk en voel… op dat ogenblik kan ik ook in een grote schijter veranderen en net zoals ieder ander verbaasd kijken…
  Ik kan het niet echt weten, want ik heb in mijn leven nog nooit een vechtpartij gehad. Ik heb het nooit vermeden, maar de enige ruzie die ik ooit op straat had gehad, was toen ik tien jaar oud was….
  Als mijn vriendin me vertelt wat haar ex-man met haar gedaan heeft, kan ik soms wel janken. Ik ben nu vier jaar met haar samen en ik kan me zo moeilijk voorstellen wat een mens bezielt om zo’n lieve vrouw als mijn Aom uit een rijdende auto te duwen of met een mes te bewerken…. ook “huiselijk” geweld.
  Wanneer ze me soms flarden uit haar leven vertelt, wil ik die man vermoorden…

  Misschien moet ik toch mijn taser meedragen… je zou in zo’n geval langs lopen en stiekum die taser aan die man zijn ballen houden… of dat helpt??? Zo’n stroomstoot van 50.000 volt door zijn klokkenwerk?

 14. Cor zegt op

  Gelukkig zit deze gek inmiddels achter de tralies!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is pas goed nieuws.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website