Syfilis

In Bangkok Post staat vandaag een artikel over de alarmerende stijging van het aantal besmettingen met Syfilis. Tussen 2009 en 2018 is het aantal toegenomen van 2-3 naar 12 per 100.000 inwoners, met de grootste stijging in de leeftijdscategorie 15-24 jaar.

Op de sociale media circuleert een verhaal van een 15-jarig meisje dat zwanger is van een tweeling. Ook haar partner is 15 jaar. Afgezien dat ze erg jong zijn, blijkt ze ook syfilis te hebben. Eerder deze maand meldde het Bangrak STI Centre van het Department of Disease Control op hun Facebookpagina een drastische toename van syfilis diagnoses. Thanason Thummakul, specialist infectieziektes, bevestigt de toename die hij toeschrijft aan de sterke toename van onbeschermde seks. Vooral tieners en mannen die seks met mannen hebben zijn de klos.

Besmetting vindt plaats via onbeschermd seksueel contact. Thanason wijst erop dat personen bij wie syfilis is geconstateerd, ook op HIV dienen te worden getest omdat beide ziektes op dezelfde wijze worden doorgegeven.

Thanason geeft het advies om condooms te gebruiken. Vroegtijdige ontdekking en vroegtijdige behandeling is ook essentieel.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website