Was er volgens sommigen eerst nog sprake van een coup ‘light’ nu is de staatsgreep compleet. De democratisch gekozen Thaise regering is vandaag door de de militairen op non-actief gezet. De legerleiding heeft de macht in Thailand in zijn geheel naar zich toegetrokken.

Het leger zegt dat het de orde in het land wil herstellen en politieke hervormingen gaat doorvoeren.

Staat van beleg

Eergisteren riep legerchef Prayuth Chan-ocha al de staat van beleg uit in Thailand. Toen benadrukte hij dat er van een coup geen sprake was. Nauwelijks een dag verder maakte hij in een televisietoespraak bekend dat hij de regering naar huis heeft gestuurd. De bekendmaking volgde op het mislukte overleg gisteren tussen het leger en de rivaliserende politieke partijen in Bangkok.

Een aantal berichten:

 • Oppositieleider Suthep en andere politiek leiders zijn gearresteerd en afgevoerd met een busje.
 • Er is een avondklok ingesteld van 22.00 uur tot 05.00 uur.
 • Alle TV zenders zijn uit de lucht behalve de zender van de militairen.
 • Yingluck is ondergedoken.
 • De sfeer in Bangkok is grimmig.
 • Protestkamp van PDRC wordt ontruimd door de militairen, iedereen wordt op de bus gezet. Moet binnen 1 uur weg zijn.
 • BTS Skytrain rijdt maar tot 21.00 uur. Nu overvolle stations en treinen. Iedereen wil naar huis.
 • De metro rijdt tot 20.00 uur.
 • Volgens correspondent Michel Maas van de NOS zijn er in het rode kamp vijf doden gevallen.
 • Militairen zijn bezig wegen af te sluiten in Bangkok.
 • Roodhemden zijn ook op weg naar huis.

Update

 • Het leger heeft de grondwet tijdelijk buiten werking gesteld, waardoor de regering niet meer aan de macht is.
 • Minister-president Niwattumrong Boonsongpaisan en de (resterende) zeventien ministers van het kabinet dienen zich vrijdag te melden bij het leger.
 • Alle onderwijsinstituten zijn van vrijdag tot en met zondag op last van het leger gesloten.
 • De avondklok geldt niet voor reizigers die het land verlaten of binnenkomen. Zij kunnen ongestoord hun bestemming bereiken. Ook andere groepen, zoals regeringspersoneel dat in nachtdienst werkt, ziekenhuispersoneel, personeel van luchtvaartbedrijven en vervoerders van bederfelijke levensmiddelen zijn uitgezonderd van de avondklok, die van 22 tot 5 uur duurt.
 • Nog eens drieëntwintig politici, waaronder voormalig premier Yingluck, de top van voormalig regeringspartij Pheu Thai en de familie Shinawatra dienen zich vrijdag om 10 uur bij het leger te melden. Dat heeft een legerwoordvoerder vannacht om 1 uur (Thaise tijd) bekend gemaakt.
 • Het meest recente bericht spreekt over 114 personen, waaronder voormalige hoge leger- en politieofficieren, hoge politici en demonstratieleiders.
 • De meeste roodhemd demonstranten op de Uttayan weg zijn donderdagavond vertrokken. Ook de anti-regerings demonstranten op de Ratchadamnoen Avenue zijn huiswaarts gekeerd. Negen wegen in Bangkok zijn nog gesloten. Die worden schoongemaakt en daarna opengesteld voor het verkeer.

Foto boven: Personeel en winkelend publiek haast zich naar huis voor de avondklok ingaat.

Meer over de staat van beleg en staatsgreep in:

Moody’s: Staat van beleg is ‘credit negative’ voor Thailand
Bangkok Post: Staatsgreep biedt geen oplossing
Achter de schermen: ‘nee’ van regering was doorslaggevend
Staat van beleg: Vier foto’s van vandaag


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

61 reacties op “COUP IN THAILAND: LEGER STUURT REGERING NAAR HUIS!”

 1. Marina zegt op

  Iemand enig idee “hoe” die politieke crisis nu gaat “opgelost” worden of wat er nu in feite veranderd voor de Thai in het algemeen en lopen de daar wonenden buitenlanders nu enig gevaar ?

