De ramp die zich aan het voltrekken is in Thailand wordt steeds omvangrijker. Zeker 152 districten in 42 provincies kampen met watertekorten omdat de natuurlijke waterbronnen in hoog tempo opdrogen. Dit zei adjunct-hoofd Thongplew Kongchan van het Royal Irrigation Department (RID).

In sommige gebieden dreigen ook problemen met de energievoorziening. Zo staat het water achter de Ubolratanadam in Khon Kaen, die het Noordoosten van elektriciteit voorziet, dermate laag dat het onttrekken van meer water de structuur van de dam kan beschadigen. In dat geval kunnen de drie hydro-elektrische turbines niet meer volledig in bedrijf blijven.

Mocht het regenseizoen in juli losbarsten dan is het ergste gevaar geweken. Maar wanneer het regenseizoen later start, zoals vorig jaar, dan is de ramp niet te overzien.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Helft van Thailand zucht onder aanhoudende droogte”

 1. Rene zegt op

  Het zou verstandig zijn dat ze in Thailand eens een waterplan maken .
  Zoals het water dat in Juli valt op te slaan b.v door het realiseren van dammen of zoals in Nederland
  uiterwaarden maken voor water op te slaan.

  • Tino Kuis zegt op

   In Thailand maken ze al eeuwen waterplannen. Thailand staat vol met grote, middelgrote en kleine dammen, water reservoirs en monkey cheeks. Elk jaar wordt er bijgebouwd.
   Maar weet je, als er al drie jaar te weinig regen valt, waar moet je die dan mee vullen?
   En uitererwaarden?

 2. Paul zegt op

  Tja waterzuiveringsinstallaties zouden ook helpen. Maar de slogan in thailand is. We leven vandaag en morgen zien we wel verder.zelf woon ik in zo,n droogte gebied en iedereen weet dat er eind april geen water meer is, maar de thaien blijven hun terras en tuin sproeien.

 3. theoS zegt op

  Lees net dat de BMA (Bangkok) tijdens Songkhran 10000 cube meer water PER DAG nodig heeft en dat is alleen Bangkok. Over water verspilling gesproken, geef het aan de farmers!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website