Per 1 november is het voor automobilisten mogelijk hun M-Pass of een Easy Pass te gebruiken op alle tolwegen in Thailand. Zowel bij de autowegen, ringwegen als snelwegen kan één pas gebruikt worden aldus Mr. Narong Khiaddet, gouverneur van de “Expressway and Rapid Transit Authority.

Hij gaf aan dat de drie systemen elektronisch op elkaar afgestemd zijn en er geen problemen meer zijn voor automobilisten bij het gebruik van de kaart tijdens de rit.

De Easy Pass wordt ongeveer 600.000 keer per dag gebruikt, dat is 38% van de in totaal van 1.8 miljoen passanten per dag bij alle tolpoorten.

Bij de twee maanden geleden geopende Srirat-Outer ringweg, viel het gebruik van de erg tegen. Minder dan de helft van de passanten maakten gebruik van het nieuwe systeem. Mr. Narong blijft echter optimistisch en verwacht door de bekendheid van het systeem het gebruik zal groeien. Andere routes zullen ook uitgerust worden met het nieuwe systeem.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Easy pass op tolwegen voor meerdere systemen geschikt”

  1. Eric zegt op

    Nu nog een systeem waarbij MRT, BTS, Airportlink, aan elkaar gekoppeld worden.

    Dat ze dat nog niet hebben uitgevonden.
    Of ik heb het niet ontdekt!

  2. Bas Snijder zegt op

    Wat mij nog niet duidelijk is wat er gebeurd als je beide passen op je voorruit hebt zoals ik. Wordt geld nu afgeschreven van beiden en moet er dus een pas verwijdered worden of niet ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website