Het kabinet ziet toch af van de onderwijs- en diploma-eisen voor bewakingspersoneel. Het bewaking- en veiligheidspersoneel in Thailand zou volgens een eerder voorstel minimaal een diploma Mathayom 3, gelijk aan middelbare school, moeten kunnen overleggen. De meeste bewakers hebben echter alleen maar lagere school.

De National Human Rights Commission kreeg veel klachten van bewakers die vreesden hun baan te verliezen door deze eis. Een reden voor het kabinet om opnieuw naar de wet te kijken.

De nieuwe Security Business Act van 2016 stelt hogere eisen aan personeel in de veiligheidsbranche. Zo moeten de werknemers een training hebben gevolgd en zich registreren bij de politie. Personen met een crimineel verleden mogen wel als bewaker aan de slag mits ze langer dan drie jaar geleden zijn vrijgelaten uit de gevangenis.

Het parlement had de strengere eisen al goedgekeurd, echter het kabinet heeft met een speciale proclamatie de onderwijseis laten vallen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Eisen voor particuliere bewakers naar beneden bijgesteld”

 1. erik zegt op

  Mathayom heeft volgens mij zes leerjaren net als de onderbouw. Daar komen ze vanaf op hun 16e/18e en gaan dan verder leren, of niet. Voor bewaker kan ik het benodigde peil niet beoordelen maar ik vraag me wel eens af of ze meer doen dan rondhangen, bonnetje nakijken, suffen, bonnetje, pitten, bonnetje, en ik vergeet het eten. Maar OK, ze hebben werk en velen kunnen dat niet zeggen.

 2. Khun Peter zegt op

  Toch wel een fijne gedachte dat een bewaker met een criminele achtergrond wel is toegestaan, mits hij maar langer dan drie jaar uit de bak is….. TIT

  • David H. zegt op

   Toch praktisch als je je zelf buitengesloten hebt …..na wat vakkundig ” slot morrellen “door bewust personeelslid kan je terug binnen , en dit tegen simpele tip …..(met knipoog bedoeld ..)
   Enig heel basis Engels zou ook welkom zijn

 3. jowe zegt op

  Volgens mij moeten ze ook bekwaam genoeg zijn om op een fluitje te blazen.

  M.vr.gr.

 4. Ger zegt op

  Beetje respect voor de partikuliere bewakers. Las vrij recent in de Bangkok Post dat 40% van de beroepsbevolking niet meer opleiding heeft dan onderbouw. En dankzij deze banen worden veel mensen aan het werk gezet en krijgen dus inkomen. Zie vaak genoeg dat er best controle is door deze bewakers, ook in mijn eigen compound : toegangscontrole, elke uur een rondje surveillance door de buurt, aannemen van post(pakkettjen) als er iemand niet thuis is, vraagbaak , gezelschap/aanspreekpunt voor ouderen die niet meer werken en meer….
  En heel vaak dus ook een baan voor oudere, boven de 60 jaar.

 5. Joeri zegt op

  Ik vraag mij af waarom er zoveel zijn die in een bewaakte vesting gaan wonen, als men zelfs respectloos spreekt over die bewakingsagenten. Maar eigenlijk kan ik daar niet over oordelen, ik woon tussen de Thaise mensen zonder bewaking. Enkel de bewakingsagenten van het staataziekenhuis ken ik, kom daar goed mee overeen en dat zijn zeker geen domme mensen.

 6. Franky R. zegt op

  Ik zie er geen problemen met het verhogen van eisen voor bewakingspersoneel.

  De regering zou bijvoorbeeld een ABM1, ABM2 en ABM3 kunnen inrichten. ABM = Algemeen Beveiligings Medewerker.

  Denk maar aan de rangen bij de politie of het leger. Zo vang je twee vliegen in een klap: De bestaande beveiligers krijgen de predikaat ABM1 en hoeven niet te vrezen voor hun baan.

  Tegelijkertijd kan er worden gewerkt aan beveiligers met een ‘hogere’ opleiding…

 7. theoS zegt op

  Eind jaren ’70 was er in de parkeer garage, van Don Muang, een attendant in dienst die een voormalig auto inbreker was. Heeft mij gered door een geparkeerde auto, die naast mij stond op de handrem, open te breken in 1 of 2 seconden. Had een soort ijzeren lat bij zich waar hij de deur van elke auto mee open kreeg, onverschillig welk slot er opzat. Liet mij zien hoe daar ik dit niet geloofde. Verder geen commentaar.

 8. Bert Schimmel zegt op

  Is het nou Nederlanders eigen dat ze op alles en iedereen hun mening moeten uiten, dan wel klagen en/of zeuren, in het land waar ze als gast leven?

  • Ger zegt op

   Ja Bert , de Nederlander is jaloers op het hoge serviceniveau in Thailand. En één van de beroepen is dus de bewaker van huis, bedrijf, winkels, auto en meer. In Nederland onbetaalbaar en door de Nederlander stiekum hooglijk gewaardeerd. En nee ik draag geen roze bril, alleen mijn zonnebril.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website