  • tlb-ik zegt op

   De Thaise krisis duurdt al 8 maanden. Dat kun je niet in 24 uur oplossen. Een uiktstekende leger aktie en perfekt uitgevoerd. Is ook vrij logisch dat dit komen moest. Suthep die duidelijk te lang zonder hoofd bedekkiing in de zon heeft gestaan, is eindelijk naar beneden gehaald. De sunny-boy van het eeuwig praten eindelijk op non-aktiv. Hij wilde al een paar keer naar het gevang. Hij is nu aangekomen. Het leger verdiend een pluim. Eerst de relschoppers van het toneel halen. Dan gaan praten met die mensen die wel verstand hebben om tot een nieuwe regering te komen. Wat ik jammer vind, is dat de Thaise koning op zijn leeftijd nog moet toezien hoe zijn geliefd land naar de knoppen wordt geholpen door een stel mafkezen.

   Een buitenlander, beste Marina loopt in Thailand nooit gevaar, zolang hij normaal doet en zich netjes aan de wetgeving houdt. Denk nu aan de avondklok en ga niet bij een groepje staan van meer als 5 mensen.

 2. Sir Charles zegt op

  Heb vernomen in de diverse media dat de legerleiding heeft besloten of nog wil doen gaan besluiten om een avondklok te willen van 22:00 PM tot 05:00 AM.
  De details ontbreken me vooralsnog echter daar zal men in met name Pattaya niet zo blij mee zijn.

  • Christina zegt op

   Niet alleen in Pattaya maar in heel Thailand denk alleen maar aan de avondmarkten restaurants bars.
   Hoop voor jullie dat ze dit gauw oplossen want als je verplicht in je hotel moet zijn is niet leuk.
   We vinden het juist gezellig om na de markt nog even lekker op een terrasje te zitten. Vergeet ook de winkels niet en wat zijn de gevolgen? Ik denk wel dat ze uitzonderingen maken voor toeristen die eventueel het land binnenkomen en verlaten je kan toch niet uren wachten?

   • Sir Charles zegt op

    Het was meer als 😉 bedoeld Christina. Het bruisende Pattaya is toch min of meer anders dan vele andere plaatsen in Thailand.

    Er wordt in de diverse Twitter en Facebook-berichten toch maar geadviseerd dat wanneer men naar of van de luchthaven wil dat buiten de avondklok te doen, anders voorlopig ‘gewoon’ die tijd doorbrengen op de luchthaven.
    Het zal ‘s ochtends om 5 uur dringen worden bij de taxistandplaatsen van Suvarnabhumi.

    We wachten af hoe de staatsgreep zich zal gaan ontwikkelen, er zit niets anders op.

 3. willem zegt op

  Ik vlieg vanavond naar Thailand en kom morgen om 18.05 uur aan.
  Heb 3 dagen hotel in Bangkok geboekt in de buurt van Phomphong / thong Lor. Daarna verder reizen in Thailand.

  Hopelijk blijft de kwaliteit van mijn vakantie nog acceptabel. 10 uur sávonds in je hotelkamer daar wordt ik niet vrolijk van.

  De avondklok houd hoop ik niet lang aan.

  Gr.

  Willem

  • tlb-ik zegt op

   Tussen 05:00 en 22:00 is Thailand heel mooi en er is een hoop te zien en te bekijken. Dus ga je niets missen. En als je echt aktief bent overdag ben je blij als je tegen 22:00 in je bed ligt.

 4. David H. zegt op

  Eigenaardig dat nu dat allemaal kan ,
  beide protestsites ontruimd en op protesteerders bus gezet , politici met (Suthep)en zonder arrestatiebevelen op hun naam gearresteerd , voor de verkiezingen vlot te laten verlopen ging dit niet ……indien men dit in het begin gedaan had , zelfs zonder coup of martial law ….alles zou allicht beter geovolueerd zijn !

  • Castille Noel zegt op

   Deze meneer Suthep is niet gearresteerd heeft zichzelf dadelijk aangegeven bij de militairen want als
   je verhoudingen een beetje kent de Thaise politie is overwegend rood en het leger bijna kompleet geel
   dus die meneer heeft niks te vrezen van het leger maar heeft zich nooit willen overgeven aan de politie
   was misschien niet zijn zeker dat hij lang zou leven per ongeluk gedood in een verkeersongeval enz?

