Foto door Chaiwat Satyaem

Gisteren was er in Hua Hin nogal wat te doen over drie motorbikes met een zuidelijk kenteken die geparkeerd stonden bij het treinstation van Hua Hin.

De rode Honda Wave, blauwe Yamaha Mio en zwart-goud Yamaha Fino motorfietsen droegen kentekenplaten van de provincies Narathiwat, Pattani en Surat Thani.

De politie vond het verdacht en de EOD werd er bijgehaald. Zij hadden een bijzondere manier bedacht om de potentieel gevaarlijk motorbikes onschadelijk te maken: de hogedruk spuit er op. De voortuigen werden daardoor behoorlijk vernield.

Een vrouw van ​​31 jaar melde zich later om de rode Honda Wave-motorfiets te claimen die in Pattani was geregistreerd. Ze zei dat haar man de motorbike bij het treinstation had geparkeerd voordat hij naar zijn huis in Pattani ging om de begrafenis van een familielid bij te wonen.

Ze vergezelde hem niet meteen, zei ze, omdat ze net van een baby was bevallen. Ze arriveerde zondag op het treinstation van Hua Hin om op de trein te stappen en haar man te volgen, maar ontdekte dat hun motorfiets was vernield.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Drie motorbikes met zuidelijk kenteken bij station in Hua Hin ‘onschadelijk’ gemaakt”

 1. Christiaan zegt op

  Paniek om niets dus.

  De politie Hua Hin zal wel de gedupeerden schadeloos moeten stellen, neem ik aan.

 2. Paul Cassiers zegt op

  Hopelijk is de politie in het zuiden een beetje verstandiger…..

 3. Mark zegt op

  Thai die voor lange(re) tijd ver van huis gaan werken of bij familie verblijven nemen hun motosai vaak mee op verplaatsing. Ze vervoeren die in de pick-up of verzenden de motosai per trein. Vandaar dat er nabij stations wel vaker motosai staan met een kentekenplaat uit andere provincies.

  Jammer dat de local cops in Hua Hin hier niet aan gedacht hebben.
  Paranoia in LoS? Ondenkbaar 🙂

  Jaren geleden heb ik zelf een motorfiets met de trein verstuurd van Rayong naar Phrae. Mijn Thaise schoonbroer had het me aanbevolen. Geheel terrecht en naar tevredenheid overigens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website