Er ging een grote verontwaardiging door Thailand toen zeven jonge mannen een gehandicapte broodbezorger in mei in Lat Phrao (Bangkok) mishandelde en doodstaken. 

Niet moord met voorbedachten rade kan niet worden bewezen. Er moet dan bewezen worden dat de daders vooraf een plan beraamd hebben om de man te doden. De aanklacht is nu tweedegraads moord. Op tweedegraads moord staat ook de doodstraf (die in Thailand niet meer uitgevoerd wordt), maar lichtere straffen zijn mogelijk, variërend van 15 jaar tot levenslang.

Het besluit maakt een eind aan de geruchten dat de verdachten er gemakkelijk mee weg zouden komen omdat vier van hen zoontjes van agenten waren. De nabestaanden eisten daarom eerder de zwaarste tenlastelegging; ze waren bang dat ze vervolgd zouden gaan worden voor zware mishandeling. De eis voor moord kreeg steun op de social media.

De politie zegt niet toe te willen geven aan de maatschappelijke druk, De aanklacht voor moord is geen optie door een gebrek aan bewijs.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website