De Zweedse fabrikant van huishoudapparatuur Electrolux, bekend van merken als AEG en Zanussi, gaat de productie van koelkasten verhuizen van Australië naar Thailand.

In totaal gaat het bedrijf 2.000 banen schrappen, ruim 3 procent van het personeelsbestand. Dat is vrijdagochtend bekendgemaakt bij de presentatie van tegenvallende resultaten voor het derde kwartaal.

Electrolux is van plan een fabriek te sluiten in het Australische Orange, ongeveer 200 kilometer ten westen van Sydney. In de fabriek, waar koelkasten worden gemaakt, werken 500 mensen. De productie hiervan verhuist naar Thailand. Ook in Europa zullen banen verdwijnen. Het banenverlies kan nog hoger uitvallen, want Electrolux gaat onderzoeken of het zijn vier Italiaanse fabrieken moet behouden.

Electrolux heeft wereldwijd ruim 60.000 werknemers in dienst.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Electrolux gaat koelkasten maken in Thailand”

  1. Hans K zegt op

    Dat is mooi voor thailand, het verbaast me eigenlijk een beetje.

    Ik sprak een jaar geleden terug een expediteur die zijn klanten zag vertrekken van Thailand naar Myanmar voor de productiegoederen.

    Ik nam dus eigenlijk onbewust maar aan dat in de toekomst alle grotere bedrijven Thailand links zouden laten liggen ten gunste van Myanmar waar de lonen toch een stuk lager zijn.

    Zal misschien wel met de infrastructuur te maken hebben misschien???? Ik weet het niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website