Een ongeluk met een bus met Russische toeristen in Thailand heeft vrijdag aan een van hen het leven gekost. Voorts raakten 32 Russen gewond.

De bus was vanuit Pattaya in het oosten op weg naar een olifantendorp in het district Sai Yok in het westen van het land. De chauffeur, die het gebied niet goed kent, raakte de controle over het stuur kwijt, waarna het voertuig van de weg schoot en over de kop in de lager gelegen berm belandde.

In de bus zaten naast de chauffeur en een tolk 41 Russische toeristen. Een vrouw vond de dood. Van de gewonden zijn er twaalf, onder wie een jongen, slecht aan toe.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Dode en gewonde Russische toeristen bij busongeluk”

 1. Realist zegt op

  Russen die omkomen en gewond raken door een bus ongeluk ,dat gaat problemen met zich mee brengen.
  De ambassadeur van Thailand in Moskou wordt op het matje geroepen en de Thaise regering zal excuses moeten aanbieden aan alle slachtoffers.
  De chauffeur zal jaren de gevangenis in moeten en in zijn tas wordt 10 Kg cocaïne gevonden door een Russische onderzoek team.
  Ook zal er een riante schade vergoeding betaald moeten worden aan deze Russische toeristen.
  Zolang hieraan niet voldaan is komen er geen Russen meer naar Thailand.
  Ongelukken zijn in Thailand orde van de dag,maar hoe bus en mini bus chauffeurs rijden is ongelofelijk.
  Als formule 1 piloten scheuren ze over de weg en dan valt het nog mee met het aantal ongelukken.
  Zoals de Thai deelneemt aan het verkeer is werkelijk te gek voor woorden.
  Realist.

 2. tinus zegt op

  Als je het zo leest zou je denken dat de chauffeur geen schuld heeft ??? kent de weg niet ? reed waarschijnlijk ook niet te snel het enige wat mist is dat ie in slaap is gevallen. Er zijn gesprekken in CM gaande over rijbewijzen voor farangs en dat de tests voor deze rijbewijzen ongelovelijk makkelijk zijn zowel voor farangs en thais dit is voor het gewone rijbewijs, zal de test voor een buschauffeur zoveel moeilijker zijn? of een kind kan de was doen? Rij het stukje vanaf het vliegveld naar pattaya maar eens met de auto en kijk eens hoe het toegaat met die bussen vol toeristen, leuk als je als toerist hier komt en zo een bus in wordt gedouwd. Elke keer weer dit soort berichten in dit blog en weer dezelfde reacties Politie, overheid , busbedrijf eigenaren, etc etc maar hier in Thailand schijnt de maat nooit vol te zijn het is heel even in het nieuws en dan waait het weer over, Op naar de 30000 verkeersdoden per jaar, thailand staat op 6 op de lijst met de meeste verkeersdoden in de wereld ik denk dat ze voor een plaats in de top 3 gaan.

 3. top martin zegt op

  Dat de chauffeur de weg niet kend is larie-farie gepraat. Ik ben duizenden km door het noorden van Thailand gereden, doe dat nog steeds en ken de weg niet. Ze hebben mij nog niet uit de greppel mogen halen. Als de chaufeur schuld zou hebben door roekeloos rijden ligt dat ook in de Thaise mentaliteit en zijn verhouding tot de dood. (zie ander blog hierover). Zoals hij denkt en leefd, denk de Thai, mag een ander het ook doen. Er zijn expats die meteen een wagen huren of, zoals ik, als eerste een wagen kopen. Dan ben je van het gezeur en gevaar met minibussen en VIP bus chauffeurs af. Als je dan toch op de weg rijdt, kijk dan ook eens hoeveel er op de linkse baan rijden ?. Precies, bijna no body. Dat het weer een tourist treft is erg genoeg. Heel erg omdat je niet op vacantie gaat om de dood te vinden. Maar als de Russen (lees ik hier boven) niet meer naar Thailand komen, zou dat voor Phuket misschien een verbetering zijn ? top rebell