 5. Hans Mondeel zegt op

  Op dit moment (half zeven ´s avonds in Thailand) zijn alle tv-zenders afgestemd op een leger uitzending (plaatjes met een ‘heldhaftig’ muziekje) -ook de kinder, karaoke en sportzenders.
  De buitenlandse zenders zijn allemaal op zwart: Sky News, Fox News, Fox Sports en ook alle National Geographic channels.
  Hebben ze daar in het leger nou echt nix geleerd van de geschiedenis? Want wat was nou het begin van de vorige ellende? De vorige coup? Dat was toen Thaksin al zijn tegenstanders van de TV af werkte (via aangekondigde rechtzaken wegens smaad, enz.) Tja, en die gingen toen de straat op, omdat ze hun mening niet op andere manier konden verkondigen.
  Ik had Prayuth toch iets intelligenter ingeschat: hij had beter van de media af kunnen blijven,want dan waren ze de media hem beter bevriend gebleven….

  Hans Mondeel

  • Sir Charles zegt op

   Wat is dat toch voor een vreemde opmerking om de sociale media monddood te willen maken. Dat er over bericht wordt in de sociale media wil nog niet zeggen dat farang het wel even op zullen lossen.
   De Thai zullen het uiteindelijk wel oplossen doch met behulp van de Verenigde Naties (dus ook farang) zal het conflict wellicht sneller en beter opgelost worden. Ban Ki Moon heeft zich al laten horen.

   Overigens Thailandblog behoort ook tot de sociale media, welkom in het digitale tijdperk…

 6. Edwin zegt op

  Ik las dat de avondklok voor het hele land geldt maar hoe willen ze dit handhaven in de toeristengebieden?

 7. rebell zegt op

  Als ze het I-Net wilden blokkeren was dat allang gebeurd en zeker als eerste. Je tegenstander buiten gevecht zetten doe je het gemakkelijkste als je zijn verbindingen (Telefoon-I-Net etc. ) lam legd. Dan is iedereen op zich zelf gesteld en gekontroleerde akties onmogelijk.

 8. Tino Kuis zegt op

  Mijn hart breekt. Thailand gaat een heel moeilijke tijd tegemoet. I cry for you Thailand….Meer is er op dit moment niet te zeggen….

 9. Danzig zegt op

  Leuk is dit. Ik ga over 11 dagen voor twee weken naar Pattaya, met als voornaamste doel het jachtleven. Als die avondklok aanhoudt, dan declareer ik het vliegticket wel via de annuleringsverzekering.
  Khap kun krap, maar niet heus.

  • Leon zegt op

   Beste Danzig dit gaat je niet lukken, dan zullen ze eerst de noodtoestand af moeten roepen. Ander zie ik er een zwaar gat in voor je. Maar binnen 11 dagen kan veel veranderen. Ben zelf een aantal jaren geleden ook geconfronteerd met de avondklok in Chiang Mai. Dat betekent gewoon om 22;00 naar binnen dan heb je ook nergens last van.

  • klaasje123 zegt op

   Hoi Danny,

   Je hebt hopelijk een wapenvergunning voor de jacht in Pattaya?

  • chris zegt op

   Tot 22.00 uur is er niks aan de hand. Dus gewoon eerder met de jacht beginnen voordat de duisternis invalt.
   Ik weet wel zeker dat het tarief voor long time nu hetzelfde is als het tarief voor short-time VOOR de avondklok. Je zou dus blij moeten zijn, Danzig.

 10. ray zegt op

  Zit op dit moment (20.30 uur) bij Thapae Gate waar ook wat soldaten zijn. Winkels zijn aan het sluiten, dus toeristen of niet: 22.00 uur zullen de straten leeg zijn. Maar gemoselijke afeer.hoop dat de tv weer iets normaals gaat laten zien…

 11. Tino Kuis zegt op

  BBC en CNN ook uit de lucht. Internet functioneert nog maar voor hoe lang? Ik was bedroefd maar nu ben ik razend, echt razend…….Hoe lang moet Thailand ingrepen van het leger nog tolereren? Gerechtigheid wordt hier geschoffeerd……..de stem van het volk genegeerd…..Genoeg! Genoeg!

  • Sir Charles zegt op

   Als de stem van het volk het gezonde verstand zal gaan gebruiken zal dat niet genegeerd worden door het leger beste Tino. Ben nog steeds er van overtuigd dat het leger de macht tijdelijk heeft overgenomen met de beste bedoelingen voor een vreedzaam harmonieus Thailand!

   • Tino Kuis zegt op

    The way to hell is paved with good intensions…..

