Op 15 augustus 2018 werd voor de 10de achtereenvolgende maal door de Nederlandse ambassade in Thailand, NTCC – Netherlands-Thai Chamber of Commerce, Nederlandse Vereniging Thailand, NVT Pattaya, NVT Hua Hin Cha-am met vele aanwezigen uit Nederland en Thailand in Kanchanaburi het einde van WO II herdacht.

Hieronder vindt u een impressie van deze herdenking:

Bron: Facebookpagina Nederlandse Vereniging Thailand

4 reacties op “Impressie dodenherdenking Kanchanaburi 2018 (video)”

 1. Miek Wierts zegt op

  Prachtig gemaakt! Tranen rollen over mijn wangen. Dank aan de makers van deze impressie. En respect voor de mensen die aandacht, oog en hart hebben voor diegenen die hun leven gaven voor onze vrijheid.
  Ik buig mijn hoofd in bewondering en dankbaarheid.
  Miek

  • Jaap van der Meulen, voorzitter NVT zegt op

   Dank u wel voor uwondersteunende reactie. Geheel mee eens en we gaan er mee door.

 2. Willem zegt op

  Mooi om dit te zien dat onze mensen daar in het verre Thailand ook niet worden vergeten.

  Op de Nederlandse tv heb ik over deze herdenking niets gezien.

 3. Marjo zegt op

  in maart 2018 de brug, het museum en de begraafplaats bezocht…erg indrukwekkend ! Volgende dag de Hell Fire Pass gelopen [ niet tot herkenningspunt 10 maar HELEMAAL ! ] Als je dan terugdenkt aan de omstandigheden waarin de gevangenen moesten werken kun je dit met recht een HELL noemen !! Maar het warme gevoel na het zien van de perfect onderhouden begraafplaats en het respect waarmee de Thaise bevolking omgaat met dit erfgoed is mij het meeste bijgebleven…..Het moet toch een beetje troost zijn voor familieleden in vele verre landen dat hun geliefden hier met respect verzorgd en herdacht worden…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website