De Tourism Authority of Thailand (TAT) verwacht een matige groei van het aantal toeristen tijdens het Chinees Nieuwjaar. Het Chinese Nieuwjaarsfestival wordt van 24 tot 30 januari gevierd en er zullen naar schatting 1,01 miljoen buitenlanders Thailand bezoeken, een stijging van 1,5% ten opzichte van vorig jaar.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn verklaart de matige groei door de voortdurende handelsoorlog tussen China en de VS. Daarnaast is de Yuan verzwakt, terwijl de Baht sterk blijft.

Yathasak benadrukt dat ook veel andere landen in de regio op Chinese toeristen azen. De regering van Maleisië heeft bijvoorbeeld onlangs een maatregel ingevoerd waardoor Chinese en Indiase bezoekers in 2020 voor 15 dagen visumvrij kunnen reizen

De TAT organiseert Chinees Nieuwjaarsevenementen in verschillende provincies, waaronder Ratchaburi, Suphan Buri, Chon Buri, Nakhon Sawan, Chiang Mai, Udon Thani, Songkhla en Phuket.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Chinees Nieuwjaar: TAT verwacht matige groei van aantal toeristen”

  1. l.lagemaat zegt op

    Burgemeester Ronakit Ekasingh geeft 3 lokaties aan in Pattaya waar de Chinezen op 25 januari hun ( rat) nieuwjaar kunnen gaan vieren: het Lan Po public park in Naklua, Central Festival aan de Beach Road en de Walking Street.
    Op U-Tapao zullen zij eerst gescand worden op een besmettelijke ziekte, die j.l. is uitgebroken is in China.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website