  • rebell zegt op

   Als je de vele doden die er gevallen zijn als gerechtigheid van het Volk wilt deklareren moet ik zeggen, een vreemde zaak. Als de stem van het Volk poliliker genereerd die niet in staat zijn dit land te besturen en met valse beloftes die ze nooit kunnen nakomen aan de macht zitten, wordt het tijd dat ingegrepen wordt. Daar speeld de kleur van het T-Shirt geen rol.
   Of is het normaal, dat het volk zich te pletter werkt op de rijsvelden, maar van hun gekozen leiders nog geen cent gezien hebben voor hun rijst uit 2013 ? Deze mensen zijn pas echt razend en hebben ook een uitstekende reden om echt razend te zijn. Wie neemd het dan op voor dit deel van het volk ?. Zeker niet de gekozen poliker. Dus oprotten met die lui.
   Denk er eens over na, wat een farang kan doen die 8 maanden zijn AOW niet krijgt

   • Tino Kuis zegt op

    Het leger gaat zich nu ongetwijfeld met man en macht inzetten om de arme rijstboeren te helpen. Droom lekker verder……..

    • rebell zegt op

     Er is niemend, die zich inzet voor deze rijstboeren. Of heeft iemand een naam van een persoon, die in de afgelopen maanden positief opgevallen is omdat hij of zij, deze boeren wilde betalen ?. Nee dus. Er werd ook geen enkel woord geschreven, dat dit nu wel gaat gebeuren. Geen dromen dus, maar naakte realiteit. Zij die dit echter aan de boeren beloofd hebben werden nu 100% afgestrafd. Dat is volledig korrekt en terecht. Tussen Thailand en Nederland is op dit punt geen verschil. Als de gekozen politiker op hun pluche stoel zitten, vergeten ze de beloften aan het volk, waarmee zij zich aan de macht gebracht hebben.

  • top martin zegt op

   CNN uit de lucht ? Onzin. Hier de link waar je CNN non stop kunt kijken met live reporters uit het zentrum van Bangkok. Bangkok time : 21:20

   http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2014/05/22/lok-hancocks-thailand-military-takeover.cnn.html

   • top martin zegt op

    . . .en de link voor de BBC . . :

    http://www.bbc.com/news/world-asia-27297478

  • danny zegt op

   beste Tino ,

   Jouw reactie verbaast mij een beetje.
   Jij bent de man van de achtergronden en de geschiedenis en jij weet daarover meer dan ik.
   Echter als ik sommige coups analyseer in Thailand constateer ik dat menige coup goed was voor Thailand om leiders , die uit zijn op macht en geld weg te krijgen .
   Als ik terug kijk op de geschiedenis van Thailand horen coups bijna bij de cultuur van het land en vaak hebben coups ook geen slechte uitwerking voor het land.
   In sommige landen zou ik willen dat het leger zou ingrijpen om de “democratisch ” gekozen regering weg te krijgen .
   Democratie is een mooi woord ,maar dat heeft met vrijheid van meningsuiting te maken en niets met omkoping of bedrog of bedreiging van de gekozen leiders te maken.
   In Rusland zet ik vraag tekens bij de democratie en in Egypte kan ik het nog steeds niet slecht vinden wat daar is gebeurd. Ook in Italië heeft de rechtbank een eind gemaakt aan zijn democratisch gekozen leider en dat is maar goed ook.
   Als een volk in de wereld dom wordt gehouden zoals in vele Afrikaanse landen of Noord korea dan zijn er veel vraagtekens te zetten bij deze ‘democratische verkiezingen.
   Ook in 1940 was Duitsland niet beter af met de keuze van het volk.
   Het leger of een vorst of het buitenland kunnen soms goede correcties uitvoeren op een “democratisch ” gekozen regering .
   Natuurlijk verdient mijn voorkeur van democratie zoals het in Nederland, Duitsland of andere westerse landen gaat ,maar soms gaat het ook anders goed.
   Ik respecteer jouw mening en waardeer je mening.
   Een goede groet van Danny

   • Tino Kuis zegt op

    Beste Danny,
    Laten we het er over eens zijn dat heel veel politici in Thailand corrupt zijn. Ik ken er maar een paar die niet corrupt waren, een ervan was premier Chuan Leekpai (Democraat), negentiger jaren, die tijdens zijn premierschap in een gammel huurhuis woonde.
    Militaire coups lossen nooit iets op en zeker niet de corruptie. Dat komt eenvoudigweg omdat het leger zelf ook corrupt is aan corruptie meewerkt. Het leger heeft zo zijn eigen belangen.
    Laten we het er over eens zijn dat de democratie in Thailand zwak is. Ook daar kan een coup niets aan veranderen. Het is alsof je een kind, dat je leert lopen, na een valpartij een paar jaar het lopen geheel verbiedt en het dan weer eens probeert. Democratie leer je met vallen en opstaan en niet door het een tijd uit te schakelen. Alle 18 vorige geslaagde en niet-geslaagde coups hebben de ontwikkeling van de democratie vertraagd. Noem me maar een coup die Thailand vooruit hielp. Voor zo ver ik weet gestaat die niet.

