De foto van de twee meisjes in klederdracht ging viraal via Reddit en veroorzaakte veel ophef. Een Britse toeriste beschuldigde de kinderen van diefstal van haar verdwenen horloge. De meisjes werden aan de schandpaal genageld door Britse media, waaronder The Sun.

Later bleek dat de meisjes totaal onschuldig waren. De ‘bestolen’ vrouw heeft had horloge teruggevonden. “Ik moet bekennen dat ze toen een beetje dronken was”, schrijft haar man op Reddit die daarna snel zijn account verwijderde.

De ouders en de meisjes van 7 en 10 jaar waren danig overstuur van het voorval. Nadat ze ook de beschuldigingen aan het adres van hun dochters op het internet hadden gezien, besloten de ouders van de meisjes zelf naar de politie te stappen. In het bijzijn van hun dorpshoofd werden de meisjes ondervraagd.

De moeder verklaarde: “Elk weekend gaan de meisjes naar de tempel Wat Phra That Doi Suthep in Chang Mai. Ze verdienen er wat bij door met toeristen te poseren. Bedelen om geld doen ze niet, de toeristen geven wat ze willen”. De moeder kon niet bevatten dat haar dochter een uurwerk zou kunnen stelen zonder dat iemand dat zou merken.”

Om het gezin morele en financiële steun te verlenen gingen gisteren de gouverneur van Chiang Mai, zijn echtgenote (die voorzitter is van het Rode Kruis) en andere functionarissen naar een Hmong gezin. De meisjes kregen onder andere een beurs aangeboden.

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Beurs voor twee Hmong zusjes die ten onterechte van diefstal werden beschuldigd”

 1. Aad zegt op

  Heel goed en ik hoop dat de meisje een mooi en gelukkig leven hebben

 2. Franky R. zegt op

  Ik vind het zwak dat het Britse paar niet zelf een handreiking heeft gedaan, noch de ‘Sun’…

  Britse mentaliteit?

  • jan van marle zegt op

   Very British!

  • Lydia zegt op

   Misschien was het Britse echtpaar bang om opgepakt te worden en in de cel te belanden ?? Vandaar dat de man zijn account heel snel verwijderd heeft.

 3. Siam zegt op

  Heeft het echtpaar dat de meisjes vals beschuldigd heeft ook een bijdrage in de beurs gegeven? Dat zou toch wel het minimale zijn om het nog enigzins goed te maken.

 4. ton zegt op

  Afschuwelijk. Ik vond het verhaal al rarmmelen als ‘t maar zijn kan.
  Inderdaad zouden de beschuldigers aan de schandpaal moeten mischien leren ze dan om een beetje objectiever met de werkelijkheid om te gaan. Voor ons allen een les dat bij elke publicatie de waarheid niet gegarandeerd is. Zelfs niet in de journalistiek waarbij normaal, niet eens altijd, een tweede bron wordt gezocht die het nieuws bevestigt voordat het wordt gepubliceerd.

  Ontroerende actie van de gouverneur, maar inderdaad waar blijven de boosdoeners met hun excuses? En is er een rectificatie door de betreffende Engelse kranten gedaan?

 5. Ronny Cha Am zegt op

  Terwijl is er toch een beschadiging geweest van dit mooie land, mensen leugenachtig gemaakt. Hebben zij dit ook in het lang en breed in the Sun kenbaar gemaakt van de fout?
  Dan komt de ware britse aard boven water…en steken ze hun kop in het zand.
  Wereldwijde negatief imago dient goedgemaakt te worden op dezelfde wijze!!

 6. Evert van der Weide zegt op

  Ontroerend verhaal. Fantastisch dat het rechtgezet is en dan heel kwalijk dat dat een verhaal voorbarig in de publiciteit komt. Ik vind het ontroerend dat dit een beurs oplevert en dat alle kwaadsprekerij een voorsprong geeft in goed onderwijs.

 7. Hans Struijlaart zegt op

  Ik schaam mij diep dat ik op het vorige stukje hierover op Thailandblog overtuigd was van de diefstal.
  Soms zit je er als mens helemaal naast met je conclusie. Ik bied Thailand blog en zijn lezers dan ook mijn verontschuldigingen aan voor mijn reactie op het vorige stukje. Voortaan zal ik eerst eens goed nadenken voor ik een reactie stuur ergens op. Excuses nogmaals. Mogelijk was ik een beetje teveel beïnvloed door de vele TV-programma’s van “opgelicht in het buitenland” die ik heb gezien.
  Wat fijn voor de meisjes dat ze een beurs krijgen, is het toch nog ergens goed voor geweest.
  Hans

 8. Pat zegt op

  Voor mij persoonlijk een heel herkenbaar verhaal, vermits ik ooit, en toevallig ook in Thailand, iemand ten onrechte heb beschuldigd van mij financieel te hebben bedrogen…

  Toen ik later in mijn hotelkamer vaststelde dat ik mij vergist had, ben ik teruggereden naar de jonge man om mij te verontschuldigen.

  Hij kon mijn excuses totaal niet waarderen en maakte zich opnieuw enorm kwaad, waarna ik met mijn scooter plankgas gaf omdat hij mij anders een pak rammel zou hebben gegeven…

  Ben dus blij dat de meisjes niets hebben gestolen, want toen ik het las vond ik dat een deuk op het uitmuntende imago van Thailand op dat vlak.

  Ook knap dat het koppel fout heeft toegegeven.

  Eigenlijk een mooi verlopen verhaal!

 9. Carolien zegt op

  Wat ontzettend fijn dat die meisjes en hun familie zo toch recht gedaan word.
  En wat schandalig dat die mevrouw niet zelf publiekelijk haar verontschuldigingen aan geboden heeft.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Recht is recht en krom is krom.

  Het is dat het over van die allerschattigste kindertjes ging, maar er wordt zoveel onzin de wereld over gezonden wat iedereen voor zoete koek aanneemt, dat de Thaise straathonden er in ieder geval geen brood van lusten.

 11. v d Ploeg zegt op

  Deze vrouw moet de kinderen een beloning geven en de toegang tot Thailand voor goed verboden worden wand dronken vrouwen die zo iets vertellen horen in Thailand niet thius.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website