‘Geen doodstraf meer in Thailand’

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
7 april 2016

Thailand kent de doodstraf formeel nog wel, maar deze is sinds augustus 2009 niet meer uitgevoerd. Wanneer Thailand dat nog drie jaar volhoud dan ziet de VN dat als een afschaffing van de doodstraf, zo laat Amnesty International weten in haar jaarlijks rapport over de uitvoering van de doodstraf.

Het aantal executies wereldwijd is het afgelopen jaar gestegen naar 1.634, dat is 50 procent meer dan in 2014 en het hoogste aantal dat Amnesty International sinds 1989 heeft vastgesteld.

De meeste executies komen voor rekening van Iran, Pakistan en Saoedi-Arabië. Vier landen schaften de doodstraf af: Fiji, Madagascar, de Republiek Congo en Suriname. Hoeveel doodstraffen in China worden voltrokken, is onbekend omdat China daar geen cijfers over vrijgeeft. Volgens internationale rechtsregels moet de doodstraf beperkt worden tot de ‘meest ernstige’ misdrijven.

Van de Asean-landen kennen Indonesië, Maleisië, Vietnam en Thailand formeel nog de doodstraf. Cambodja en de Filipijnen hebben de doodstraf afgeschaft. Laos, Brunei en Myanmar hebben dit al tien jaar niet uitgevoerd.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “‘Geen doodstraf meer in Thailand’”

  1. Felix zegt op

    Dat men op elk moment weer kan beginnen laat bv. Indonesië zien. De tijden, de zienwijzen en de politiek veranderen van tijd tot tijd.

    Amnesty International moet eens ophouden zich overal mee te willen bemoeien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website