    • danny zegt op

     Danny, je bent (weer) aan het chatten.

 12. Niels zegt op

  Weet iemand, met de ervaring uit het verleden, hoe dit verder gaat? Ik vlieg over een maand naar Thailand, is er ooit een negatief reisadvies geweest en loopt de toerist gevaar?
  bedankt

 13. gregory zegt op

  Ik heb begin dit jaar ook een reis geboekt naar thailand (in augustus). Voorlopig enkel vliegtickets geboekt naar Bangkok. Hopelijk raakt dit vlug opgelost … Zijn er mensen die ervaring hiermee hebben ? Zou je nu nog aanraden af te reizen ?

  Ik heb een reisannulatie verzekering afgesloten bij ethias maar vandaag contact gehad met hen. Blijkbaar is een staatsgreep en zelfs een negatief reisadvies geen grondige reden voor het inroepen van de annulatieverzekering,!?! Begrijpe wie kan …

  • Soi zegt op

   Er gebeuren overal ter wereld hele erge dingen, o.a. in Brasil. Dagelijks zijn op oa de NL TV beelden hoe overheid en politie omgaan met protesterende delen van de bevolking. Toch trekken komende weken ook oa uit NL duizenden toeristen er naar toe. Aldaar zullen meer politietroepen het straatbeeld vormen, en dat op agressieve wijze, dan je militairen in BKK tegenkomt. Natuurlijk is er veel aan de hand, maar het beeld is rustig, en het openbare en normale leven gaan hun gang. Sowieso buiten BKK.
   Kijk op internet naar geplaatste foto’s en filmpjes: van intimidatie of anderszins absoluut geen sprake.
   Voor u geldt je te houden aan de aanbevelingen van de NL Ambassade, bemoei je niet met de situatie, niet provoceren of er de draak mee steken, en zorg om 2200u binnen te zijn.
   Neem laptop mee en een HD met films en favorieten, en morgen er weer op uit.
   Augustus duurt nog even: toestanden stabiliseren nogal snel in TH, en de Thai vindt altijd een uitweg. Dat was afgelopen maanden idem, terwijl menigeen er hel en verdoemenis over sprak. Desondanks is geen enkele toerist ook maar iets in de weg gelegd, en is menig pensionada er in bahts beter op geworden.
   Natuurlijk is het erg wat er op politiek vlak gebeurt, is een staat van beleg niet even wat dagelijkse routine is, maar de pleuris? Ik woon hier in de Isaan, kwam om 2100 uur thuis, binnendoor van Chiangmai, en het is dat mijn vrouw de TV aan zette om een soap te zien, anders hadden we het niet geweten dat de coup nu volledig is. Niets te zien van enigerlei extra of andersoortige activiteit. Morgen verder zien!

   • Christina zegt op

    We willen niet naar Brazil zijn er een keer geweest. Familie woont in Sao Palo. Nooit meer hadden geboekt voor vier weken feestdagen enz. Na vier dagen waren we weer thuis als we bepaalde dingen van te voren geweten hadden nooit gegaan. De straat waar in ze wonen groot hek en iemand ervoor met pistool in de aanslag. In Thailand altijd veilig gevoeld maar we weten en hebben dit meer meegemaakt bepaalde dingen vermijden. Alleen de avondklok vinden we niet fijn daarom stellen we het even uit maar we komen zodra de klok over is. En voor iedereen hou de aan de regels. Groetjes Christina

  • Werner Ramboer zegt op

   Beste Gregory,
   Waarom de reis annuleren?
   Ben meerdere keren per jaar in Bangkok,gewoon het advies van de ambassade volgen en zelf wat uitkijken,ga in juni opnieuw naar Bangkok en ik tel de dagen af om weer bij de vele Thaise vrienden te zijn.
   De avondklok zal heus niet zolang duren durf ik luidop te zeggen,goede reis toegewenst.

