De Charoen Pokphand groep (CP) onderzoekt de mogelijkheid om de Aziatische activiteiten van Tesco Plc over te nemen. Een mogelijk overname hangt af van een haalbaarheidsstudie die CP Group uitvoert, er is nog geen concrete beslissing genomen, volgens een hooggeplaatste bron bij CP.

“Een haalbaarheidsstudie is een tijdrovend proces”, aldus de bron. “Factoren die bepalen of we Tesco kopen of niet, zijn de verschuivingen in consumentengedrag die retailers ertoe aanzetten zich aan te passen. Van de enorme groei van e-commerce tot de opkomst van gepersonaliseerde mobiele winkel-apps en uitgebreide winkelbelevingen. De retail verkeert momenteel in een soort transformatieproces.”

Tesco heeft 1.967 winkels in Thailand en 74 in Maleisië en had in 2018 een aandeel van 28% in de Thaise supermarktbranche. Tesco zou naar schatting $ 9 miljard waard zijn, zegt de bron.

Volgens de Financial Times overwegen Central Group en TCC Group ook een overname. PTT, het staatsbedrijf van Thailand, is volgens Reuters van plan een bod uit te brengen. Biedingen moeten worden ingediend op 15 januari.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “CP heeft interesse in overname van Tesco”

 1. Rob V. zegt op

  CP group heeft al de 7-11 en de Makro in handen. Voor de concurrentie (lees: consument) zal het er dan niet beter op worden… Laten we maar niet beginnen over waar CP nog meer een dikke vinger in de pap heeft, net zoals met King Power zie ik weleens rechterlijke uitspraken en toekenningen van aanbestedingen waarvan ik denk ‘huh?’ .

  • Cornelis zegt op

   In Nederland, c.q. Europa, zou een dergelijke overname om die redenen wel eens kunnen stranden op antimonopolie-bepalingen. En terecht, naar mijn bescheiden mening!

 2. Andre zegt op

  Dan zijn er nog de brillen winkels waar personeel staat die niet weten of het dag of nacht is en veraf en dichtbij als hetzelfde beschouwen, maar je komt wel van je zwarte geld af of misschien brengt zelfs dit nog wat op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website