De laffe aanslag op een gehandicapte broodbezorger in Bangkok is volgens de Thaise politie geen moord met voorbedachte rade. Dat is opmerkelijk omdat beelden van beveiligingscamera’s aantonen dat de zeven verdachten (zes mannen en een jonge vrouw) op 1 mei met messen gewapend de bakkerswinkel in Lat Phrao instormde.

Volgens waarnemend politiecommandant Sanit van de politie in Bangkok was het niet de bedoeling om de man te doden, de jongeren wilden zichzelf beschermen met de wapens. Maar mocht uit nader onderzoek blijken er wel voorbedachte rade was, dan verzwaart de politie de tenlastelegging.

De advocaat die de nabestaanden bijstaat, heeft gisteren commissaris Chakthip van de Thaise politie een brief overhandigd met het verzoek om een eerlijk proces en rechtvaardigheid voor de familie. Familieleden ondersteunden hem voor het hoofdbureau met een protestactie.

Het verschil tussen moord (voorbedachte rade) of doodslag is aanzienlijk wanneer het om de strafmaat gaat. Moord met voorbedachte rade is een vergrijp waarop in Thailand de doodstraf staat. Bij doodslag kan een rechter een gevangenisstraf van 15 jaar tot levenslang opleggen. Volgens Sanit kan de politie echter niet zomaar moord met voorbedachte rade ten laste leggen, daar moet bewijs voor zijn.

Op sociale media vragen Thaise burgers om een zwaardere eis dan doodslag. Veel Thai twijfelen aan een eerlijke procesgang omdat bij vier van de verdachten de vader een politieagent is.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Dood gehandicapte broodbezorger volgens politie geen moord”

 1. Martien zegt op

  Veel Thai hebben voor de volle 100% gelijk:
  Veel Thai twijfelen aan een eerlijke procesgang omdat bij vier van de verdachten de vader een politieagent is!
  En de “lieve” jongeren wilden zichzelf beschermen met de wapens……! Tegen een gehandicapt iemand?
  Heb zelden zo’n smoes gelezen.
  Zal mij benieuwen wat voor eis er voor de dag komt……..vrijspraak want ze hadden zoals gewoonlijk weer gedronken? Misschien komt dat later nog wel als bedacht verhaaltje.

 2. Rens zegt op

  We gaan toch ineens niet denken dat het Thaise politiekorps in dit geval wel eerlijk is, is het wel. Er zijn kinderen van agenten bij deze laffe daad betrokken, dus dan is het voor hen al weer gauw een ander verhaal. Eenieder die langere tijd in Thailand is weet dat dit korps op het eigen voordeel uit is, en betrokken is bij vele zaken in Thailand die het daglicht niet echt kunnen verdragen. Elkaar laten vallen zullen ze zelden tenzij er totaal niet meer aan te ontkomen is.

 3. johannes h zegt op

  Als je dit allemaal door jouw gedachten laat gaan, krijg je toch wel degelijk ‘n vieze vuile vettige smaak in de mond. En je verliest ‘n hele hoop symphatie voor het land waar je toch zo’n mooi gevoel voor gekregen had.
  Maar mee en mee gaan deze gevoelens plaats maken voor ………………

 4. theoS zegt op

  Vier van hen zijn zoons van politie functionarissen. De vrouw riep luidkeels, in het Thais natuurlijk, ” Ik vermoord je”. TIT


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website