 14. Tino Kuis zegt op

  De coup van 2006 vergde maanden van voorbereiding. De snelheid en doelmatigheid waarmee deze coup werd gepleegd wijst er op dat dat nu ook het geval geweest moet zijn. En dat betekent weer dat alle rechtvaardigingen als het tegengaan van geweld, de (mislukte) pogingen tot verzoening etc geen steek houden. Het gaat hier niet om edele doelstellingen maar slechts om macht.

  • chris zegt op

   Zowel de coup van 2006 als deze zijn GEEN resultaat van maanden voorbereiding. Volstrekte onzin. Het resultaat toont wel aan dat het leger wel snel en effectief kan optreden….

  • Sir Charles zegt op

   Als dat al zo is dan hebben de strijdende partijen daartoe toch alle gelegenheid gegeven om het voor te bereiden. Die partijen zijn namelijk al jaren bezig te bakkeleien, tsja, tót de maat vol werd voor de legerleiding en nu grijpen we in!
   Je kon er op wachten…

 15. ReneH zegt op

  Dit was de enige oplossing. Beter laat dan nooit. Regering weg, Suthep (eindelijk) gearresteerd. Als de dames en heren niet tot een vergelijk willen komen is dit de Thaise oplossing. Ze hadden het kunnen weten. De vierde macht schept nu orde. Suthep en Abhisit zien we niet meer terug. Yingluck waarschijnlijk ook niet. Nog even afwachten hoe Phua Thai in de toekomst zal gaan heten. Dat wordt dan weer de winnaar van de eerstkomende verkiezingen.

  • danny zegt op

   beste Rene,

   Volgens mij ben jij vergeten dat Pheu Thai is geboren uit de gevallen regering door de rechtbank.
   Misschien is het ook eens goed om te kijken naar de economische groei en de oplopende staatsschuld van de afgelopen regering (twee jaar)
   Alle omringende landen deden het de afgelopen jaar beter dan Thailand op economisch gebied.
   Thailand heeft zijn goede positie op de rijstmarkt verloren..een drama voor het land , waar miljarden tonnen rijst liggen opgeslagen en onverkoopbaar ligt te rotten.
   De rechtbank moet ook hier nog een uitspraak over doen. De uitspraak laat zich makkelijk raden.
   Danny

 16. Jan Willem zegt op

  Kan iemand vertellen hoe het nu in pattaya is ?
  Is daar ook de avondklok in werking getreden ?

  Hoor het graag,

  Gr. Jw.

  • Leon zegt op

   Is voor heel Thailand dus ook Pattaya

  • koosski zegt op

   Ja zeker,hier in pattaya ook avondklok.South-Pattaya road om 21.30 helamaal vast met brommers en auto’s om naar huis tegaan.Walkingstreet ook gesloten en ander uitgaans gebieden.
   Koosski

  • Daniël Drenth zegt op

   Pattaya rond 22:30 uur verlaten en richting Jomtien gegaan. Jomtien is helemaal rustig op straat. Walkingstreet was ruim voor 22:00 uur helemaal leeg.

 17. Dydy zegt op

  Zou je wel ‘ s avonds na 22.00 uur vanaf Koh Chang naar Bbk Airport mogen reizen?

  • Kees zegt op

   Bangkok Post geeft antwoord op je vraag:

   http://www.bangkokpost.com/most-recent/411240/army-details-curfew-exemptions

   Zie ook update posting.

 18. E. zegt op

  Ik vind dit nieuws toch wel echt verontrustend. Ik zou maandag voor 21 dagen vertrekken met Lufthansa. We zouden 4 dagen in BK verblijven en de Co van Kessel fietstour gaan doen. Ik weet niet of ik dit nu durf….
  Ik heb de reis helemaal zelf geboekt en gepland dus zonder reisorganisatie….

  Wat vinden jullie?

  • miran zegt op

   Wij vertrekken ook maandag. En woensdag morgen de fietstocht. Erg spannend.

  • Erik.Sr. zegt op

   Gewoon lekker gaan en een fijne vakantie hebben.

   Je zult je alleen verbazen over de commotie in Nederland, de meest Thai doen hetzelfde.

   Avondklok? Buiten de toeristencentra gaat iedereen al om 9 uur naar bed en staat om 5 uur op.

   Fijne vakantie!!!

