In Bangkok Post staat vandaag een opiniestuk over het geweld van leerlingen tussen rivaliserende scholen. Alleen al in Bangkok kwamen er in 2014 tien leerlingen om het leven bij 157 vechtpartijen. Zeker 75 personen raakte ernstig gewond. 

Het meest recente slachtoffer overleed vorige week toen een 20-jarige leerling van de Rajamangala University of Technology doodgestoken werd door een leerling van rivaal Pathumwan Institute of Technology in Bangkok. De dader is nog voortvluchtig. De jongen was in 2008 op 16-jarige leeftijd ook al betrokken bij een moord, waarvoor hij een straf heeft uitgezeten.

Redacteur Anucha Charoenpo vraagt zich af waarom dit geweld al jaren een probleem is. Doen de scholen en de autoriteiten wel genoeg om dit probleem bij de wortel aan te pakken?

De politie heeft toegezegd vaker te patrouilleren bij scholen en leerlingen hebben het advies gekregen buiten de campus van de school niet gekleed te gaan in schooluniform.

Anucha is verder van mening dat scholen de vechtersbazen harder moeten straffen zoals schorsing of in ernstige gevallen verwijdering van de school. Of durven ze dat niet omdat men dan inkomsten misloopt?

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Dodelijk geweld door leerlingen van rivaliserende scholen serieus probleem”

  1. Sir Charles zegt op

    Aanvankelijk niets in de gaten tijdens een wandeling en heb toen een winkel in moeten vluchten want liep plotseling tussen jongeren die elkaar hardhandig met stokken te lijf gingen. Bleken het inderdaad om rivaliserende scholieren te gaan gezien hun uniformen.

    Oh ironie, echter nog geen 2 weken daarvoor weliswaar in een andere setting was op een kermis ook ongewild jongeren gadegeslagen die elkaar te lijf gingen. Schudde toen meewarig het hoofd blij weer binnenkort naar Bangkok te kunnen vertrekken, ver weg van al dat nutteloze geweld maar helaas…

  2. harry zegt op

    Misschien eens tijd voor de overheid daar om eens de schooluniformen voorzichtig af te schaffen.Blijkt dat men elkaar naar het leven staat omdat men toevallig het “verkeerde” uniform draagt.Zonder dat men elkaar verder kent .Hoe gestoord kan je zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website