 4. Henk zegt op

  Zou er wel iemand wakker liggen (behalve de Russische gedupeerde en nabestaande ) over dit soort ongelukken .De buschauffeurs jagen er op los alsof hun leven er van af hangt .
  Maar niet alleen dat maar ook de wegbeheerder interesseert het helemaal niks .
  Als je denkt dat je op een goede weg zit dan schrik je je soms wezenloos omdat er een gat in de weg zit waar je makkelijk door over de kop kan gaan.
  Wij wonen maar een 100 meter van de snelweg 7 en ook daar zit sinds enkele weken ook een behoorlijke kuil in de weg .
  Overdag dan hoor je de hele dag piepende vrachtwagenbanden omdat ze die kuil willen mijden en hun stuur naar rechts trekken met alle gevolgen vandien.
  sNachts dan zitten wij bijna van de schrik langs het bed omdat de chauffeurs die kuil niet zien en er zo doorheen jagen met al het gerammel en geklapper met zich mee brengende .
  Mijn vrouw heeft hier al vaak over gebeld maar iedere keer 0 op het rekest .
  Gisteren kwamen wij vanaf Pattaya en zijn bij het politiebureau geweest om ons beklag te doen en te wijzen op de gevaren .Hier werd wel aandachtig naar ons geluisterd en de Motorwaypolitie kwam ook direct met een oplossing namelijk ::::Hier staan voldoende rood/witte pionnen dus neem er een aantal mee en sluit zelf maar de baan af waar het gat in zit dan ben je van de herrie af .Dus hebben we pionnen meegenomen en vervolgens 2 banen afgesloten .De hele avond hebben we van de rust kunnen genieten alleen heeft er snachts helaas iemand anders over gedacht en de pionnen opgeruimd .
  Maar zo word er met klachten omgegaan die tot zulke noodlottige ongevallen kunnen leiden.;l

 5. Henk zegt op

  Weet trouwens niet of het is toegestaan daarom doe ik het maar apart want ik heb er een filmpje van gemaakt .
  Hier zie en vooral hoor je hoe het tekeer gaat en hoe gevaarlijk het is ,je ziet een oplegger kompleet met zijn wielen van de grond gaan
  .Levensgevaarlijke situatie wat gewoon niemand interesseert .

  http://www.youtube.com/watch?v=MJO5uvb3NiA&feature=youtu.be

  • adje zegt op

   Dit is dus de reden waarom de automobilisten niet op de linkerbaan willen rijden. Want je ziet heel vaak dat de linkse baan heel slecht is. Geen idee hoe dat komt.

  • top martin zegt op

   De bus schauffeur heeft een gat in de weg niet gezien en de kontrole over stuur verloren ?. Dat zou je kunnen denken. Technisch niet mogelijk omdat dit door de stuur wiel hydraulik wordt op gevangen. Schauffeurs hebben vaak hun ogen en gedachten niet op de weg; zijn met allerlei andere dingen bezig en rijden, in opdracht, veel te hard. Maar helemaal afgezien van alkohol gebruik. Door video bewaking wordt nu geprobeerd dit tegen te gaan. Er worden dus wel degelijk maatregelen genomen.
   Als je links rijdt met 80km heb je ruime kans en tijd op de vluchtstrook uit te wijken. Let je dan ook nog gewoon op weg, zie bv. een gat al van ver aankomen. Dat gaten alleen in de linkse baan voorhanden zijn is een lachertje. Dat expats hierover een video maken nog vreemder. Dit omdat ze hiervoor onverantwoord hun auto op een splitsing van wegen parkeerde, wat ook in Thailand verboden is. top martin

 6. Neushoorn zegt op

  Als de verkeersveiligheid niemand interesseert, zal dit idem dito zijn voor de veiligheid in het luchtverkeer? Beter niet meer met Thai Airways vliegen?

 7. Henk zegt op

  @top martin :wil niet gaan chatten maar dat er geen ongelukken door technische mankementen als door dit kunnen gebeuren daar ben ik te lang beroeps chauffeur voor geweest om te vertellen dat dit wel degelijk kan .Uit ervaring weet ik ook dat je met zulke gaten een klapband kan krijgen en dat je dan ook niet altijd de controle over je voertuig kan houden.
  Dat de politie bezig is met videocontrole klopt helemaal want ik ben gisteren in de uitkijktoren met videobeelden geweest .Moet er overigens bij vermelden dat mijn vrouw en ik ook de enigste waren bij die videobeelden ,we hebben er anders niemand gezien of kunnen vinden .
  Dat de chauffeurs met anders dingen dan rijden bezig zijn klopt ook helemaal want er moet immers ::koffie zetten,boeken lezen,scheren,bellen en tig van andere dingen gedaan worden .(onzin natuurlijk) Als wij vervolgens van de politie pionnen meekrijgen om die gaan te plaatsen dan zou ja daar dus niet je auto neer mogen zetten om de pionnen te plaatsen en meteen een film mogen maken om je beklag te doen ook als Farang die er net bij woont ???
  Zou zeggen top martin laat iets van je horen dan gaan we een keer een paar uurtjes op een veilige plek toe zitten kijken hoe gevaarlijk zoiets is omdat je het pas op het laatste moment ziet en er dan rare stuurbewegingen worden gemaakt

  • top martin zegt op

   Chatten is niet toegelaten op Thailandblog, dus kan ik je wens niet vervullen beste Henk. Ik zie ook komen dat het een eindeloze discussie gaan worden en dat is niet het doel van de oefening. Nog dit even; ik rij per jaar ca. 25.- tot 30.000km door Thailand zonder dat ik door zo een kuil op de weg rij. Ook om die reden heeft verder uitleg voor mij geen zin. Beste groeten. top martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website