  • hermans andre zegt op

   Ik verblijf 3 mnd in Thailand waarvan er 2 reeds verstreken ; Ik heb me nog nooit ze veileig gevoeld met het leger hier op straat . Zolang je maar uit de buurt van de demonstrante blijft . Naar mijn weten gaan de fiets tochten door het oude stadsgedeelte ( koninklijk paleis ) de demostranten zitten daar niet ver vandaan ( het democrasie monument ) hopelijk kun je met dit schrijven iets doen ; Grts

  • rebell zegt op

   Ga gewoon lekker fietsen en zorg dat je ver VOOR 22:00 in je Hotel bent. Geniet je vacantie. Aan het einde zul ook jij zeggen, waarom die opwinding en promotion en hele opjutten ?. Er is niets aan de hand op straat.

 19. Erik zegt op

  Die avondklok is voor een paar dagen. Als het rustig blijft wordt dat verruimd of afgeschaft.

  Dit land heeft een 24h economie. Bevoorrading van winkels en ziekenhuizen kan niet zonder in de nacht te rijden. Dit is een groot land met een N-Z afstand van meer dan 2.000 km, de afstand van Utrecht naar Gibraltar. Ik kan me niet voorstellen dat de avondklok langer blijft dan een paar dagen.

  Ook de TV komt wel terug en anders heb je op de Thaicom5 sat BVN in functie, alle Lao zenders, Vietnam, India, Myanmar.

  De coup is een goede zaak, mijn mening, om rust en orde te brengen en het politieke stelsel even een time out te geven. Ik hoop op een interim regering van technocraten, professoren, economen, zakenlieden van neutraal statuur, en geen club van gepensioneerde generaals met een vette rij vestartikelen uit de slag bij … ben ik even kwijt … !

  Nieuw elan om de puin te ruimen.

  Daarna een nieuwe grondwet, nieuwe politieke partijen, aan de ‘gele’ kant geleid door …weet ik nog niet … , aan de ‘rode’ kant geleid door … weet ik ook niet maar de achternaam begint met een S … en dan zien of men naar een nationaal kabinet wil komen.

  Taken….

  Afschaffen rijstschema en vooral, de boeren betalen….
  De staatskas weer vullen met geld maar waar vind je dat……
  Alle neuzen EEN kant uit: Thailand uit het puin halen.

  Maar ik ben hier te lang om te weten dat dit dagdromen zijn……

 20. Tino Kuis zegt op

  De onderdirecteur van de enige onafhankelijke Thaise zender Thai PBS, Wanchai Tantiwittayapitak is in militaire detentie.

  • chris zegt op

   Een filmpje gezien. Toen de militairen zijn tv station wilde sluiten, zei hij dat hij een gesprek met Prayuth wilde. Toen werd hij meegenomen. Van detentie is geen sprake….

 21. Marco zegt op

  Ook deze coup zal het land niet verder helpen het lijkt wel of de corruptie onuitroeibaar is,dit is in mijn ogen het grootste obstakel voor democratie.
  Ik weet dat het weinig zin heeft om ouwe koeien uit de sloot te halen maar misschien was het beter geweest om de koning in het zadel te laten vorige eeuw.
  Naar mijn idee is het toen bergafwaarts gegaan en het resultaat zien we nu, de rijken sterven al van het geld en vechten om de macht.
  Lang leve de democratie { ben alleen benieuwd wanneer de arme sloeber hier wat van gaat merken}.
  Is het de lezer trouwens opgevallen hoe gelaten de Thai reageren,dit zegt volgens mij genoeg busines as usual.

 22. theoS zegt op

  Dit was en is de enigste goede oplossing van het leger.De oproerkraaiers arresteren en de protesters naar huis sturen.Vooral die eigenwijse Suthep die de hele boel aan de gang bracht en niet van ophouden wist en met niemand wou praten of overleggen.Opgeruimd staat netjes.Ik heb al meerdere coups meegemaakt,sinds 1973-1976 met uitgaansverbod en bij binnenkomst Thailand,van mijn werk,bleef ik tot 4 uur ‘s morgens op Don muang zitten,tot we weer de straat op mochten.Voor de rest zat men in een nachtclub van 12 tot 4.Om 4 uur iedereen lazerus en met de taxi naar huis.Deze Martial Law met uitgaansverbod duurde,denk ik,3 jaar. Ik denk dat ik er wel zo’n 6 of 7 coups meegemaakt heb,ben de tel kwijtgeraakt,niks aan de hand,het leven gaat gewoon door.De huidige straf,voor het buiten wezen tussen 10 en 5 is 1(een) jaar gevangenis of 10000 baht boete of beiden maar loopt in de praktijk wel los.Denk er wel om,wat niet gezegd wordt,dat tijdens Martial Law,het leger gerechtigd is om personen,die het uitgaansverbod overtreden,neer te schieten

 23. louis 49 zegt op

  ik moet altijd lachen met de postings hier ,zo zeggen ze bvb dat de thai voor consensus zijn ,terwijl het leger iedere 3 jaar moet ingrijpen om te voorkomen dat ze elkaar uitmoorden

 24. nuckyt zegt op

  Inderdaad een blauwe kaart met wat legersymbolen. Maar………………wel continue onderbouwt met
  “prachtige” muziek.

