Krabi Airport

Krabi Airport

De provinciale luchthavens Krabi, Buriram en Surat Thani krijgen een make-over om hun capaciteiten in 2020 te verdubbelen, met een gecombineerd budget van 11,3 miljard baht.

Krabi

De luchthaven van Krabi wordt gerenoveerd en uitgebreid om het dubbele van de capaciteit aan te kunnen. De nieuwe terminal zal 8 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken.

Buriram

Op de luchthaven van Buriram wordt een tweede passagiersterminal gebouwd dat 700 miljoen baht gaat kosten. De nieuwe terminal is nodig in de regio om de toename van het aantal toeristen op te vangen, het groeiende sporttoerisme te promoten en de upgradeplannen van de internationale luchthaven te ondersteunen. De nieuwe terminal verdubbelt de capaciteit van de luchthaven tot 1,7 miljoen passagiers per jaar.

Surat Thani

De luchthaven Surat Thani zal ook worden opgewaardeerd om 3,6 miljoen passagiers per jaar te ontvangen, een stijging van 2 miljoen nu.

Commerciële huurruimte

De ruimte voor commerciële activiteiten zal ook worden uitgebreid op de drie luchthavens. Overwogen wordt ook de landings- en vliegtuigparkeerkosten te verhogen om de bouwbudgetten gedeeltelijk te compenseren.

4 reacties op “Drie regionale luchthavens in Thailand worden uitgebreid”

 1. Bert zegt op

  Staat eigenlijk toch haaks op het besluit van die hogesnelheidstreinen

 2. Lung Jan zegt op

  Verdubbeling van de capaciteit van Buriram airport ? Nou, ‘t zal me benieuwen.. Ik woon op nog geen 10 km. van deze luchthaven en maak er geregeld gebruik van. Nog nooit een volgeboekte vlucht meegemaakt. Hoe kan men in alle ernst spreken van een capaciteitsverdubbeling tot 1,7 miljoen passagiers per jaar met maximaal 5 aankomsten en 5 heenvluchten per dag (2 Air Asia en 3 Nok Air) van en naar Bangkok ? Ik heb me laten vertellen dat er jaarlijks amper 200.000 passagiers zijn… Of heef iemand de statistieken opgeschoond misschien….?

 3. Osopolar zegt op

  Ik vlieg een aantal keer per jaar van en naar Buriram. Meestal zijn de vluchten bijna vol. Nok Air en Air Asia gaan meer vluchten plannen naar Buriram vanaf eind oktober 2019. Dus de vliegtuig maatschappijen zien er wel brood (of moet ik rijst zeggen?) in.

 4. Paul zegt op

  Vergeet Khon Kaen Airport niet. Daar zijn ze al bezig. Ik heb de maquette gezien en het gaat mooi worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website