Het is een terugkerend probleem in Thailand: ongelukken op onbewaakte spoorwegen. Gisteren was het raak in Surat Thani.

Op de foto zie je een pickup truck die op een onbewaakte spoorwegovergang in Khlong Sai werd geraakt door de expresstrein Bangkok – Butterworth.

De bestuurder werd door de klap zijn wagen uit geslingerd, en overleed ter plekke. Zijn lichaam werd niet ver van de spoorbaan gevonden.

3 reacties op “Dode door aanrijding op onbewaakte spoorwegovergang”

 1. topmartin zegt op

  Het is geen terug kerende probleem met onbewaakte overwegen in Thailand. Zelfs bij -bewaakte- en gesloten overwegen, rijden bromfietser, autos en zelfs truck gewoon tussen de slagbomen door. Thais hebben geen respekt voor rode verkeerslichten, verkeersborden en verkeersregels. Dat is het Thaise probleem. En dan maar helemaal afgezien van het feit, dat veel Thais helemaal geen rijbewijs of verzekering voor hun voertuig bezitten. In mijn familie is een dame, die niet lezen of schrijven kan,maar wel een rijbewijs heeft. Het woord -STOP- op een stopschild, kon ze niet lezen toen ik haar dat vraagde.

 2. Josse zegt op

  Weeral de Thais die zo stomme dingen doen. Jongens toch waarom altijd op de Thais afgeven. Hoeveel doden blijven er jaarlijks in Europa door zelfs tussen de gesloten slagbomen te navigeren? En wij zijn een democratisch en intellectueel continent! Toch?

  • tbik zegt op

   Het is helemaal niet afgeven beste Josse, op de Thai maar het simpel noemen van feiten. Dezelfde doden door het zelfde egoisties gedoe in Europa is evenmin goed te noemen. Ik ga vaak in Thailand met de trein. Vaak genoeg moet de trein in het stad gebied van Bangkok stoppen aan overwegen omdat de Thai het minutenlang vertikken de rails vrij te geven, zodat slagbomen niet naar beneden kunnen. Zelfs Thaise politieautos en politie op motors/bromfietsen rijden door inplaats van bv. in te grijpen en het verkeer te stoppen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website