  De muziekkeuze maakt m.i. wel duidelijk uit welke hoek de wind in Thailand inmiddels waait.

 25. janbeute zegt op

  Ik ben dan ook zeer verheugt dat eindelijk het leger heeft ingegrepen .
  Voor mij nu al weer 10 jaar wonende in Thailand , is het al weer de tweede coup .
  Niks om zorgen over te maken .
  En zeker niet voor toeristen , gewoon blijven komen zelfs beter dan voorheen .
  Thailand heeft gelukkig nog een sterk leger , en groepen van zwakke en corrupte politici .
  Die alleen voor hun eigen gewin in de zetel zitten , geld niet alleen voor Thailand hoor .
  Holland heeft er ook wel een paar .
  Voor mij was het een dag om eens naar goede Thaise leger en mars muziek te kunnen luisteren op de TV en de radio .
  Helaas na 06.00 zijn de flauwe soaps shows en de shampoo commercials alweer gestart .
  Dus de Thaise TV werkt weer als gewoon .
  Ik zelf was er allang van overtuigt dat een volledige coup het energe alternatief is , om uit deze impasse tekomen .
  Dictator Suthep en enkele van zijn trawanten , eindelijk gearresteerd , Wat die man kapot gemaakt heeft is valt niet te beschrijven , ik denk nog erger dan Thaksin .
  Maar hoe moet het nu verder met politiek Thailand ???
  Ze kunnen naar mijn mening het beste beginnen met een kompleet nieuw regerings team .
  Stoppen met de Yellow en Red shirt gedachte .
  Dus er moet een komplete nieuwe opbouw plaatsvinden op politiek gebied .
  Lukt dit niet en de oude gedachten en oudzeer komen weer terug , dan maak ik zeker nog de derde coup mee hier in Thailand .
  Denk dan over vijf jaar .
  Wat Thailand nodig heeft is een soort van Louis van Gaal , maar dan op politiek nivea .
  Maar voorlopig ben ik weer blij dat het leger weer tijdelijk aan het bewind is .
  Daar waar ik woon is er niks veranderd alles was gewoon als elke dag , alleen de scholen hadden vrij af .
  Dus mensen maak je eerst geen ernstige zorgen , komt wel weer goed .

  Welterusten Jan Beute .

 26. Tino Kuis zegt op

  Gelukkig hebben de coupplegers voldoende geld. Het defensie budget in Thailand is sinds de coup van 2006 ruim verdubbeld. Van 80 miljard baht toen naar 180 miljard baht nu. Moet voldoende zijn om alle buitenlandse vijanden te verslaan. Thailand heeft, afgezet tegen het bevolkingsaantal, een van de grootste defensies. Ik voorspel dus bij deze dat de coup zal slagen…….

 27. helle zegt op

  Don’t cry for my thailand The truth is, “I’ve always colored inside the lines!” ,Maar een land die leeft op 2 verschillende snelheden samenhouden .( Isaan = anno 1937 ) Daar weet ik als Belg voldoende over ! Dat lukt niet !

  Splitsen dit land en even de zomer opkuis doen ! (zoals ze nu doen in China ,de corruptie moet stoppen ,en de rechten voor buitenlanders moeten gelijkgesteld worden met onze europeese standaard , en begin eens eerlijk te zijn wat betreft het aanrekenen van prijzen aan toeristen, waarom moet ik 2 tot 5 maal de prijs betalen die een Thai betaald , waarom moet ik als buitenlandse investeerder meer taks betalen op een engels reklamebord of adm. Tax , Stop die handel van pest wetten en regels , splits en hou de grote schoonmaak bij de regerings instanties (Ja , er zijn slimme mensen met moed voor nodig ,die durven buiten “the box” te denken. )

  Maar aan het Thaise tempo kan deze toestand nog maanden duren !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website