aphichato / Shutterstock.com

Dertien provincies in het Zuiden van Thailand zijn vrijdagochtend door het Meteorological Department gewaarschuwd voor zware regens en overstromingen die tot en met vandaag duren. Het onstuimige weer wordt veroorzaakt door een krachtig lagedrukgebied dat boven het Zuiden ligt en richting Andaman zee beweegt.

Er worden op veel plaatsen in het Zuiden overstromingen en modderstromen verwacht. In vier provincies blijft het waarschijnlijk wel droog.

Prachuap Khiri Khan en Chumphon kregen al te maken met overstromingen. Op de snelweg 41 stond vrijdagochtend 30 tot 50 centimeter water. Daardoor ontstond een file van enkele kilometers.

Patiënten van het Bang Saphan ziekenhuis worden naar het Prachuap Khiri Khan ziekenhuis geëvacueerd, daar delen van de districten Bang Saphan en Bang Saphan Noi onder water staan. Vijf scholen zijn er gesloten.

In Hua Hin hielpen ambtenaren en agenten getroffen huishoudens en automobilisten na uren van regen. De hoofdwegen van de stad stonden onder water.

Ook Bangkok kan vandaag weer stevige buien verwachten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website